Re: Sezon 2015-16 runda jesienna. Spekulacje, dyskusje, transfery

301
A na oficjalnej stronie klubu żadnej wzmianki na temat sparingu, który zagraliśmy z Polonią. To skąd my mamy czerpać informacje jak nie z oficjalnej strony klubu?! My jesteśmy na peryferiach polskiej piłki więc o nas nikt nie pisze, klub powinien zadbać o to żeby jego kibice byli dobrze poinformowani. Do tej pory tak było a przynajmniej ja miałem takie odczucie. Teraz zbieramy informacje z różnych źródeł i sobie wzajemnie je przekazujemy. Cofamy się, oj cofamy. Przynajmniej wynik sparingu dobry :) Naprawdę zastanawiam się cały czas o co tu chodzi?!

302
Ja powiem tak zostalo 9 dni do pierwszego powaznego meczu, znaczy dla kibicow jest to powazny mecz bo w klubie mecz z Pogonia Siedlce to ma byc mecz sparingowy.Narazie mamy 1 pilkarza sprowadzonego nie mamy napastnika i ja sie zastanawiam jak trener i zarzad chcha przyciagnac kibicow na mecz za tydzien jak druzyna jest w budowie.Kazdy kibic Odry marzy zeby nasz klub doszedl jak najdalej w pucharze Polski ja chcialbym zeby Odra byla takim Starogardem co doszla do polfinalu.Wedlug mnie jak przejdziemy pierwsza runde to bedzie sukces ale szczerze watpie w to.

315
LooZ^ pisze:Dobra, skończ już pierdolić.
czemu od tego jest forum, żeby wyrażać swoje zdanie :) Chce niech pisze nikt nie każe tego czytać, ja niektórych autorów już omijam z czytaniem bo nic nie wnoszą od roku a pisać i tak będą ;] Odnośnie wzmocnień niech ktoś się ogarnie w tym klubie i nie podpisuje kontraktu z Jarką, którego się pozbyli z ROWu Rybnik a kolejnych osób, którzy przyjeżdżają tylko po pieniądze do nas już NIE POTRZEBUJEMY!!!!

320
Odra: Weinzettel – Brusiło, Michniewicz, Gawron, Eryk Krupa (Raków Częstochowa) – Bartosz Włodarczyk (Grunwald Ruda Śląska), Ałdaś, Tomasz Wepa (Górnik Wałbrzych), M. Gancarczyk – Przemysław Bella (Rozwój Katowice) - Niemczyk. Grali ponadto: Maciej Turek (MOSiR Odra Opole), Copik, Droszczak, W. Gancarczyk, Radosław Kowalczyk (z drużyny juniorów), Krzysztof Wołkiewicz (MKS Kluczbork).
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę

321
Nie wiem czy można zdradzać nazwiska testowanych zawodników. Z nowych nabytków grał Wepa. Z testowanych grał Włodarczyk (warto go wziąć), Bella, junior Kowalczyk, jeśli z 18 Wolkiewicz to dobry zawodnik. Jarki nie było. No i grał ...Waldemar G. Tak naprawdę Paczków za słaby na weryfikację nowych zawodników.
Ostatnio zmieniony sobota, 11 lipca 2015, 12:51 przez Do przerwy 0:1, łącznie zmieniany 3 razy.

322
lolek pisze:Odra: Weinzettel – Brusiło, Michniewicz, Gawron, Eryk Krupa (Raków Częstochowa) – Bartosz Włodarczyk (Grunwald Ruda Śląska), Ałdaś, Tomasz Wepa (Górnik Wałbrzych), M. Gancarczyk – Przemysław Bella (Rozwój Katowice) - Niemczyk. Grali ponadto: Maciej Turek (MOSiR Odra Opole), Copik, Droszczak, W. Gancarczyk, Radosław Kowalczyk (z drużyny juniorów), Krzysztof Wołkiewicz (MKS Kluczbork).
W takim razie zarówno Włodarczyk, jak i Wolkiewicz bardzo pozytywnie, tym środkowym pomocnikiem był Bella (i tez pozytywnie; często wymieniał się pozycją z Niemczykiem), a boczny obrońca jest z Rakowa. Natomiast jestem pewien, że był jeszcze testowny środkowy obrońca i nie ma go na powyższej liście, bo na pewno nie jest to R.Kowalczyk.

E: z 7 grał Bella, Włodarczyk z 15, Wolkiewicz z 18.

323
Waldemar G. grał bo...
Najpierw Krzysztof Gancarczyk, teraz Waldemar, który właśnie przedłużył umowę z Odrą Opole.

Poprzedni sezon w wykonaniu Krzysztofa to 15. spotkań (1221. minut), cztery żółte kartki i cztery strzelone bramki. Rok temu młodszy brat Marka i Janusza Gancarczyków był piłkarzem Śląska Wrocław.

O samym zawodniku w czasie jego przejścia do Wrocławia, w samych superlatywach wypowiadał się trener OKS, Zbigniew Smółka: - Gra prawą, lewą nogą, ma dobry strzał z dystansu i świetne podanie prostopadłe. Dla mnie jest to zawodnik, który by zagrał w wielu klubach ekstraklasy.

Obecny kontrakt obowiązuje do końca sezonu, z opcją przedłużenia po awansie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

324
Grał również Niemczyk, który też pewnie zostanie, bo niestety nic wielkiego nie pokazuje. Bramki strzelali Włodarczyk, Ałdaś, Droszczak i Wołkiewicz, ale nie nasz młody junior. Mamy problem, bo nie mamy klasowego, silnego napastnika w stylu Czaplińskiego.
P.S
A Czapliński wypożyczony z Legii do Zdzieszowic ?
Ostatnio zmieniony sobota, 11 lipca 2015, 13:15 przez Do przerwy 0:1, łącznie zmieniany 1 raz.