Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

252
Niziołek to tak średnio za Waldka. Tzn. ja wiem, że planowany jest w jego miejsce, ale też widać już teraz, że Furlepa starał się (stara - mimo wszystko nie wierzę w zmianę trenera przed sezonem, bardziej w trakcie po, tfu tfu, nieudanym starcie czy kilku porażkach z rzędu) przygotować na nowy sezon inny wariant taktyczny - jeden defensywny i dwóch środkowych (zamiast dwóch środkowych i typowej "10" jaką był Waldek). I nie ukrywam, że mnie to lekko martwi, bo mecz z Rakowem dobitnie pokazał, że jak się cofamy i nie gramy swojego, to jest słabo. Także liczę, że jakiś kreatywny rozgrywacz jeszcze przyjdzie (choćby ten Stępień z Elbląga), bo ani Niziołek, ani Wepa, ani Nowak nie mają takich inklinacji.

Dodam jeszcze, że mocno dziwi mnie decyzja Waldka, no ale nie ma niezastąpionych.

Z dobrych informacji, to po awansie Górnika jeszcze wzrosły szanse na zatrzymanie Skrzypczaka. Ciekawi mnie też jaki jeszcze napastnik tu wyląduje w nowym sezonie, na rynku jest dużo ciekawych nazwisk.

A o panu W. to może nic nie powiem, gdyż 'nie gryzie się karmiącej ręki'. Ale raczej o nim więcej negatywnych rzeczy słychać.

253
Zaraz, zaraz bo ja czegoś tutaj nie rozumiem. Chcemy zwolnić trenera, który zrobił dwa awanse z rzędu? Przypominam, że w tym sezonie celem było UTRZYMANIE, a mamy co ? PIERWSZĄ LIGĘ. Nie rozumiem do czego miałaby prowadzić zmiana trenera. Z tych wszystkich nazwisk, które wymieniacie jedynym, który mógłby to być to jest Bartoszek ale tak jak Looz wspomniał niechce mi się wierzyć, że miałby nagle wylądować w Opolu. Naprawdę tego nie rozumiem przecież oczywistym jest, że będziemy się bić o utrzymanie i stabilizacja miała być naszym największym atutem. Od zmiany trenera do rozpoczęcia ligi zostałby miesiąc żeby to wszystko poukładać. To strasznie mało czasu i mam poważne obawy co do tego żeby zmiana trenera nie skończyła się tragicznie.

Co do piłkarzy też tutaj czegoś nie rozumie.
Zarówno Staroń jak i Mateusz Gancarczyk wcale nie byli wyróżniającymi się postaciami w naszym zespole i nagle mają iść do Mielca ? Tylko po co ? Żeby siedzieć na ławce albo nie łapać się do 18 meczowej? To przecież w Opolu mają to samo i pewność pieniędzy na czas.
Waldka tez nie rozumiem jest w klubie dłuższy czas, ma w miare pewnie miejsce w składzie, nie wierze, że Stal będzie dużo lepszym zespołem od nas no chyba, że pójdzie tam dla pieniędzy od Smółki w takim wypadku to byłoby bardzo niefajne zachowanie Waldka.

Jak dla mnie dziwne to wszystko i nie wiem do czego ma to wszystko prowadzić byle nie skończyło się to dla nas źle. Mam nadzieje, że jeszcze w tym tygodniu wszystko się wyjaśni. Tak samo przydałoby się wybrać w końcu prezesa. Co z Azotami czy są chętni do dalszej współpracy ?

260
Podbeskidzie pozbywa się Michała Janoty i Szymona Lewickiego , szczególnie ten 2 jest ciekawym zawodnikiem , swoje nastrzelał w 1 lidze, 29 lat więc spokojnie jeszcze może grać a w Arce Gdynia go nie chcą. Ostatni sezon 9 goli w 1 lidze w 24 występach ale tylko 1125 minut zagrał.A wcześniej miał udany sezon w barwach Zawiszy w której był bodajże najlepszym strzelcem i 19 goli miał. Janota wiadomo znany z ekstraklasy choć ostatnio gra coraz gorzej ale nazwisko kusi a ma 27 lat ledwo. Może u nas by odpalił.

271
Bo Górnik utrzymuje Zabrze odpowiednio rolując zadłużenie. Licencję jest dostać "prosto". Nie możesz mieć ŻADNYCH zaległości na koniec poprzedniego półrocza, albo ugody które na bieżąco regulujesz, bez opóźnień.

Ruch ma raczej już pograne. Muszą zapłacić 2mln za jakiegoś zagranicznego i są już po terminie, do tego dochodzi ~1mln zobowiązań z tego roku + przekonanie PZPN, że wiedzą jak sobie poradzić bez 7mln z Ekstraklasy.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.