Re: Baraże o awans do Ekstraklasy - Półfinał. Arka Gdynia - Odra.

28
Pełna zgoda z tymi, którzy piszą o braku rewolucji. To właśnie dało efekty - ewolucja w składzie, nie rewolucja. Zobaczymy ilu graczy z trzonu odejdzie samych, ale za wszelką cenę utrzymałbym kilku najważniejszych graczy i dodatkowo pomyślał o rozsądnym poszerzeniu kadry, by na każdej pozycji była stabilność, a nie musieli się ratować wystawianiem takiego Pikka czy Mikinica.

Gdybyśmy przyjrzeli się obecnej kadrze, to moim zdaniem to by powinno wyglądać tak (w idealnym świecie, gdzie nikt z zaznaczonych na zielono nie odchodzi, choć sam nie wierzę, w zatrzymanie Galana, ale już np. Antczaka owszem):
Zrzut ekranu 2024-05-31.jpg Zrzut ekranu 2024-05-31.jpg Przejrzano 2920 razy 161.64 KiB

Na zielono zostają, na żołto nie mam zdania (Niziołek na pewno nie jako gracz podstawowego składu, Purzycki też raczej jako zmiennik - ogólnie w środku pola musi nastąpić rewolucja i ciągle myślę o, niektórzy powiedzą, że 'odgrzewanych kotletach", Czyżyckim który nie gra w Koronie i Boneckim, który spadł z Sosnowcem, ale może też wychowanku Gajdzie, który ma super sezon w Bytomiu?), czerwoni dla mnie out, a bez koloru za mało grali.