Re: 25. kolejka: Odra Opole - LKS Bełk (sb.7.05, g.20)

26
Rudy pisze:Raczej nie zapłacili Bełkowi bo pewnie ich na to nie stać ale nie widzę niczego zdrożnego w tym, że proponuje się wynagrodzenie za wygranie meczu z bezpośrednim rywalem do awansu.
Nie chodzi mi o wystosowanie takiej propozycji, ale o argumentację Looza że musieli coś dostać w zamian za grę i walkę do upadłego. To jest w końcu region, gdzie drużyny rzadko kładą lachę na zaangażowaniu itp.
LooZ^ pisze:Napisałem, że zastanawiający jest poziom zaangażowania piłkarzy którzy przyjechali do lidera, który przegrał w tym sezonie 1 (!) mecz, więc z natury rzeczy nawet 1 punkt byłby tutaj sukcesem. Ci piłkarze natomiast nie tylko byli bardzo zdeterminowani, ale i ewidentnie wkurwieni na wynik, a po meczu rzucali wyzwiska w stronę Sektora A schodząc do szatni. Parę meczów w życiu widziałem i takie zachowanie nie jest zbyt częste.
Byli zdeterminowani bo walczą o utrzymanie w lidze, podczas tych pierdolniętych reform, gdzie nawet środek tabeli nie daje spokoju i trzeba zapierniczać o każdy punkt. Może mają większe ambicje niż IV liga? Odra wygrała i nie ma co drążyć tematu dziwnymi teoriami. Może to nawet lepiej, że gramy takie mecze, zawsze takie spotkania lepiej przygotują do barażu, nic mecze z wioskami dostającymi lekko 4-5 bramek i opadających z sił po 70 minutach.