Re: Puchar Polski 2015/2016

30
Ja też parę zdań powiem,

Polska piłka nożna do poziomu Ekstraklasy to chyba podobny poziom jeżeli chodzi o umiejętności ( no może z wyjątkami ). Wczoraj ta zbieranina z Siedlec powinna dostać 3-0 i jechać do domu. Naprawdę nie wyglądało to źle, a w pierwszych 20 minutach to na trybunach było tylko słychać słowa...: Ta pogoń to 1 liga?!?!....

Ale z drugiej strony....te sytuacje...czy znowu będziemy cały sezon się spinać o każdy punkcik???... Z 7 metrów mając czas i możliwość żeby nabiec na piłkę...I NIE TRAFIĆ W OGÓLE W BRAMKĘ...normalnie dramat...

Janusz jak zwykle wysoki poziom, Wolny słabiutko....

32
Mecz mi się podobał. Akcje z obu stron, szybkie wymiany podań ( do doszlifowania) i będziemy robić wszystkich w tej lidze, były emocje i o to chodzi :) Sędzia mnie irytował ........
Nie odstawaliśmy na tle pierwszo-ligowca. Mecz w szybkim tempie do samego końca a do ligi mamy jeszcze dwa tygodnie. Ciekawe czy będą jeszcze jakieś sparingi? Musimy znaleźć NAPASTNIKA, pomocnicy w ataku nie mają "prochu". Zimna krew w sytuacjach, które stworzyliśmy i dwie bramy by były.
Ogólnie jestem zadowolony z tego co nasza Odra prezentuje na trzy tygodnie przed ligą i każda drużyna ktora będzie chciała z Oleskiej wywieźć punkty będzie musiała zagrać jak pierwszo-ligowiec. Na plus że nie ma kontuzji, nie oceniam zawodników bo w tym meczu mieliśmy rywala z wyższej ligi i na innym etapie przygotowań do sezonu. Najbardziej podobał mi się za to Weinzettel. Pozdrawiam i życzę nam wszystkim Napadziora.

34
Mecz w wykonaniu Odry na prawdę nie był zły, zresztą Pogoń też grała dobrze, ale widać było po obu drużynach, że są w połowie przygotowań do sezonu ligowego. Jaki sens ma granie tak wcześnie PP, kiedy większość drużyn jeszcze w rozsypce?

Wolny nie dostawał podań, więc to nie tak że grał źle. Obrońcy rywala zostawiali mu dużo miejsca, ale nikt nie grał mu np. prostopadłych piłek na pojedynek biegowy z obrońcami. Jestem pewien, że ze 2-3 takich piłek przynajmniej jedną by wygrał i stworzył groźną sytuację bramkową. Dlatego największym minusem tego meczu dla mnie W.Gancarczyk - z taką "10" na rozegraniu to my daleko nie zajedziemy. Słabo też Ałdaś z Wepą, liczę, że do składu powróci pewny Peroński. Dobra zmiana Sobczyńskiego i Bella grający podczas meczu na 3 pozycjach (pozazdrościł Surowiakowi z dawnych lat - uniwersalna "zapchajdziura") jeszcze godne zapamiętania z tego raczej nudnego meczu.

37
Moim zdaniem to W. Gancarczyk był jednym z wyróżniających się zawodników. Ok, nie trafił w bramkę w dobrej sytuacji ale kilka zagrań było na wysokim poziomie. Myślę, że będziemy mieli pożytek z tej "10".
Pocieszające jest to, że na tle 1-ligowca Odra prezentowała się bardzo korzystnie. Dlatego wierzę w awans do 2 ligi w obecnym sezonie.
ODRA OPOLE 1945

38
drogba pisze:Ja też parę zdań powiem,

Polska piłka nożna do poziomu Ekstraklasy to chyba podobny poziom jeżeli chodzi o umiejętności ( no może z wyjątkami ). Wczoraj ta zbieranina z Siedlec powinna dostać 3-0 i jechać do domu. Naprawdę nie wyglądało to źle, a w pierwszych 20 minutach to na trybunach było tylko słychać słowa...: Ta pogoń to 1 liga?!?!....

Ale z drugiej strony....te sytuacje...czy znowu będziemy cały sezon się spinać o każdy punkcik???... Z 7 metrów mając czas i możliwość żeby nabiec na piłkę...I NIE TRAFIĆ W OGÓLE W BRAMKĘ...normalnie dramat...

Szanowny kolego.
Z Pogoni po sezonie odszedł cały trzon zespołu. Najlepszy obrońca Lewandowski w Grudziądzu, napastnik Djousse także, najlepszy napastnik Demianiuk w Piaście Gliwice, Bramkarz Witan w Termalice, bardzo dobry pomocnik Calderon w Ząbkach - oni nie odeszli do klubów drugo- czy trzecioligowych. Ta zbieranina z Siedlec wygrała z Wami 1:0, a nie dostała 3:0. Dlaczego w takim razie nie nastukaliście tej zbieraninie kilka bramek? Skoro Odra jest taka silna i bogata, dlaczego tuła się po trzeciej lidze, a słabe i biedne Siedlce dalej są w pierwszej? Więcej pokory proszę, bo chyba nie zdajesz sobie sprawy, że nie zawsze silniejszy zespół na boisku wygrywa.
Łącze pozdrowienia dla Opolan.

40
select301 pisze:
drogba pisze:Ja też parę zdań powiem,

Szanowny kolego.
Z Pogoni po sezonie odszedł cały trzon zespołu. Najlepszy obrońca Lewandowski w Grudziądzu, napastnik Djousse także, najlepszy napastnik Demianiuk w Piaście Gliwice, Bramkarz Witan w Termalice, bardzo dobry pomocnik Calderon w Ząbkach - oni nie odeszli do klubów drugo- czy trzecioligowych. Ta zbieranina z Siedlec wygrała z Wami 1:0, a nie dostała 3:0. Dlaczego w takim razie nie nastukaliście tej zbieraninie kilka bramek? Skoro Odra jest taka silna i bogata, dlaczego tuła się po trzeciej lidze, a słabe i biedne Siedlce dalej są w pierwszej? Więcej pokory proszę, bo chyba nie zdajesz sobie sprawy, że nie zawsze silniejszy zespół na boisku wygrywa.
Łącze pozdrowienia dla Opolan.

no nareszcie cos sensownego napisane ! Wlasnie chcialem napisac jak wygladaja sprawy, ale uprzedzil mnie kolega. Ludzie nie trzeba ogladac meczu zeby zobaczyc kto jest obecnie w skladzie Pogoni Siedlce. Ta druzyna to 100% spadkowicz z 1 ligi ! Bylem pewien, ze Odra wygra i grala okey, na tyle ile przeciwnik pozwalaL ( a ten jako 1-szo ligowiec pozwalal na duzo ). Komentator Wolek po kolejnej zmarnowanej 100%-wej sytuacji, byl sklonny sam wyjsc na boisku i strzelic gola z 5 metrow ! Ludzie to przeciez ZAWODOWCY najlepsi w tej lidze ktorzy nieslusznie i niesprawiedliwie nie uzyskali awansu tak czy nie? Jutro juz nikt nie bedzie pamietal jak nasi grali i ile % byli w POSIADANIU PILKI. wYNIK TYLKO WYNIK IDZIE W SWIAT I DAJE PUNKTY I AWANSE. Moglismy na oslode zagrac z Arka znowu przyciagnac - zachecic kibicow na Oleska i ponownie jestesmy w dupie. Odszedl Gladkowski ( 17 goli ) i nikt nie zasilil lini ataku Odry ! To jest teraz najwazniejsze !!!!! Inczej nie chce byc zlym prorokiem, ale Odra wygra Nam lige ( to nie ma innej mozliwosci z tymi druzynami ), a potem bedziemy plakac, kolejny, kolejny rok, bo nie uda sie Nam przejsc w barazach. Musi byc napastnik i to teraz, a nie w polowie sezonu, zeby zgrac sie z zespolem, wypracowac nowe warianty, przywyknac do kibicow, jakiegos tam smiesznego stresu i stadionu w Opolu i wejsc w 2 lige jak w maslo BO NA TO W KONCU ZASLUZYLI ZMECZENI WIOCHAMI KIBICE ODRY OPOLE !!!!!!
Ile lat mamy czekac czerwieniac sie ze wstydu ? mam nadzieje, ze team Olawa z trenerem Smolka pokaza wreszcie , ze sa dobrymi fachowcami, bo 4 lige to potrafil nam obronic nawet nauczyciel WF-u pan Kaniuka, a nie mial wtedy ani pilkarzy ani pieniedzy . Kurwa obudzmy sie

41
Zaczyna się.

"ta drużyna to 100% spadkowicz z 1 ligi!" - po co w ogole maja podchodzic do sezonu, skoro to już wiesz?
"Byłem pewien, ze Odra wygra" - a numery totka też mi podasz?
"to przeciez zawodowcy" - no, nie to co Pogoń Siedlce i inne kluby w naszej lidze (przynajmniej część).
"ponownie jestesmy w dupie" - no tak, bo przegralismy z 2 ligi wyżej notowanym rywalem, proponuję zwolnić trenera.
"Odra wygra nam lige (to nie ma innej mozliwosci)" - proponuję abyś napisał do PZPNu, aby zrezygnowali z rozgrywek w tym roku, skoro wygrana jest pewna
"Nie uda sie nam przejsc w barazach" - mamy 2 tygodnie do sezonu, a snajper juz zna wyniki barazy;
"smiesznego stresu" - bo przeciez wyzywanie od patalachow, pajacow i kazanie wypierdalania z Odry przez "fanatykow" z krytej po remisie to "smieszny stres"
"na to w koncu zasluzyli kibice Odry Opole" - a kibice BKSu nie zasluzyli? GKSu Jastrzębie? Pcimia Pawłowice? No, bo przecież tylko Odra gra o awans i zwycięstwa, reszta drużyn kładzie się na boisku.
"Kurwa obudzmy sie", bo przegralismy mecz pucharowy z pierwszyligowcem po wyrownanym pojedynku. Proponuje prewencyjny wpierdol trenerowi i losowo dobranym pilkarzom.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

42
Wszyscy wiemy dlaczego liczyliśmy na zwycięstwo. Pogoń Siedlce tylko dzięki wycofaniu się Floty Świnoujście utrzymała się w I lidze. Czyli de facto można ją było traktować jako II ligowca. Odra cisnęła, ale jak to ostatni jest w jej zwyczaju nic z tego nie wynika. No i co ? I dostaje bramkę prawie jak z Szombierkami. Nic wielkiego się nie stało, ale wciąż prześladują nas problemy w ataku. Może trener powiedziałby z czego to wynika, bo ciągnie się ten temat od początku wiosny.

49
Gratulacje za podejście do meczu i wynik, tak powinno być... przyjeżdża drużyna amatorska to dostaje 9 i wraca rowerami do domu...nie ważne, że to puchar...mecz i wynik zostaje w głowach zawodników...a może właśnie wczoraj któryś z chłopaków uświadomił sobie że jest sporo wart i pokaże to w najbliższych meczach...

jedziemy teraz na następny mecz...strzelając trzy dni wcześniej 9 bramek...i kto będzie czuł się pewniej w sobotę??!!

Tylko Odra.!