Re: Podsumowanie JESIENI

26
1. Najlepszy pilkarz _ nie bylo takiego , natomiast nie zawiedli Michniewicz, Kocur, Copik ( gdyby jeszcze chlodzil glowe przed kazdym meczem a zachecal mlodych ), Tomanek w kilku meczach .
2. Najslabszym lub tym ktory zawiodl najbardziej - to bramkarz. Dlaczego ? Poniewaz wedlug bylego trenera Zurawia mial on stanowic o sile zespolu I wlasnie dlatego stracilismy Fecia, ktory gorszym napewno nie byl. Jak na bramkarza w 2 lidze to jeszcze wiele ma do poprawienia. Glanowski to niewypal. Polowa zespolu zawiodla.Ale najwiekszy zawod to Deja po ktroym bardzo duzo oczekiwalismy, a wyszlo tragicznie jak na mozliwosci tego pilkarza. I nie wiem jaka jest tego przyczyna. Ale po tym jak zainteresowala sie nim druzyna z ekstraklasy( niepamietam chyba Ruch ) Deja przestal grac, a co najgorsze - myslec na boisku.
Reszte pytan pomine bo od zmain w skladzie jest trener, a decyzje ( oby sluszne ) podejmuje zarzad
Najlepszy mecz z Rakowem. Niezawiedli kibice, jak zawsze,choc po tym, co mialem nieprzyjemnosc ogladac - graniczy to z cudem, ze wciaz tak wielu przychodzi.
Gdyby Odra grala tak jak tego oczekuaj kibice w Opolu - bez hanieblnych wpadek, w Opolu zasiadloby 3000 kibicow, nawet gdbybysmy zajmowali 3-5 miejsce.
Oby wiosna byla NASZA

Re: Podsumowanie JESIENI

28
1. Najlepszy piłkarz rundy
Copik (walka w każdym meczu na 100%, potrafi drużynę "złapać za jaja" jak w meczu nie idzie, widać, że zależy mu na Odrze i odda za nią serce - taki piłkarz jest potrzebny w każdej drużynie) , Michniewicz (chyba jedna z lepszych rund w jego wykonaniu jak do tej pory) - dodatkowo w ostatnich meczach nasza obrona nie wyglądała tak źle jak miało to miejsce na początku sezonu dlatego też wyróżniam tych dwóch obrońców , Kocur (strzelił sporo bramek biorąc pod uwagę, jak niewiele Odra ich strzeliła, gdyby miał zawodnika ofensywnie ustawionego obok siebie myślę, że byłoby ich jeszcze więcej)

2. Największy zawód/rozczarowanie - piłkarz, który nie spełnił pokładanych nadziei
Myślę, że Danowski, niestety puścił sporo baboli szczególnie w początkowej części rundy, a od bramkarza oczekuje się pewnych interwencji i skupienia przez 90minut

3. Najlepszy mecz piłkarsko
Zdecydowanie Odra - Raków (chyba nie trzeba przytaczać konkretnych argumentów, kto był ten wie) drugim meczem dla mnie takim był ten z Warta (Odra w tym meczu zdecydowanie dominowała, stwarzała sytuacje, Warta nie istniała, jednak przez pewnego pana nie było dane nam wygrać tego meczu)

4. Piłkarz, który powinien odejść
Ciężko tu tak oceniać, z jednej strony powinni być to piłkarze którzy nie grali, jednak z drugiej strony jednemu trenerowi się nie przypodobali może pod wodzą innego rozwinęliby skrzydła, niestety nie mamy czasu na takie gdybanie więc wymieniłbym tu piłkarzy którzy pojawiali się na boisku sporadycznie - pomijając oczywiście Giela - z niego możemy mieć ogromny pożytek w przyszłej rundzie. Zastanawiam się nad Deją, dobry piłkarz potrafiący strzelać cudowne bramki z dystansu jednak jego ostatnie zachowanie zmieniło mój stosunek do tego piłkarza.

5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie
Przede wszystkim bramkarz ! Poza bramkarzem typowy napastnik potrafiący wykańczać 100% sytuacje ;) i ofensywny/defensywny pomocnik potrafiący dobrze rozgrywać piłki, liczę na przebudzenie w tej rundzie Tomanka i jego szarże przy bocznych liniach jak to miało miejsce prędzej.

6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...)
Tutaj w większości niestety na minus - jeżeli chodzi o podniesienie cen biletów to normalna kolej rzeczy, także to taka decyzja oczywista, zmiana trenera - czy dobra decyzja okaże się w niedalekiej przyszłości (mam nadzieję, że będzie to najlepsza decyzja jaka mogła być), jeżeli chodzi o sam sposób rozwiązania kontraktu to ogromny minus (nawet nie chce wiedzieć co po takiej decyzji mieli piłkarze w głowach i dlatego mecz z Jarotą zakończył się takim a nie innym wynikiem). Kolejne decyzje - rozwiązanie kontraktu z Surowiakiem i Setlą - jeżeli nie było tam jakiś niesportowych powodów rozwiązania kontraktów to dziwna decyzja trochę - po pierwsze, że w połowie rundy, po drugie o ile Surowy lata świetności może mieć już za sobą, ostatnie mecze w Odrze w jego wykonaniu nie były wyśmienite o tyle Setla jest młodym i perspektywistycznym zawodnikiem (w tak młodym wieku wahania formy są normalną rzeczą) dlatego też uważam, że najlepszą opcją byłoby jego wypożyczenie na jakiś czas, bo, że bramki strzelać potrafi to już pokazał ;) . Plus/Minus za transfery - minus szczególnie wrocławski zaciąg. Plusem jest natomiast "sprowadzenie" Giela i Kocura. Nie wiem czy rozpatrywać odejście Fecia jako zeszła runda, jednak dla mnie było to nieporozumienie. Minus również za "skauting" w naszym klubie, a raczej jego brak. Plus za stawianie na rozwój piłkarski dzieci i młodzieży w Opolu (sukcesy drużyn juniorskich i młodzieżowych) .Na sam koniec chciałbym dodać, że mam nadzieję iż zarząd nie popełni kolejnej głupoty i czym prędzej przedłuży kontrakt z Copą, taka osoba teraz jest potrzebna w Odrze jak nigdy!

tyle ode mnie.