Re: Odra Opole - Pniówek Pawłowice (sb. 11.05.2013)

30
Krótka relacja z meczu, tak "na gorąco".
Pniówek tak naprawdę przeprowadził 4 akcje, z czego w 3 strzelił bramki. Pierwsza - strzał życia, druga - ewidentnie po błędzie Klemenza, trzecia - wypracowana. Poza tym to Odra przeważała przez cały mecz. Posiadanie piłki to pewnie 70% dla nas. Sporo akcji skrzydłami. Co by nie mówić Odra walczyła pełne 90 minut i ja osobiście nie mam pretensji o ten wynik. Zabrakło może kilka minut, a wygralibyśmy. Pniówek przez 20 minut grał na czas, co chwilę leżał jakiś zawodnik, albo bramkarz pajacował z wybijaniem piłki. Były emocje, piękna bramka Deji (tzw. brasilia). Z taki zaangażowaniem w kolejnych meczach Odra powinna wywalczyć awans.
Reasumując - remis ale po walce do ostatniej minuty.
ODRA OPOLE 1945

31
fabian841 pisze:
Mateusz18 pisze:Dalej jeśli wygramy wszystkie mecze do końca to mamy awans więc głowa do góra, wszystko w naszych rękach!

@edit: A nie sorry Rogów musiałby gdzieś stracić pkt

punkty stracimy u was, naprawde jestem w szoku ze z taka gra przyszlosc wygrywa, dzisiaj tylko wystarczylo pilki wybijac, lesnica grala, a przyszlosc bramki strzelala, nie rozumiem tego.
Macie 4 pkt więcej od Nas, wygraną na Oleskiej zmniejszymy stratę do 1 czyli musicie (zakładając że wygrywamy wszystko do końca) stracić punkty w jeszcze jakimś spotkaniu

32
Kolego Anko nie siej tutaj defetyzmu.Do końca pozostało 8 kolejek.Gwarantuje Ci, że na nikogo nie będziemy musieli liczyć.Nie ma szans w tak wyrównanej lidze aby Rogów i Pniówek zdobyły komplet punktów.Tak samo jeszcze pewnie Odra na kimś się potnkie.Chłopaki 3 razy dzisiaj musieli gonić wynik.Szacunek za to co zrobili.Bo mimo iż mieszkam za granicą i nie mam możliwości oglądac meczów na żywo, to jeśli grałeś w piłkę musisz wiedzieć ja cięzką sprawą jest odrobić stratę 3 razy w jednym meczu.Jasne, że dzisiejsza wygrana (na którą i ja liczyłem) ustawiła by Odrę w komfortowej sytuacji przed następnymi meczami.Ale jak to mówią : " skoro meczu nie można wygrać, trzeba zrobić wszystko żeby go nie przegrać".
Ostatnio zmieniony sobota, 11 maja 2013, 20:52 przez sokrates, łącznie zmieniany 1 raz.

33
Mateusz18 pisze:
fabian841 pisze:
Mateusz18 pisze:Dalej jeśli wygramy wszystkie mecze do końca to mamy awans więc głowa do góra, wszystko w naszych rękach!

@edit: A nie sorry Rogów musiałby gdzieś stracić pkt

punkty stracimy u was, naprawde jestem w szoku ze z taka gra przyszlosc wygrywa, dzisiaj tylko wystarczylo pilki wybijac, lesnica grala, a przyszlosc bramki strzelala, nie rozumiem tego.
Macie 4 pkt więcej od Nas, wygraną na Oleskiej zmniejszymy stratę do 1 czyli musicie (zakładając że wygrywamy wszystko do końca) stracić punkty w jeszcze jakimś spotkaniu

wiem wiem,i jestem pewny ze stracimy, chocby w piotrowce, w ostatnim meczu, przeciez nie da sie grac tak w pilke w tej lidze, sczescie juz w koncu musi sie skonczyc, w takiej grze nie me zadnej taktyki, zreszta przekonacie sie u was, naprawde zenujacy styl, to jest zaden styl.

34
sokrates pisze:Kolego Ankon nie siej tutaj defetyzmu.Do końca pozostało 8 kolejek.Gwarantuje Ci, że na nikogo nie będziemy musieli liczyć.Nie ma szans w tak wyrównanej lidze aby Rogów i Pniówek zdobyły komplet punktów.Tak samo jeszcze pewnie Odra na kimś się potnkie.Chłopaki 3 razy dzisiaj musieli gonić wynik.Szacunek za to co zrobili.Bo mimo iż meszkam za granicą i nie mam możliwości oglądac meczów na żywo, to jeśli grałeś w piłkę musisz wiedzieć ja cięzką sprawą jest odrobić stratę 3 razy w jednym meczu.Jasne, że dzisiejsza wygrana (na którą i ja liczyłem) ustawiła by Odrę w komfortowej sytuacji przed następnymi meczami.Ale jak to mówią : " skoro meczu nie można wygrać, trzeba zrobić wszystko żeby go nie przegrać".
TEZ NIE MIESZKAM W OPOLU ALE W ODRZE KIEDYS KIEDYS BYLEM!!!!!!!!!!
TYLKO ZE LIGA JAKOS BYLA WYZSZA NAWET NAJWYZSZA
CHCIALO BY SIE POWTORKI ALE REMISAMI NA WLASNYM BOISKU Z NAJWAZNIEJSZYMI RYWALAMI TO SIE NIE UDA

39
Anko daj spokój, wynik może nieco rozczarowuje, ale kogoś kto nie był na meczu i nie widział jak walczyła cała drużyna, no może za wyjątkiem Marcela, który jest z meczu na mecz słabszy. Nie wygraliśmy tego meczu tylko ze względu na zmianę ustawienia - obrona bez Copy troche się gubiła, Klemenz przy drugiej bramce zawalił, ale chłopak ogólnie daje radę i jeszcze nas nieraz zadziwi. Szkoda że Wawrzyniak nie grał od początku bo jak dla mnie jest wyróżniającym się zawodnikiem. Reasumując - kto dziś nie był na Oleskiej niech żałuje, jeszcze mi serce mocniej bije i nie mam gardła...

42
Wszystko zostało już powiedziane. Od siebie dodam tylko, że niektórzy mogliby już sobie odpuścić niesprawiedliwe komentarze w kierunku Łukasza Klemenza. Chłopak jest aktualnie jednym z naszych najwartościowszych i najbardziej pracowitych zawodników. Często jest najlepszy na boisku a są osoby, które tylko czekają na jego błąd (dzisiaj się doczekali) żeby zrobić z niego kozła ofiarnego. Bo jak drużynie coś się nie uda to "pewnie wina opalonego".
Ktoś lepiej ustawiony może potwierdzić, że trzecia bramka dla gości padła ze spalonego?

43
Klemenz? Dzisiaj nam chłopak spierdolił mecz i taka jest prawda. Źle dobrał obuwie bo ślizgam się jak na Toropolu, druga bramka spada na jego konto, a przy trzeciej też go nie było w polu karnym...w tej sytuacji zawaliła cała obrona. Bramki stadiony świata, ale Pniówek moim zdaniem zagrał znakomicie, świetne i szybkie kontry, mocne i celne strzały z dystansu, niezły drybling, tylko w II połowie za mocno pajacowali i stracili 2 punkty. Kurde bramka Deji w doliczonym czasie to jakaś miazga, tak przypierdolił,że byłem w szoku.

44
ANKO11 pisze:
sokrates pisze:Kolego Ankon nie siej tutaj defetyzmu.Do końca pozostało 8 kolejek.Gwarantuje Ci, że na nikogo nie będziemy musieli liczyć.Nie ma szans w tak wyrównanej lidze aby Rogów i Pniówek zdobyły komplet punktów.Tak samo jeszcze pewnie Odra na kimś się potnkie.Chłopaki 3 razy dzisiaj musieli gonić wynik.Szacunek za to co zrobili.Bo mimo iż meszkam za granicą i nie mam możliwości oglądac meczów na żywo, to jeśli grałeś w piłkę musisz wiedzieć ja cięzką sprawą jest odrobić stratę 3 razy w jednym meczu.Jasne, że dzisiejsza wygrana (na którą i ja liczyłem) ustawiła by Odrę w komfortowej sytuacji przed następnymi meczami.Ale jak to mówią : " skoro meczu nie można wygrać, trzeba zrobić wszystko żeby go nie przegrać".
TEZ NIE MIESZKAM W OPOLU ALE W ODRZE KIEDYS KIEDYS BYLEM!!!!!!!!!!
TYLKO ZE LIGA JAKOS BYLA WYZSZA NAWET NAJWYZSZA
CHCIALO BY SIE POWTORKI ALE REMISAMI NA WLASNYM BOISKU Z NAJWAZNIEJSZYMI RYWALAMI TO SIE NIE UDA
Wspieraj drużynę a nie jęcz.....
Bądż na meczu , kibicuj a nie narzekaj....tyle na Twój temat.

48
zielu pisze:Dobry mecz był, przy odrobinie szczęścia powinniśmy wygrać. Nieobecnych na meczu uspokajam: będzie dobrze!
też tak myślę, umiejętności piłkarzykom nie brakuje, więc przy takim zaangażowaniu jak dzisiaj powinno się udać, jest tylko jeden warunek - muszą uwierzyć w awans i walczyć o niego na 100% w każdym meczu
„Klub to nasza wspólna własność;
wobec klubu mamy tylko obowiązki;
dla klubu tylko wdzięczność”