To, że Janusz czy Abramowicz odejdą można było przypuszczać i jest to strata wliczona. Deja w tym sezonie grał według mnie słabo, wiadomo, że szkoda, bo to praktycznie wychowanek, ale ostatnio częściej denerwował niż zachwycał. Zgadzam się też z uż.zebro, dla mnie strata tych trzech ww. juniorów byłaby bardzo bolesna i mam nadzieję, że jednak zostaną. Co do reszty, to pozbywamy się szrotu.
Co do przymiarek do klubu, to dobrze, że ktoś zerknął w region, choć mam wrażenie, że zainteresował się nie tymi co trzeba. Pisałem już o graczach z Głubczyc, Stal Brzeg z kolei była monolitem w defensywie i straciła naprawdę mało bramek. Ale przyznaję, że nie mam wiedzy odnośnie tych chłopaków z Paczkowa, więc może rzeczywiście się wyróżniali. Dobrze też, że jak mamy brać kogoś z takiego Wałbrzycha, spadkowicza z 2 ligi, to są to dwaj najlepsi piłkarze (najlepszy strzelec i kapitan). No i oczywiście cieszę się na planowane włączenie trzech juniorów do 1 składu, pisałem już, że Sowińskiego i Gordzielika bym spokojnie widział w drużynie.
Re: Sezon 2015-16 runda jesienna. Spekulacje, dyskusje, transfery
152Hehe :D po pierwsze - najpierw muszą podpisać z Odrą kontrakty, po drugie, musi odejśc Smółka który obiecuje juniorowi 90 minut nie pozwalając mu jechać na mecz centralnej ligi do zabrza, po czym sadza go na ławce i po interwencji pana Tomka Piwowarczyka, prosto w pysk wmawia mu że on nic takiego nie mówił :) Oczywiście teraz takiej sytuacji nie będzie, bo Odra juniorów nie ma xD ale to tylko przykład tego jak mocno stawia na młodych pan smółka :prespest pisze:No i oczywiście cieszę się na planowane włączenie trzech juniorów do 1 składu, pisałem już, że Sowińskiego i Gordzielika bym spokojnie widział w drużynie.
Do pierwszej druzyny wejdzie pewnie jakis junior który nie mierzy nigdzie wyżej jak 3 liga i na tym się skończy, nie będzie grał bo będzie za słaby, wszyscy lepsi spierdolą, bo nawet jakby zostali to by nie grali xd
OTO ODRA OPOLE
NIE DLA SMÓŁKI W OPOLU
153Ważne kto układa nowy skład. Kiedy zastanowimy się czego zabrakło w minionym sezonie odpowiemy szybko- goli dających punkty i awans. A kto z reguły strzela gole ? Napastnicy. Myślę że trener i zarząd wyciągnęli odpowiednie wnioski i zrobią wszystko co jest możliwe w Opolu aby feta z okazji 70-lecia klubu jednak się odbyła z przesunięciem na czerwiec 2016 roku.
154osobicie wolalbym dac szanse Pawlusowi zamiast Aldasia a Niemczyk zamiast DejkiDo przerwy 0:1 pisze: Dawid Wolny (GKS Bełchatów) - średnia strata, na wiosnę prawie nie grał.
Marcin Niemczyk (Raków Częstochowa) - średnia strata, na wiosnę prawie nie grał.
Kacper Pawlus (Puszcza Niepołomice) - mała strata, nie grał
155może warto zainteresować się nad byłymi grajkami MKS Kluczbork (Hober, Wolkiewicz i Burski) oraz... Granatu Skarżysko-Kamienna (wycofanie z rozgrywek III ligi) Marcin Kołodziejczyk i Mateusz Fryc.
156http://www.90minut.pl/news/252/news2527 ... askim.html
czyli z Abramowiczem możemy się już pożegnać
czyli z Abramowiczem możemy się już pożegnać
157Trener Odry Opole pan Zbigniew Smółka,dołaczy do drużyny za kilka dni.Nie jest na urlopie,obserwuje pewnie graczy do naszego klubu,POZA GRANICAMI.Niezle jaja,a piłkarz z Wabrzycha ,pomocnik ,ktory jest na testach w Odrze i ZDOBYL JEDNEGO GOLA W OSTATNICH 3 LATACH KIM JEST?za 3 tygodnie puchar,a zbynio ma nas w d..przygotowuje sie na wakacjach,ostatnio w zimie Turcja tylko jemu posluzyla
158To będziemy śledzić poczynania Abramowicza w Canal+. Widać, że zawodnicy z Odry idą grać w wyższych klasach rozgrywkowych czyli warto przyjść do Odry pograć i się wybić. Oczywiście przy obopólnej korzyści.
160Okazja do rewanżu z Szombierkami Bytom nadarzy się już w 1 kolejce:)
161Do Wolnego na testy dołączy Żegleń, trzeba przyznać że jego menago robi dobrą robotę
http://www.90minut.pl/news/252/news2527 ... nikow.html
162Ciekawe czy zawodnicy, którzy grali rzadko w podstawowym składzie w Opolu, nadają się do I ligowego Bełchatowa. Do GKSu z trenerem Ulatowskim i dyrektorem sportowym Krzynówkiem.rogal pisze:Do Wolnego na testy dołączy Żegleń, trzeba przyznać że jego menago robi dobrą robotę
163z tego co się orientuje z nowych zawodników których nazwisko jeszcze nie padało to brat Ałdasia od wczoraj jest na treningach
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=26682
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=26682
164Zaraz klub bedzie nazywal sie Familiada Opole.
A tak serio jestem ciekaw czy Odra przeprowadzi dobre transfery.
To porawda co piszesz trops ze Smolka chce zagranicznych zawodnikow do Odry?
A tak serio jestem ciekaw czy Odra przeprowadzi dobre transfery.
To porawda co piszesz trops ze Smolka chce zagranicznych zawodnikow do Odry?
165Boże a miałem nadzieję że coś nas uchroni od ałdasia...to kurwa przyszedł drugi ..ja pierdole .. flejterski go wciągał nosem ale ałdaś to pierwszoligowiec ...jak mógłby u nas siedzieć na ławce ?
NIE DLA SMÓŁKI W OPOLU
166Skończ już kurwa pierdolić i wylewać swoje żale, bo na forum się odechciewa wchodzić od jakiegoś czasu. Ktoś pisze jakąś plotę, w żadnym razie jeszcze nie potwierdzoną, a Ty już się podpalasz jak Wasilewski pod bramką!matioks pisze:Boże a miałem nadzieję że coś nas uchroni od ałdasia...to kurwa przyszedł drugi ..ja pierdole .. flejterski go wciągał nosem ale ałdaś to pierwszoligowiec ...jak mógłby u nas siedzieć na ławce ?
167z młodym Ałdasiem to nie plotka, przebywa na testach w Odrze a decyzja zapadnie jak go Smółka obejrzy w akcji. Obecnie sprawdzani są młodzieżowcy a bardziej doświadczeni gracze pojawią się pewnie gdy I trener powróci z urlopu
168A co z graczami z wycofanych Czarnowąs ? Swornica jakoś dawała radę w tej III lidze.
169Boże chroń nas przed Udareviciem
170Jakub Ałdaś w sezonie 2014/2015 w barwach Chrobrego Głogów nie wystąpił w żadnym meczu ligowymDo przerwy 0:1 pisze:18 letni młodszy Ałdaś jako obrońca 17 razy wchodził z ławki rezerwowych w I lidze w Chrobrym Głogów. Raz zagrał cały mecz. Konieczne jest jakieś rozwiązanie dla opolskich juniorów. Przychodzą do Odry młodzieżowcy tj. Droszczak, Sypek czy młodszy Ałdaś bardziej ograni niż nasi wychowankowie.
171Masz rację. To statystyka starszego Ałdasia. Skasowałem post.
172http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /150639974
Dobra taktyka Swornicy :) więc podejrzewam że większość kopaczy tam zostanie i za rok będą grać w 4 lidze, czy by spadli czy awansowali to chyba bez różnicy, wystarczy poczytać artykuł. Ominą nas derby ze Swornicą, ale szykują się ciekawe wyjazdy do Bełku, Czańca czy Piotrówki, wstyd kurwa wstyd.
Dobra taktyka Swornicy :) więc podejrzewam że większość kopaczy tam zostanie i za rok będą grać w 4 lidze, czy by spadli czy awansowali to chyba bez różnicy, wystarczy poczytać artykuł. Ominą nas derby ze Swornicą, ale szykują się ciekawe wyjazdy do Bełku, Czańca czy Piotrówki, wstyd kurwa wstyd.
173przez tyle lat upokorzen wsyd jest nam obcy, co gorsza wyglada na to, ze musimy sie do tego przyzwyczaic na dluzej, wszak trwa to juz kilka lat " Dobra mina do zlej gry " nowa dewiza z Oleskiej. Kiedy ta farsa sie skonczy ? Moze w tym sezonie, ale nie licze na to. Nawet w 3 lidze Odry sie nie wstydze !!!!
174Haha prawda boli co ? i ma boleć może się w końcu obudzisz i zobaczysz że coś w klubie jest nie tak ..Łukasz 1945 pisze:Skończ już kurwa pierdolić i wylewać swoje żale, bo na forum się odechciewa wchodzić od jakiegoś czasu. Ktoś pisze jakąś plotę, w żadnym razie jeszcze nie potwierdzoną, a Ty już się podpalasz jak Wasilewski pod bramką!matioks pisze:Boże a miałem nadzieję że coś nas uchroni od ałdasia...to kurwa przyszedł drugi ..ja pierdole .. flejterski go wciągał nosem ale ałdaś to pierwszoligowiec ...jak mógłby u nas siedzieć na ławce ?
NIE DLA SMÓŁKI W OPOLU
175Na dzień dzisiejszy uważam, że w tym klubie praktycznie wszystko jest nie tak. Ale co to ma wspólnego z wylewaniem swoich żali na forum? Myślisz, że ktoś się tym przejmie z zarządu?