Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery

130
respest pisze:Chłopak stracił całą rundę z powodu kontuzji, nawet w rezerwach nie grał. Gdyby była gwarancja, że zdrowie mu będzie dopisywało, ciekawa opcja.

Z tym, że Cverna nie odejdzie teraz, więc niepotrzebny nam piąty środkowy obrońca.
Oczywiście jeżeli policzymy go jako obrońcę. Moim zdaniem nawet jak nie odejdzie, to potrzebujemy na tę pozycję jakiegoś prawdziwego obrońcy, a nie sabotażysty.

135
LooZ^ pisze:Nie było żadnego oficjalnego zapytania o żadnego naszego piłkarza.
w Polsce dalej nas ( pilkarzy ) postrzegaja raczej za drwali ktorzy graja anyfutbol, niz graczy z umiejetnosciami. pomimo tego, ze statystyki pokazuja cos zupelnie innego. ale tym mozemy sie tylko cieszyc i dalej uzupelniac ( wzmacniac ) sklad na wiosne. kazdy z nas ( sami znawcy haha ) tutaj wie, ze takowe musza byc i to powazne

140
kornik pisze:http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=29 ... ,napastnik, 19 lat,7 goli w 2 lidze.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=30 ... n=91,prawy obrońca, 19 lat,4 gole,zbierał dobre oceny przez ekspertów.
Może warto ich obserwować.
Węsierski wypożyczony z Arki, gdzie ma 2-letni kontrakt, o Szymusiku pisałem jeszcze w 2 lidze, chłopak zdecydowanie z potencjałem na Ekstraklasę, w notesach wielu klubów.

W ogóle niezły paradoks, możliwy chyba tylko w Polsce - kluby 1 i 2 poziomu rozgrywkowego przegrywają walkę o piłkarzy z 3-ligowym (4 poziom) Widzewem, który oferuje kontrakty na poziomie kilkunastu-kilkudziesięciu tysięcy złotych. W takiej sytuacji jest Łuczak z Sosnowca, którym, wedle "PS", interesowała się tez Odra.

142
W Odrze zaliczył pan trzy wejścia z ławki rezerwowych, ostatnie - we wrześniu. Czuł pan po sobie, że piłkarsko coś z pana formą jest nie tak?

PAWEŁ WOJCIECHOWSKI: - Nie czułem i nadal tego nie czuję. Na pewno za to czuję się pokrzywdzony tym całym półroczem. Naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić, dlaczego klub, który sprowadza mnie, proponuje godne warunki, potem nie daje mi szansy zaprezentowania się na boisku. Jeśli mieli wobec mnie takie plany, to nie trzeba było w ogóle zaczynać tej współpracy.
No muszę przyznać, że sam podpisuję się pod tymi słowami. Nadal nie wiem o co chodzi z Wojciechowskim. Tym bardziej, że mieliśmy w pewnym momencie problem z brakiem napastnika.

Jedyny trop znajduję w tym samym wywiadzie:
Tak po ludzku, jest pan zły, że dobry w pana wykonaniu poprzedni sezon w Chrobrym Głogów trochę poszedł na marne, bo teraz musi pan odbudowywać dyspozycję?

PAWEŁ WOJCIECHOWSKI: - Latem miałem propozycje z innych klubów. Nie były jednak dość satysfakcjonujące i szukałem dla mnie czegoś odpowiedniejszego. Ostatecznie stanęło na Odrze. Nie ma jednak co ukrywać, że miałem nadzieję na coś lepszego. Sądziłem, że będzie nawet szansa, by zaczepić się w ekstraklasie. Nie udało się, trudno, ale nadal jestem zdania, że mogę to osiągnąć. Potrafię grać na ekstraklasowym poziomie i wierzę, że jak najszybciej to udowodnię.
...co w wolnym tłumaczeniu brzmi mniej więcej tak: "jestem tak zajebisty, że powinienem mieć w Opolu status boski, tym bardziej że tylko przez przypadek trafiłem do takiego klubu, bo akurat Legia nie potrzebowała napastnika". Czyli chyba mentalnie się nie wpasował.

146
mario11983 pisze:Z forum Ruchu Zdzieszowice: Czapla ma iść do Odry, ale po przedstawionych przez działaczy z Opola mizernych warunkach trudno mi w to wierzyć
Pierdolenie. Dla mnie może spierdalać, pajac jakich mało. Wiem dokładnie co mu zaproponowano i niech ten piłkarzyk z dołów 3 ligi przestanie się ośmieszać. Już nawet Prezes Ruchu jest na niego wkurwiony, bo robi z niego debila przed działaczami Odry.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.