Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

1232
Wczoraj piłkarze mieli wolne (trening dopiero dzisiaj o 17), sprzedaż kart kibica nie ruszyła, stroje w produkcji, bilety w drukarni. Nie bardzo jest o czym pisać, w drugiej części tygodnia powinno być lepiej, a dzisiaj spodziewać się można nowych piłkarzy (lecz bez wielkich zaskoczeń).

A strona została oddana bez żadnych instrukcji i jej nauka trochę trwa, a osoba odpowiedzialna w międzyczasie pracuje na wypowiedzeniu + ogarnia teksty dla klubu.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

1234
LooZ^ pisze:Wczoraj piłkarze mieli wolne (trening dopiero dzisiaj o 17), sprzedaż kart kibica nie ruszyła, stroje w produkcji, bilety w drukarni. Nie bardzo jest o czym pisać, w drugiej części tygodnia powinno być lepiej, a dzisiaj spodziewać się można nowych piłkarzy (lecz bez wielkich zaskoczeń).

A strona została oddana bez żadnych instrukcji i jej nauka trochę trwa, a osoba odpowiedzialna w międzyczasie pracuje na wypowiedzeniu + ogarnia teksty dla klubu.
Dzięki. A w temacie meczów kontrolnych coś wiadomo?

1236
W Chrobrym pożegnali raczej bez żalu, ale w sumie grał w tej I lidze i coś nawet strzelał.
Jakoś tak mam dużo obaw przed nadchodzącym sezonem, mam nadzieję że klub okrzepnie pilkarsko i organizacyjnie i za rok będzie można powiedzieć o Odrze "solidny I-ligowiec" i to jest chyba glowny cel na ten sezon. Nerwowa obrona przed spadkiem nie sprzyja rozwojowi, więc mam wielką nadzieję na to trzymanie się w środku stawki od samego początku.

1238
W poprzednim sezonie strzelił 7 goli, to dla nas może być kwestia wygrania paru meczów więcej. Brutalna prawda jest też taka:
Obrazek
Na 24 piłkarzy (25 właściwie, bo z tego co wiem Bryłka też jest liczony do składu), tylko 6 grało w Ekstraklasie. Jeśli nic nie pomyliłem, 14 nie grało nigdy wyżej niż 2 liga. Bardzo potrzebujemy piłkarzy z doświadczeniem. Po prostu.

1240
http://futbolfejs.pl/i-liga/marek-papsz ... ylo-warto/

Niezwykle ciekawy wywiad, który sprawia, że jeszcze bardziej nabieram szacunku do Papszuna i Rakowa. Klub i miasto porównywalne potencjałem z Odrą a ile różnic na polu 'profesjonalizacji'. Polecam szczególnie fragmenty o zmęczeniu piłkarzy i podejściu do tego Papszuna oraz jak przebiegał proces wyboru trenera w Rakowie. Jeśli chcemy iść do przodu, to bierzmy przykład z doświadczeń innych.

1243
respest pisze:http://futbolfejs.pl/i-liga/marek-papsz ... ylo-warto/

Niezwykle ciekawy wywiad, który sprawia, że jeszcze bardziej nabieram szacunku do Papszuna i Rakowa. Klub i miasto porównywalne potencjałem z Odrą a ile różnic na polu 'profesjonalizacji'. Polecam szczególnie fragmenty o zmęczeniu piłkarzy i podejściu do tego Papszuna oraz jak przebiegał proces wyboru trenera w Rakowie. Jeśli chcemy iść do przodu, to bierzmy przykład z doświadczeń innych.
No i to jest rzetelny i ciekawy wywiad. Człowiek ma poczucie, że wie co się dzieje. Przejrzystość i transparentność. A u nas mam poczucie wypowiedzi jak "Krzynówka" w kabarecie...

https://www.youtube.com/watch?v=uC7aG22vmYc

1249
Nie miejmy złudzeń - Raków w każdym aspekcie oprócz sportowego jest poziom wyżej od nas.

Anegdotka sprzed chwili.

Dzisiał miała ruszyć sprzedaż karnetów. Rozmawiam z Gitlarem i Wójcikiem w klubie, przychodzi pracowniczka klubu, że Panowie chcą już jechać, bo skończyli na dziś i "działa." Zarząd idzie do kas, a panowie z Wasko... już pojechali. No dobra, niby dział.. a nie, jednak nie. Nie drukują się paragony - system nie przepuści.

Dzwonią do Pana X który pojechał - abonent niedostępny. Za parę minut oddzwania - "a, to ja nie wiem, dowiem się i odzwonię." Oddzwania po kilku minutach. "Niestety Pan Y pracuje do 15.00". Jest 15.30. Może komunizm, nie wiem.