Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

1126
Również nie jestem zwolennikiem ściągania Kuchty i Habusty. Dziwna panika zapanowała w naszym obozie po tym kiksie Tobiego. Przypomnijcie sobie mecz pucharowy z Siarką na początku sezonu 2016/2017. Tam Weinzettel także się nie popisał przy drugim golu, jednak potem w lidze bronił dobrze. Nie można tak nerwowo reagować. Bramkarz musi widzieć, że ma zaufanie sztabu trenerskiego i zarządu. Poza tym w meczach sparingowych bardzo dobrze prezentował się Kowalczyk. Wzmocnienia są niezbędne gdzie indziej. Potrzebujemy jeszcze przynajmniej jednego młodzieżowca, który da sobie radę na poziomie I ligi. Na dzień dzisiejszy de facto mamy tylko Maćczaka (nie licząc Kowalczyka). Potencjał ma, jednak do końca nie wiadomo, jak zweryfikuje go I liga. Niezbędny jest także napastnik. Nie można nastawiać się tylko na Skrzypczaka. Trzeba pamiętać o tym, że do tej pory świetnie radził sobie w II lidze, natomiast w pierwszej szło mu już znacznie słabiej. Nie wiadomo, jak będzie teraz. Dochodzi jeszcze kwestia (odpukać!) ewentualnej kontuzji. W linii ataku musi być alternatywa.

1127
W historii Odry zawsze mielismy dobrych lub bardzo dobrych bramkrzy. Nasz byl wybrany najlepszym w 2 lidze. Do tego sa opinie, ze jego nowy zmiennik jest jeszcze lepszy. Niestety nie mialem okazji ogladac ich we wszystkich meczach, a na ekranie to nie to samo. Zapytam jednak tych co widzieli - Czy naprawde uwazacie, ze ich poziom osiagnal juz 1sza lige ? TUtaj juz nie ma miejsca na farfocle.

1130
wijamurzyn pisze:Godzina 13 w sobotę to mega słaba godzina do rozgrywania meczów, nie orientuję się jak to do końca z tym oświetleniem jest, ale czy jest szansa, że jeszcze na jesień uda się je zrobić, żeby grać o późniejszej godzinie?
Dokładnie lepiej zagrać w niedzielę o 13 niż w sobotę.Większość ludzi ma wolne w niedziele więc i frekwencja była by lepsza.
TYLKO ODRA OKS !!!

1133
Sprzedaż miała ruszyć dzisiaj, ale po co klub ma informować o cenach biletów i karnetów bez informacji kiedy ruszy sprzedaż? Na dzień dzisiejszy firmy Wasko nie podała żadnych terminów i nie wyglądają na takich którzy by się tym specjalnie przejmowali. Zmarnowałem dzisiaj 1,5h (a i tak wyszedłem w połowie) na "szkolenie" gdzie nie pokazano właściwie żadnego działającego podsystemu.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

1135
No może być. Jak to powiedziałem zarządowi, uznam pierwszy mecz (czy to z Olimpią czy z Górnikiem) za sukces, jak nie dojdzie do żadnych zamieszek pod kasami. Z tego co pamiętam to ZAWSZE były afery przy pierwszym meczu z nowym systemem. Dlatego jak tylko pojawią się karty kibica do kupienia to kupujcie.

Ogólnie karty będą po 10pln i warto kupić - będą tansze bilety, a może i inne rzeczy. Wtedy tylko nabijacie bilet na kartę i gotowe.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.