Jakiego 'dużego klubu'? Ja wiem że mamy jako kibice inną optykę na Odrę, ale jesteśmy beniaminkiem i celem będzie utrzymanie (i to nie nie takie przy zielonym stoliku).
Choć oczywiście mam nadzieję i wierzę mocno, że nie zadowolimy się minimum. ;)
Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery
1002Nie wiem, czy to nawet nie gorzej, jeśli się "obsrał" :)
1003Bez przesady. Nie mówię o poziomie sportowym (chociaż nadal - jesteśmy obecnie jednym z 34 najlepszych klubów w Polsce z kilku tysięcy, a wierzę, że będziemy przynajmniej TOP28). Przychodzi z uczniowskiego klubu sportowego do Odry Opole, 72letniego klubu, 22 klubu wszechczasów polskie ligi, z wielomilionowym budżetem, gdzie w drużynie gra sporo Ekstraklasowców, w drzwiach mijać będzie setki dzieciaków z Akademii Odry czy nowych kolegów którzy awansowali właśnie do CLJ. Potem będzie miał wyjść na mecz np Odra Opole - Raków Częstochowa czy Miedź Legnica, gdzie ludzi będzie tysiące, a atmosfera wręcz płonąć, a z liczonego w setkach młyna usłyszy "tylko zwycięstwo, hej Odro tylko zwycięstwo".
A jego życiowe doświadczenie to 4 miejsce w Centralnej Lidze Juniorów i 0 meczów w profesjonalnej piłce.
Ja mu kibicuję, wierzę, że okaże się pełny pokory, ale też się nie dziwię - to jest skok na bardzo głęboką wodę.
A jego życiowe doświadczenie to 4 miejsce w Centralnej Lidze Juniorów i 0 meczów w profesjonalnej piłce.
Ja mu kibicuję, wierzę, że okaże się pełny pokory, ale też się nie dziwię - to jest skok na bardzo głęboką wodę.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
1004Chodziło mi o to, że niby miał iść do ŁKSu czy Łęcznej. Także każdy jego wybór byłby przeskokiem, ale to chyba normalne jak chce zrobić karierę. A zadatki na dobrego piłkarza ma.
1005No wielka piłka to obecnie bardziej w Opolu niż w Łęcznej ;) A ŁKS, to kto wie jak oni się odnajdą.
1006Z tego co czytałem to w Łks-ie nic sie nie zmieniło,biedny klub,wypłaty są z dużym opóżnieniem,według mnie jest to klub, który będzie walczył o pozostanie w 2 lidze.
1007Zmieniło się to, że rusza budowa reszty stadionu na 20 tys. A skoro budują taki stadion, to nie po to żeby grali na nim w 2 lidze.
Zresztą budowa dużego stadiony to zawsze impuls i znak, że będzie tylko lepiej. Najlepszy przykład to Tychy. Dlatego też Odra MUSI mieć nowy, duży i nowoczesny stadion.
Zresztą budowa dużego stadiony to zawsze impuls i znak, że będzie tylko lepiej. Najlepszy przykład to Tychy. Dlatego też Odra MUSI mieć nowy, duży i nowoczesny stadion.
1008Kolego kornik w ŁKS zmieniło się i to bardzo dużo. Żadnych opóźnień, przyzwoity budżet i w planach rozbudowa " stadiono - trybuny " . Wiele mówi o sytuacji ŁKS to że dostali licencję w pierwszej instancji bez żadnych warunków. A co do Odry.. Jeżeli Maćczak zostanie.. To może być naprawdę odkrycie.
1010O nic konkretnego, Marcin od dawna nie miał już czasu na Odrę, abstrahując od innych rzeczy.
1011Ale za jego kadencji awansowalismy dwukrotnie, dlatego chcialem mu podziekowac. Ciekawe kto na jego miejsce ?
1012Ale za jego kadencji awansowalismy dwukrotnie, dlatego chcialem mu podziekowac. Ciekawe kto na jego miejsce ?
1013Obstawiam, że do czasu SSA nikt.
1014
Jeszcze dzisiaj jeden obrońca. A co przyniesie jutro? Kto wie ;)19-latek z UKS-u SMS-u Łódź w przyszłym sezonie będzie bronił barw Odry Opole.
Bartłomiej Maćczak oficjalnie trafił dziś na Oleską z UKS-u SMS-u Łódź. W Opolu grać będzie na zasadzie rocznego wypożyczenia, po którym nasz klub zastrzegł sobie prawo pierwokupu.
– Trener Smyła obserwował tego chłopaka już wcześniej. Wpadł mu w oko podczas meczów Centralnej Ligi Juniorów, dlatego zaprosiliśmy go na testy. Już na pierwszym sparingu potwierdził, że ma talent, więc szybko zdecydowaliśmy się na wypożyczenie z prawem pierwokupu – mówi Ireneusz Gitlar, wiceprezes Odry.
Bartłomiej Maćczak z UKS-em SMS-em Łódź dotarł w minionym sezonie do półfinału Centralnej Ligi Juniorów. W rozgrywkach strzelił aż 16 goli. Może występować zarówno na boku pomocy, jak i pozycji napastnika. W sparingu Odry z GKS-em Katowice zdobył ładną bramkę po uderzeniu z dystansu. Z Wisłą Kraków nie zagrał, z kolei w środę w Opawie to po jego dośrodkowaniu piłka trafiła jednego z rywali w rękę, wskutek czego nasz zespół miał rzut karny, zamieniony potem przez Szymona Skrzypczaka na gola.
Maćczak urodził się w 1998 roku, zatem jeszcze przez dwa sezony przysługiwać mu będzie status młodzieżowca. A właśnie sprowadzenie młodzieżowca (w pierwszej lidze grać musi jeden taki zawodnik) było jednym z priorytetów naszego klubu w bieżącym oknie transferowym. W dwóch sparingach sprawdzani też byli Bartosz Czarnecki z Cracovii i Maciej Spychała z Lecha Poznań.
19-latek to trzeci zawodnik, który po awansie na zaplecze ekstraklasy wzmocnił Odrę. Wcześniej nasz klub podpisał kontrakty z Vaclavem Cverną i Rafałem Niziołkiem.
1015Środkowy, czy boczny obronca?
1016Bardzo podoba mi się sposób zakontraktowania Maćczaka - może się nie sprawdzić z racji przeskoku, więc wypożyczenie, ale jak się sprawdzi to jest pierwokup. A po tym co widziałem druga opcja wielce realna.
1017Prawy i środkowy. Cv najciekawsze z naszej dotychczasowej kadry zawodników.
1018Czyli Kowalski raczej sobie zbyt wiele nie pogra.
1019Ale meczycie. Napiszcie kto. Forum I tak jest tylko z boku i dla kibicow. Nawet nie ma Nas na glownej stronie Odry. Wiec nie ma co sciemniac tylko dawac nazwisko I dane.
1020http://www.90minut.pl/kariera.php?id=21858
Nasz nowy oby mega solidny obrońca!
1021Serio ? On rozegrał 5 spotkań w tym sezonie...rogal pisze:http://www.90minut.pl/kariera.php?id=21858
1022Kontuzjowany był.
1023Zgadza się tylko, że z powodu kontuzji pauzował 4 tygodnie.LooZ^ pisze:Kontuzjowany był.
W rundzie wiosennej po prostu grzał ławę.
1024Zobaczymy, na piękne oczy nikt go nie wziął. Od paru tygodni było nim zainteresowanie.
1025LooZ^ pisze:Zobaczymy, na piękne oczy nikt go nie wziął. Od paru tygodni było nim zainteresowanie.
CV ma ciekawe. W Ekstraklasie trochę pograł, jest w najlepszym wieku dla piłkarza, martwi jedynie tylko ten brak gry ale bądźmy dobrej myśli.