Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery
102bardziej ten link wrzuciłbym do tematu "byli piłkarze Odry", zamiast traktować to jako potencjalne wzmocnieniewijamurzyn pisze: poniedziałek, 14 stycznia 2019, 20:34 http://www.90minut.pl/news/292/news2927 ... ielec.html :)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
104mam nadzieje że w końcu forum i informacje o odrze odżyją :D
106Nie rozumiem transferu Trojaka, przecież mamy już dwóch defensywnych pomocników: Boneckiego i Habustę
107Według mnie Bonecki ma więcej atutów ofensywnych niż defensywnych .
108Trojak jako zastępstwo dla Habusty.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
109Habusta najprawdopodobniej zmieni klub, jest zainteresowanie z Czech.
Błanik wyglądał podobno najlepiej w treningu z testowanych zawodników. Jednak nie były to porażające występy...
Błanik wyglądał podobno najlepiej w treningu z testowanych zawodników. Jednak nie były to porażające występy...
110Oby Habusta został, to jeden z naszych najlepszych zawodników.
111Zdecydowanie, ale sprowadzenie Trojaka nie zostawia złudzeń. W klubie wiedzą, że raczej pożegnają się z Kubą.
Nie ma co jednak rozpaczać. Trojak to niezły zawodnik, zdecydowanie wyróżniał się w Stomilu, mimo mało eksponowanej pozycji (6). Bardzo dobre warunki fizyczne, agresywny doskok do rywala, ale z wyczuciem - atakuje, gdy ma pewność, że piłka go nie minie. Chłopak jest wybiegany, choć nie musiałby tego robić, bo zwykle bardzo dobrze czuje grę i ustawia się odpowiednio. Inteligentny boiskowo, powinna być z niego pociecha.
Nie ma co jednak rozpaczać. Trojak to niezły zawodnik, zdecydowanie wyróżniał się w Stomilu, mimo mało eksponowanej pozycji (6). Bardzo dobre warunki fizyczne, agresywny doskok do rywala, ale z wyczuciem - atakuje, gdy ma pewność, że piłka go nie minie. Chłopak jest wybiegany, choć nie musiałby tego robić, bo zwykle bardzo dobrze czuje grę i ustawia się odpowiednio. Inteligentny boiskowo, powinna być z niego pociecha.
112Pamiętam bardzo dobrze Trojaka z okresu, gdy grał w Chorzowie. Wtedy był po prostu słaby. Gdyby ściągnięto go w poprzednim sezonie do Odry odebrałbym to niemal jak sabotaż. W tym sezonie grał w Stomilu, a jak wiadomo Polszmat nie lubi ich pokazywać, dlatego nie wiem, jak radził sobie w rundzie jesiennej. Wszystko zweryfikuje boisko.
113Oglądałem go w tym sezonie w czterech spotkaniach (na nich bazowałem przy powyższej charakterystyce). W jednym zagrał przeciętnie, w trzech był jednym z najlepszych zawodników w drużynie.
Ale pamiętajmy - to defensywny pomocnik. Chłopak nie zrobi Odrze gry, jest od innych zadań.
Ale pamiętajmy - to defensywny pomocnik. Chłopak nie zrobi Odrze gry, jest od innych zadań.
114Wiadomo (o ile transfer Kuby dojdzie do skutku) czy jest może szansa na jakiś transfer gotówkowy?
115Habusta ma kontrakt do końca roku z tego co pamiętam, nie sądzę, aby odszedł za darmo.
116Szkoda by było gdyby odszedł
117Lukas Klemenz ma trafić do Wisły Kraków.
118Wiele klubów go chce ;)
119Dzisiejszy sparing ze Śląskiem Wrocław można zobaczyć na kanale Youtube Śląska: https://www.youtube.com/user/slaskwroclawpl
120jeśli się nie mylę, to w Odrze testowany Mateusz Gancarczyk. Albo się mylę...
121Czy ja tam widzę Mateusza Gancarczyka czy tylko mi się wydaje ?
123Czyli się nie mylę.
Pamiętam jak strzelił dwie bramki Górnikowi Wesoła i wygraliśmy 2-0.
Uniwersalny zawodnik, szybki, potrafi uderzyć z dystansu.
Pamiętam jak strzelił dwie bramki Górnikowi Wesoła i wygraliśmy 2-0.
Uniwersalny zawodnik, szybki, potrafi uderzyć z dystansu.
124Skład w jakim zaczęliśym: Krysiak (testowany) - Janasik, Baranowski, Szota, Wianiarczyk - Trojak - Gancarczyk, Moder, Niziołek, Janus - Błanik
125Pan bramkarz się popisał przy drugiej bramce :)