Po co dobrzy piłkarze z Opolszczyzny mają grać w Odrze jak moga grać w :
1. MKS Kluczbork
2. Ruch Zdzieszowice
3. Victoria Chrościce
4. Swornica Czarnowąsy
I mieć lepsze wyniki niż Odra. Co ich ma tutaj przyciągnąć ? Jakaś niesamowita kasa, system szkoleniowy, super trener ? Popatrzcie kto teraz odnosi sukcesy w Ekstraklasie (pierwsza trójka po dwóch kolejkach). Legia z własną szkółką, Lech z trenerem Rumakiem, który wiedzę o zawodnikach i futbolu młodzieżowym w Wielkopolsce ma w małym palcu (A trenował również Młodą Ekstraklasę w Białymstoku), Radosław Mroczkowski z Widzewa czyli futbol młodzieżowy z Łodzi. Czyli jednak mariaż młodych ze starszymi daje efekt. Odra próbuje działać jak Wisła Kraków pospolite ruszenie, mnóstwo zakupów i nic z tego. Tak się nie da. Leją nas małe wiejskie drużyny, które systematycznie, ale małymi krokami robią postęp. I do tego trzeba niestety dążyć. Praca, praca i jeszcze raz przemyślana praca u podstaw z wychowankami i włączanie ich do drużyny. Odry Opole nie stać na super zakupy, czy wynagrodzenia. Do tego oczywiście odpowiedni doświadczony trener (nie Mielnik). Z kontraktem nie na pół roku czy rok. Ale na 3 lata. I jakaś myśl szkoleniowa od początku do końca, która jest nawet bardziej istotna od wyniku. Zainteresujcie się jak to robi np. Athletic Bilbao z Katatlonii, ale i każdy mniejszy czy większy klub w Hiszpanii. Im także się nie przelewa (bez FCB i RM). Bo nie chcę tu brać przykładów z Holandii czy Niemiec albo innej Anglii.
Re: Przyszłość Rogów - Odra Opole (sb. 25.08.2012)
102Poziom irytacji sięgnął zenitu . Trzeci sezon w 3(4) lidze i start jak z koszmaru . Nowy , oczekiwany trener , 8-9 pozyskanych , doświadczonych w zdecydowanie wyższych ligach zawodników w pierwszym składzie i 3 pkt w 4 spotkaniach . Niebywałe , niewiarygodne we wszystkich językach świata !!!!!! Lecz jak zwykle wierzę że kolejny mecz rozpocznie nowy rozdział w historii naszego ukochanego klubu , i dalej jestem przekonany że posiadamy wszystkie racjonalne ku temu przesłąnki . I niech trener i zawodnicy tego przekonania nie porzucą !!!! Wszystkie wtopy , niefarty , babole są już za nami . Od Skry idziemy do 2 ligi !!!!!!!!
103Jeszcze cien optymizmu u ostatnich zdesperowanych kibicow milujacych klub. Tyle, ze niewyobrazalnie trudno znalezc cokolwiek pozytywnego w grze prezentowanej przez obecnych wybrancow trenera Polaka i zarzadu. Obawialem sie poczatku sezonu, poniewaz jak pisalem duzo wczesniej " zbieranina " nie miala zadnych konkretnych wspolnych treningow. Ale i tak ich prezentowana obecnie forma przeszla najwieksze z mozliwych rozczarowanie. Takiego gownianego startu nie przewidywal nawet najwiekszy pesymista lub wrog opolskiego zespolu. Po takim starcie stracilismy caly optymizm ktory byl potrzebny - nie nam, lecz pozostalym kibicom z Opola i wojewodztwa ! I tutaj bedzie strasznie ciezko cos zmienic w odzyskaniu zaufania. Nawet po kilku wygranych ( jakos trudno je sobie wyobrazic nawet mi ).
Zobaczymy. Oczekuje tez na konkretne wywiady " przesluchania " trenera i pilkarzy - Co sie tam kurna dzieje. Jak to mozliwe, ze tacy pilkarze zapomnieli jak kopnac prosto pilke i utrzymywac przewage podaniami nad amatorskim przeciwnikiem. Obecna Odra robi wrazenie zagubionej, bez skladu i ladu. Bez jakiej kolwiek mysli taktycznej. A miala pod okiem Polaka i doswiadczenia pilkarzy, byc naszym najwiekszym atutem.
Zobaczymy. Oczekuje tez na konkretne wywiady " przesluchania " trenera i pilkarzy - Co sie tam kurna dzieje. Jak to mozliwe, ze tacy pilkarze zapomnieli jak kopnac prosto pilke i utrzymywac przewage podaniami nad amatorskim przeciwnikiem. Obecna Odra robi wrazenie zagubionej, bez skladu i ladu. Bez jakiej kolwiek mysli taktycznej. A miala pod okiem Polaka i doswiadczenia pilkarzy, byc naszym najwiekszym atutem.
104Ja też w to głęboko wierzę.!!!!!!!!rob65 pisze:Poziom irytacji sięgnął zenitu . Trzeci sezon w 3(4) lidze i start jak z koszmaru . Nowy , oczekiwany trener , 8-9 pozyskanych , doświadczonych w zdecydowanie wyższych ligach zawodników w pierwszym składzie i 3 pkt w 4 spotkaniach . Niebywałe , niewiarygodne we wszystkich językach świata !!!!!! Lecz jak zwykle wierzę że kolejny mecz rozpocznie nowy rozdział w historii naszego ukochanego klubu , i dalej jestem przekonany że posiadamy wszystkie racjonalne ku temu przesłąnki . I niech trener i zawodnicy tego przekonania nie porzucą !!!! Wszystkie wtopy , niefarty , babole są już za nami . Od Skry idziemy do 2 ligi !!!!!!!!
Nadzieja umiera ostatnia!!!!
A moim zdaniem w tej drużynie jest "wszystko co powinno być"...{na tą ligę oczywiście}...a brakuje tego"coś"
Panie trenerze czego???
105Na razie wypowiedział się prezes - że nie ma pojęcia...
106"Jacek Konopacki: Rozmawialiśmy po trzech remisach i mówił pan, że na razie spokojnie czekacie, co będzie dalej. Teraz drużyna przegrała. I co w tej sytuacji? Nadal czekacie czy będą jakieś konkretne decyzje?zebro pisze:Na razie wypowiedział się prezes - że nie ma pojęcia...
Krystian Golec: Przyznam szczerze, że teraz na gorąco nie mam jakiegoś pomysłu, co zrobić. Każdy wie, jaki to był dla nas cios, nie ukrywamy tego. Jutro spotkamy się z zarządem i będziemy szukać jakiejś recepty, ale nie wiem, co to może być. Kary? W przeszłości nic to nie dało, a moim zdaniem karanie raczej nie skutkuje."
Czyli spokojnie czekali ale w tym czasie nawet nikt nie zastanowił się co zrobią jak tak będzie dalej albo gorzej.
W sumie z tego całego wywiady wynika, że prezes nic nie wie. Fajny prezes.
107Jestem daleki od krytki prezesa, poniewaz byl konkurs na nowego ( tak mi sie wydaje ) i jakos nikt odpowiedni i perspektywiczny w klubie sie nie pojawil.Nie wiemy tez kto decydowal za TAK lub NIE. Nie bylo o tym mowy.Mr. Smith pisze:"Jacek Konopacki: Rozmawialiśmy po trzech remisach i mówił pan, że na razie spokojnie czekacie, co będzie dalej. Teraz drużyna przegrała. I co w tej sytuacji? Nadal czekacie czy będą jakieś konkretne decyzje?zebro pisze:Na razie wypowiedział się prezes - że nie ma pojęcia...
Krystian Golec: Przyznam szczerze, że teraz na gorąco nie mam jakiegoś pomysłu, co zrobić. Każdy wie, jaki to był dla nas cios, nie ukrywamy tego. Jutro spotkamy się z zarządem i będziemy szukać jakiejś recepty, ale nie wiem, co to może być. Kary? W przeszłości nic to nie dało, a moim zdaniem karanie raczej nie skutkuje."
Czyli spokojnie czekali ale w tym czasie nawet nikt nie zastanowił się co zrobią jak tak będzie dalej albo gorzej.
W sumie z tego całego wywiady wynika, że prezes nic nie wie. Fajny prezes.
Sam prezes chyba zrozumial, ze zarzadzanie Odra Opole to nie to samo co trenowanie jakies podopolskiej druzyny. Ale lepszych nie ma. Tak to widze z boku.
Dlatego teraz takie odpowiedzi, na temat sytuacji w druzynie, mnie nie dziwia tylko smiesza. Jakie rzady taka i gra. Dotyczy to wszystkich : Prezesa, kierownika, trenera, asystenta trenera i chyba tylko masazysta i sekretarka jest bez winy i Ok. Nie widac jednak chetnych i odpowiednich na ich miejsce. Chyba, ze cos mi sie wymknelo.
108A tak na marginesie to pozdrawiam pana Smitha, ze znowu dziel sie z nami trafnymi spostrzezeniami, ale prosze zeby pomogl nam wszystkim jeszcze uwierzyc, ze ten caly koszmar zaraz sie skonczy i Odra wreszcie wydostanie sie z tego amatorskiego bagna. TRZY LATA to chyba wystarczajaco dlugi okres na kpiny z kibicow ( tych co jeszcze pozostali ). Jest pan na miejscu moze ma jakas rade. Osobiscie jest mi coraz trudniej znalezc cos optymistycznego. pozdro
109zgadzam się ze snajperem tylko nie udolne rządzenie klubem jest przyczyną tego stanu sportowego.A co do wyboru władz nie ,że nie było chętnych do działania ale warunki tam postawione eliminowały wszystkich chętnych pamiętam,że nie mógł startować stary działacz .A więc młodzi się już pobawili i starczy jak mają na sercu dobro klubu niech pozwolą działać innym również tym sprawdzonym działaczą nie wszyscy byli be
110senior jesteś członkiem Stowarzyszenia Oderka Opole, a teraz "OKS Odra" Opole, że masz takie "świetne" info?
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
111Cała Polska krzyczy o tym, że w piłce potrzebne jest "nowe", a my mielibyśmy wracać do starych działaczy? Ja wolę to co jest, chociaż po ostatnich wypowiedziach prezesa nie jestem przekonany czy jest to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Miejmy nadzieję, że jest słaby w rozmowie, za to w działaniach jest lepiej.
Nie popadajmy też w skrajności (wiem, że sam mam tendencję) - grali młodzi, było źle. Grają starzy, jest źle. Gdyby ci "młodzi, utalentowani" mieli odpowiednie umiejętności, to posadziliby na ławę tych starych, którzy nie mają siły biegać. Ale jakoś nie widzę, żeby Setla wygryzał ze składu słabego Wasyla.
Nie popadajmy też w skrajności (wiem, że sam mam tendencję) - grali młodzi, było źle. Grają starzy, jest źle. Gdyby ci "młodzi, utalentowani" mieli odpowiednie umiejętności, to posadziliby na ławę tych starych, którzy nie mają siły biegać. Ale jakoś nie widzę, żeby Setla wygryzał ze składu słabego Wasyla.
112Konkurs to był na dyrektora, a nie na prezesa. A tak w ogóle to my mamy teraz dyrektora klubu bo chyba nikogo nie wybrali? To też jest dziwne.
Prezesa wybrało stowarzyszenie, pewnie za wielu kandydatów nie było. Wybrano byłego piłkarza, z resztą jak jego poprzednika. To jest jak z prezesem PZPN. To że był dobrym piłkarzem wcale nie znaczy że będzie dobrym prezesem. To że grał dobrze w piłkę, zna środowisko, piłkarze to jego znajomi i koledzy wcale nie znaczy że będzie dobrze nimi zarządzał. Ale to już inna para kaloszy.
Jest jeszcze zarząd ale ten, jak z resztą poprzedni popełnia te same błędy. Błędy zaniechania, zupełnie podobnie jak poprzedni. Dzis czytam że sie zebrali pogadali, omówili temat i w komunikacie do nas podali że jest problem i że oni go widzą. Super. A gdzie wnioski z tego spotkania, konkrety? To po to się zebrali? Przecież to wszyscy wiedzą. Takie pitu, pitu. Zeby nie było że nic nie robimy. Jedyna rzeczowa informacja jaka padła miedzy wierszami to taka ze sponsorzy są zaniepokojeni. I wcale im się nie dziwię. Kto by chciał firmować swoja marką taką padlinę? Nawet takiemu Eco któremu jak wiadomo do niczego ta Odra potrzebna, z resztą jak każda inna forma reklamy. Zaszkodzić za to może.
No ale czy można miec pretensje do ludzi którzy w zasadzie zostali wybrani dlatego ponieważ nie było innej alternatywy?
Optymistycznego nic nie napisze bo nie widzę powodów. Uważam, że niestety awansu nie będzie.
Dzięki za pozdrowienia i pozdrawiam również.
Prezesa wybrało stowarzyszenie, pewnie za wielu kandydatów nie było. Wybrano byłego piłkarza, z resztą jak jego poprzednika. To jest jak z prezesem PZPN. To że był dobrym piłkarzem wcale nie znaczy że będzie dobrym prezesem. To że grał dobrze w piłkę, zna środowisko, piłkarze to jego znajomi i koledzy wcale nie znaczy że będzie dobrze nimi zarządzał. Ale to już inna para kaloszy.
Jest jeszcze zarząd ale ten, jak z resztą poprzedni popełnia te same błędy. Błędy zaniechania, zupełnie podobnie jak poprzedni. Dzis czytam że sie zebrali pogadali, omówili temat i w komunikacie do nas podali że jest problem i że oni go widzą. Super. A gdzie wnioski z tego spotkania, konkrety? To po to się zebrali? Przecież to wszyscy wiedzą. Takie pitu, pitu. Zeby nie było że nic nie robimy. Jedyna rzeczowa informacja jaka padła miedzy wierszami to taka ze sponsorzy są zaniepokojeni. I wcale im się nie dziwię. Kto by chciał firmować swoja marką taką padlinę? Nawet takiemu Eco któremu jak wiadomo do niczego ta Odra potrzebna, z resztą jak każda inna forma reklamy. Zaszkodzić za to może.
No ale czy można miec pretensje do ludzi którzy w zasadzie zostali wybrani dlatego ponieważ nie było innej alternatywy?
Optymistycznego nic nie napisze bo nie widzę powodów. Uważam, że niestety awansu nie będzie.
Dzięki za pozdrowienia i pozdrawiam również.
113do szymona i zebro zgadzam się z msr.Smith tylko młodzi i już pokazali nic nie dokonali a już się sadzą pokarzcie swoje dokonania a ja wam przedstawię starych działaczy/ bo tylko potępiać to trochę za mało /którzy oddali serce za Odrę
114W Wodzislawiu Sl. tez mieli ciezka pigulke do przelkniecia. Grajac u siebie w obecnosci 1tys kibicow przegrali 0-3 z Przyszloscia. Druzyna przyszlosci ?!
Jezeli Rogow utrzyma takie tempo to juz w polowie sezonu wszystko bedzie jasne. Jedno jest pewne, ze meczu w Jaworznie przegrac nie mozemy. Za nic. Jak wygramy, to swietnie.
Czas ucieka, a zbyt malo mowimy ( piszemy ) o najblizszym wyjezdzie. Takie mam przynajmniej wrazenie.
Jezeli Rogow utrzyma takie tempo to juz w polowie sezonu wszystko bedzie jasne. Jedno jest pewne, ze meczu w Jaworznie przegrac nie mozemy. Za nic. Jak wygramy, to swietnie.
Czas ucieka, a zbyt malo mowimy ( piszemy ) o najblizszym wyjezdzie. Takie mam przynajmniej wrazenie.
115Swoją drogą to jakaś masakra, że Wodzisław zebrał na meczu z Przyszłością dwa razy tylu widzów co my ze Skrą...
116Uwierz mi,ze jak posiedza jeszcze ze 3 sezony w tej okregowce to na taki mecz przyjdzie 3 razy mniej ludzi niz w Opolu
117Trochę przy okazji tego meczu spytam kto robi te relacje z meczów na oficjalnej stronie Odry ? Dlaczego nie ma w relacjach składów drużyn, ilości kibiców, nazwiska sędziego, podsumowania strzelców bramek ? Czy to raczej opis z meczu do gazetki szkolnej ?
118To smutna prawda. Najtrudniej tym co nie moga byc na meczu.
119goryl ma racje. W Wodzislawiu zyja jeszcze wspomnieniami. Pamietasz jak Odra spadla do 5 ligi ? Ilu ludzi przyszlo na stadion liczac, ze Odra rok po roku bedzie odsylac amatorow z bagazem 5 goli. Potem bylo tylko gorzej i gorzej.zebro pisze:Swoją drogą to jakaś masakra, że Wodzisław zebrał na meczu z Przyszłością dwa razy tylu widzów co my ze Skrą...
120Bo to wszystko jest w raporcie z meczu. Klikasz po prawej tam gdzie jest "ostatni mecz" i Ci wszystko ładnie wyskakuje.Do przerwy 0:1 pisze:Trochę przy okazji tego meczu spytam kto robi te relacje z meczów na oficjalnej stronie Odry ? Dlaczego nie ma w relacjach składów drużyn, ilości kibiców, nazwiska sędziego, podsumowania strzelców bramek ? Czy to raczej opis z meczu do gazetki szkolnej ?
Odra jest najważniejsza !