Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

354
Takie obaj mieli klauzule i tyle. Jestem pewien że jednak pensje o wiele większą życzył sobie Banaszak, więc wcale wyjść tak matematycznie korzystnie by nie musiało. Poza tym u nas najbardziej palącym problemem był (teraz może już mniej, bo mamy 4 seniorów i jednego juniora plus Pochciola który się leczy, na tą pozycję) środkowy obrońca. No i Brazylijczyk ma 25 lat, także potencjał sprzedażowy teoretycznie większy. A po tym co pokazał w sparingu na tle bardzo wymagającego rywala (bardzo podobał mi się ten Grek w ZL, widać że to poziom Ekstraklasy co najmniej), to może szybko stanie się ulubieńcem kibiców tak jak w Siedlcach.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

355
Jakie wrażenia po wczorajszym sparingu ?
Kupczyk mi sie podobał. Oby tylko nie stłamsić tej jego fantazji ... Oskar Zawada podobnie pokazał się na początku i wiadomo jak to się skończyło.
Milos na wahadle z Zagłębiem wyglądał tragicznie, ale wczoraj w trójce obrońców na prawej stronie wyglądał na prawdę dobrze, Chociaż ciężko o jego weryfikację w defensywie na tle Kluczborka ...

358
Dzisiaj dzień pokazywania nowych koszulek w Ekstraklasie i w 1 lidze na nowy sezon.

Cała Polska została zalana przez nowe koszulki…
Cała? Nie!
Jedna, jedyna osada, zamieszkała przez nieugiętych Wikingów Południa, wciąż stawia opór najeźdźcom i uprzykrza życie sympatykom ładnych koszulek...
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

359
LooZ^ pisze: piątek, 11 lipca 2025, 17:22 Dzisiaj dzień pokazywania nowych koszulek w Ekstraklasie i w 1 lidze na nowy sezon.

Cała Polska została zalana przez nowe koszulki…
Cała? Nie!
Jedna, jedyna osada, zamieszkała przez nieugiętych Wikingów Południa, wciąż stawia opór najeźdźcom i uprzykrza życie sympatykom ładnych koszulek...
W związku z wprowadzeniem koszulek jubileuszowych "pasiaków" było powiedziane że nie będzie zmiany koszulek w tym sezonie.

361
czubus pisze: piątek, 11 lipca 2025, 19:43
Polak'o pisze: środa, 9 lipca 2025, 8:20 Pomysł z 4F jest dobry. Polska firma, rozrasta się na inne państwa, przyszłościowa na pewno.
Za tego 4F to jednak podziękuję.
Zobaczcie nowe stroje Korony przecież to jakas masakra a i na jakość kibice narzekają.
Jakość i komfort użytkowania produktów pozostawia wiele do życzenia.

362
To raczej projekt kogoś z Korony, rok temu tez mieli 4F i mieli bardzo fajny projekt.

Jakość materiałów koszulek piłkarskich faktycznie jest krytykowana i faktycznie nie przypomina tradycyjnych koszulek piłkarskich. W lutym szef 4F zapowiadał, że skupią się na sportach zespołowych i technologii materiałów więc zobaczymy za jakiś czas.

363
LooZ^ pisze: piątek, 11 lipca 2025, 20:31 To raczej projekt kogoś z Korony, rok temu tez mieli 4F i mieli bardzo fajny projekt.

Jakość materiałów koszulek piłkarskich faktycznie jest krytykowana i faktycznie nie przypomina tradycyjnych koszulek piłkarskich. W lutym szef 4F zapowiadał, że skupią się na sportach zespołowych i technologii materiałów więc zobaczymy za jakiś czas.
No ja się domyślam, że to projekt od kogoś z Korony tylko czy 4F nie ma nic do gadania i musi sygnować tak beznadziejną koszulkę swoim logiem ?
Naprawdę dawno nie widziałem tak brzydkich koszulek. Umiejscowienie herbu i sponsora to jakaś tragedia.

365
Nie chcę siać defetyzmu, ale po wywiadzie Skrobacza, w którym mówi, że dobrze przepracowali przerwę i adaptują się do nowego ustawienia, a nowi piłkarze dają jakość, to ja nie widziałem tego w dzisiejszej próbie generalnej. Tydzień do ligi, a ta gra kompletnie nie wygląda. Dalej granie przez bramkarza i laga do przodu, nawet w nieznaczących sparingach dużo piłkarzy boi zagrać się coś więcej niż bezpieczne podanie do najbliższego. Cztery "10" dziś grały i żadna nie pokazała czegokolwiek fajnego, ze wzmocnień to jedynie Kendzia prezentuje się solidnie, do ataku koniecznie ktoś jeszcze musi dołączyć, żeby wywierać presję na Muratovicia, bo ewidentnie brak bycia pod prądem mu nie służy. W środku znów luka, a Deja lada chwila podpisze kontrakt w Bytomiu. Chrzanowski is the new Żemło. Młodzieżowcy wyraźnie odstają. Nie zapatruję się optymistycznie na początek sezonu.

366
Mnie przede wszystkim razie brak rucu bez piłki i podania zawsze do nablizszego. Już sam nie wiem czy nie ma ruchu bo i tak wiedzą ze poda do nablizszego czy podają do najbliższego bo nie ma ruchu.

Idealnie bylo widać to w meczu z ZL gdzie za każdym razem posiadacz piłki miał 2-3 opcje podania.

Dodatkowo mocno martwi ze jedyny zawodnik ktory w poprzednim sezonie wykazywał choć namiastkę kreatywności (Prikryl) ostatnio jest całkowicie niewidoczny 😒

370
Eh, obiecuję, że ostatni wpis na ten temat ;)

ZL pokazało koszulki na... 80 lecie, wow, niesamowite, można zrobić koszulki rocznicowe na sezon, nie trzeba tej samej koszulki na 2 sezony.

No i projekt niebo, a ziemia z naszym.

Jest pomysł, są detale, jest nowatorskie podejście (miedziane barwy). Nawet mnie kusi trochę kupienie tej białej wyjazdówki.
Obrazek

372
Ramos,Perez,kilka dobrych zagrań na topowym poziomie i kilka złych również.Milos trenuje już kilka miesięcy i na razie więcej złego dziś niż dobrego, na teraz jest słabym uzupelnieniem.Lyszczarz po kontuzji,przemilcze słabiutki poziom.Chrzanowski na siłę próbują udowodnić, że jest na poziomie pierwszej jedenastki.Cassio nie grał nawet z Kluczborskiej.Na ogromny plus Filip Kupczyk ,zamiata takiego stranieri jak dzisiaj Milos,bez pompowania balonika.

373
LooZ^ pisze: sobota, 12 lipca 2025, 18:39 Eh, obiecuję, że ostatni wpis na ten temat ;)

ZL pokazało koszulki na... 80 lecie, wow, niesamowite, można zrobić koszulki rocznicowe na sezon, nie trzeba tej samej koszulki na 2 sezony.

No i projekt niebo, a ziemia z naszym.

Jest pomysł, są detale, jest nowatorskie podejście (miedziane barwy). Nawet mnie kusi trochę kupienie tej białej wyjazdówki.
Obrazek
Zapytam cię, bo ty chyba jesteś najbliżej informacji kuluarowych. Skąd takie uwielbienie Lisińskiego u Wiśniewskiego?

375
smilee pisze: sobota, 12 lipca 2025, 19:36 Haluch
Piroch Kendzia Chrzanowski
Nowak Spychała
Pérez Ramos Tront Mida
Muratović

... czy to bedzie nasz skład wyjściowy?

Ja nie wiem co jest z tym kobusinskim pilkango szuka a on nie potrafi tego przełożyć na kilkanaście bramek w sezonie.

Czemu dzisiaj Cisco nie bylo ?
Z tego co wiem to Cassio ma być w kadrze na 1 kolejkę.