306
autor: respest
Jeśli posłucha się uważnie wywiadów na OdraTV zarówno z prezesem, jak i dyrektorem sportowym (dziwne, że nie omówiony ten wywiad tu jeszcze, bo bardzo ciekawy i dużo zdradza), to wnioski są takie:
1. Nad transferami pracuje się kilka miesięcy, a DS przyznał, że większość obecnych transferów już zastał (choć jak potwierdził zaopiniował je pozytywnie), stawiam, że jedynym jego autorskim pomysłem jest Cassio. Jeśli rzeczywiście jest tak sprawnym działaczem, mającym oko do zawodników (takie opinie o nim słyszałem), to na efekty musimy poczekać najwcześniej w zimowym okienku transferowym.
2. DS potwierdził, że raczej dużo się teraz już nie wydarzy (oprócz stopera, choć ja stawiałbym na dwóch), ewentualnie będziemy czekać na jakieś okazje pod koniec okienka transferowego.
3. Ewentualne mocniejsze ruchy transferowe będą dokonywane w zimie, jeśli Odra będzie w tabeli zaangażowana w walkę o awans/baraże. Także w tej rundzie raczej będziemy grali tym co mamy i zobaczymy jak sobie ta ekipa poradzi w lidze, bo na pewno prezes (DS też, ale pytanie na ile szczerze mówił, skoro sam stwierdził, że nie było to w pełni od niego zależne) jest zadowolony z jakości nowych zawodników i liczy, że ta zmniejszona ilość piłkarzy będzie miała przełożenie na jakość.
Dlatego od początku mówiłem, że mrzonki o 1-2 mocnych nazwiskach to raczej nie teraz, o ile w ogóle. Choć Adam Deja moim zdaniem byłby takim nazwiskiem i z miejsca miałby pierwszy skład, z drugiej strony środek pomocy to pozycja gdzie nie mamy problemów i słyszę, że całe to zamieszanie może się skończyć tym, że piłkarz zostanie w Łęcznej.