Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

103
queswho pisze: wtorek, 3 czerwca 2025, 8:20
Polak'o pisze: wtorek, 3 czerwca 2025, 7:49 Pogra chwilę, rozbudzi apetyty i jak tylko dostanie lepszą ofertę to odejdzie. On nie traktuje Odry do końca poważnie tylko jako przystanek.
Dałby jakość na już. Potrzebujemy takich zawodników po tym mizernym sezonie.
Po co nam taki zawodnik? Dwa razy tu był i co?
Gorzej niż najemnik.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

104
o awansie i o spadku można dyskutować bez końca ale realia są dla Odry wstrząsające. Różnica goli zespołów z awansem do ekstraklasy +39 i +31 a nasza ekipa jest w ostatniej trójce z dorobkiem -30. ZA nami są tylko dwa zespoły z -34 i -38 . nawet trzeci spadkowicz ma lepszy stosunek bramek bo -26. Kolejny raz zacytuję wieszcza : " Nam strzelać nie kazano..."

111
Magpies pisze: czwartek, 5 czerwca 2025, 11:09 Nadchodzący sezon będzie ostatnim naszym sezonem na zapleczu ekstraklasy. Brak dyrektora sportowego, brak wzmocnień, w klubie ogólny chaos, niekompetentny Gitlar, prezes bez jaj, nie wie co nawet Matysek robi w klubie. Tacy zawodnicy jak Chrzanowski, Błyszko, Pochcioł to poziom 3 ligi.
Uważam podobnie, jak klub się nie ogarnie to jesteśmy już teraz blisko spadku.

113
kuciapka pisze: piątek, 6 czerwca 2025, 6:35
respest pisze: czwartek, 5 czerwca 2025, 8:26 Grodzicki nie trafi do Odry, zostaje w Śląsku. Za to jesteśmy zainteresowani Damianem Michalikiem z Miedzi i to byłby na prawdę dobry transfer.
jeżeli chodzi o ostatni sezon to nie wygląda to na wzmocnienie. nie wiem czemu tak mało grał bo nie śledzę miedzi ale potencjał jest
Potencjał? w 33-latku?

114
Jeśli mamy walczyć o coś więcej niż utrzymanie, to tacy piłkarze są nam potrzebni. Michalik miał gorszy sezon stracony częściowo przez kontuzję, ale wg mnie to ciągle top5 skrzydłowych ligi. Oczywiście w formie, ale dużo już miał sezonów gdzie spisywali go na straty, a on znów pokazywał klasę. Dodatkowo po odejściu Kamyka i Niziola nie mamy za dużo doświadczonych piłkarzy. Na młodych trzeba stawiać i ich wprowadzać, ale potrzebny jest miks. Dobrym przykładem Stał Rzeszów, gdzie pierwsza runda to był popis, ale w drugiej byli obok Warty najgorszą drużyną ligi.
Ja nie chciałbym żeby Odra stała się takim Chrobrym, który wegetuję w tej lidze, a najprędzej bym Odrę teraz do nich porównał. Z niemałą zazdrością patrzę co się dzieje w Rakowie czy Motorze i chciałbym móc przeżyć to samo co ich kibice. Dlatego czas mierzyć wyżej. I wiem, że tam są bogaci prywatni właściciele, ale myślę że spokojnie takim Piastem czy Radomiakiem możemy być, jeśli się zbuduje zespół z głową, ale i ambicja na coś więcej niż środek tabeli w 1 lidze.