33 kolejka (2024/2025). Warta Poznań - Odra.

1
W niedzielę ostatni wyjazd w tym sezonie. Odra w Grodzisku Wielkopolskim zagra ze zdegradowaną Wartą Poznań. Waga tego spotkania będzie znana dzisiaj po meczu w Kołobrzegu. Ale nie zależnie od tego, biorąc pod uwagę że gospodarze przegrali 7 kolejnych spotkań a ostatnie zwycięstwo zanotowali pod koniec listopada, zwycięstwo gości wydaje się obowiązkiem.

Re: 33 kolejka (2024/2025). Warta Poznań - Odra.

5
Oczy bolą...
Mimo, że to już mecz o nic, to jednak zakładałem że drużyna będzie chciała udowodnić, że idzie w dobrym kierunku. A ta przebeznadziejna przez całą wiosnę Warta (2 punkty w 13 meczach, komplet porażek u siebie, ostatni raz strzelil gola u siebie ponad 3 miesiące temu) w wygląda na tle Odry nawet nieźle. W ramach mojej wewnętrznej walki czy zostawić Skrobacza czy szukać zmian, taki mecz dostarcza mocnych argumentów za zmianą.

Ja wiem, że trzeba się cieszyć z utrzymania, bo różnie mogło być. Ale prawda jest też taka, że to jest absolutnie wyjątkowy sezon. Tak grając i z takim dorobkiem punktowym spadlibyśmy w każdym innym sezonie.

6
zebro pisze: niedziela, 18 maja 2025, 10:51
Ja wiem, że trzeba się cieszyć z utrzymania, bo różnie mogło być. Ale prawda jest też taka, że to jest absolutnie wyjątkowy sezon. Tak grając i z takim dorobkiem punktowym spadlibyśmy w każdym innym sezonie.
Otóż to. A biorąc pod uwagę, że Skrobacz tę drużynę prowadzi przez 2/3 sezonu i ma niższą średnią pkt/mecz niż Sobol, którego tak tu wszyscy chętnie wyrzucali (łącznie ze mną), mówi samo za siebie. Dla mnie, pomimo wielkiej sympatii do trenera, Skrobacz out.

8
Całe szczęście że wylosowali się kiepscy beniaminkowie i spadochroniarz Warta, bo totalnie zasłużyliśmy by z ligi spaść.
Więcej gry i ambicji jest w trzeciej lidze.
Obrzydliwe kalectwo, ten klub wymaga zmian na każdej płaszczyźnie.
Amatorzy ten klub tworzą i amatorzy go prowadzą. Żadnej wizji, żadnego pomysłu.
I przy całym szacunku do Skrobacza, to mając takie nazwiska w kadrze (nazwiska jak wiadomo nie grają) to nic wielkiego tutaj nie zdziałał, w Zimie dostał multum transferów, a gra wygląda miernie, slabo z drobnymi przebłyskami. MAŁO.
Brać byłego trenera Arki Grzegorczyka, Szoke, gadać z Bellą.

12
LooZ^ pisze: niedziela, 18 maja 2025, 11:37 Nie widzę argumentów za zostawieniem Skrobacza, ale jak się utrzymaliśmy to chyba nie będzie to dyskutowane. Niestety.
Prawdopodobnie masz racje.
Śmiem twierdzić, że w tym sezonie i fatalny Sobolewski by nas utrzymał... My chcieliśmy więcej, więc poleciał, ale Skrobacz nie daje nic więcej.
Skrobacz miał transfery, przepracowaną zimę, ale gra jest po prostu słaba. Mecz z Kotwicą wygrany 4-2 był słaby, nic nie graliśmy, więcej szczęścia w nim było niż jakichś zaawansowanych pomysłów, gry z polotem, wizją.

19
Szczerze to się złapałem po raz kolejny i pewnie nie ostatni że ostatnio coś drgnęło.
Że cały ten "kolejny zjebany pięcioletni projekt" idzie to w jakimś pozytywnym kierunku. Niestety bez mydła brutalnie zostaliśmy sprowadzeni na ziemię.

Trzeba sobie to głośno powiedzieć - jesteśmy po prostu kurwa beznadziejni - na każdym poziomie.
Widać, że ta cała organizacja po prostu nie funkcjonuje (tak jak byśmy chcieli).

Tak na chłodno sobie myślę, że może to i lepiej! Brakuje wpierdolu z Chrobrym i dopełni to obrazu drużyny z przekroju całego sezonu.

Może tak będzie prościej o zmiany, może nawet o jakieś głębokie.
Bo w innym wypadku pewnie "przeskoczenie Stali" sprzedali by wszystkim jako ogromny sukces (no bo kurwa przecież było tak źle, ciągle wiatr w oczy i kłody pod nogi)