Transfery - plotki, spekulacje, oficjalki.

1
Ostatnio cicho u nas z transferami, a okienko letnie już za pasem. Jakieś plotki krążą po mieście? Ktoś coś słyszał? Kogo byście widzieli w Odrze, a kogo należałoby się pozbyć? Może ktoś wie, kogo testują na treningach? Podzielcie się swoimi przemyśleniami i informacjami. Może w końcu ktoś trafi z przeciekiem transferowym! Pamiętajmy o zasadach kultury i weryfikowaniu źródeł. Fora plotkarskie i portale sportowe to jedno, ale sprawdzone info to podstawa. Liczę na burzę mózgów i konstruktywną dyskusję!.
krad

Re: Transfery - plotki, spekulacje, oficjalki.

5
kuciapka pisze: środa, 14 maja 2025, 15:09 do outu wg mnie Sula i Wolny. z całym szacunkiem do Dawida ale kolejny raz się okazuje, że I liga to za wysokie progi. trzeba tez zrobić porządek w linii pomocy bo troche tych nazwisk jest ale z jakością już nie tak kolorowo. może to zabrzmi dziwnie ale podziękowałbym już niziołkowi za grę.
Podejrzewam, że to ostatni sezon Kamińskiego i Niziołka w barwach Odry.

6
Kamiński skończone 37 lat, Niziołek 36. Kamiński w tym sezonie już relatywnie mało grał, Niziołek mam wrażenie że od pewnego czasu co sezon jest o schodek niżej.
W związku z tym nie ma wielkiego znaczenia czy zostaliby w Odrze czy nie - to nie są zawodnicy, którzy będą stanowić o sile Odry.

To, co mnie niepokoi, to ogólna słaba skuteczność transferowa. Niby transfery (zimowe) wyglądały dobrze, w lecie w ogóle była mowa o rewolucji w składzie. No i bierzemy na warsztat ostatni mecz z Kotwicą, a tam z zawodników z lata 2024 Mida, z jesieni Prikryl, z zimy 2025 Kobusiński i Tront. Jak na tak ogromne rotacje w szerokiej kadrze, ta pierwsza 11 na przestrzeni sezonu aż tak gigantycznej rewolucji nie przechodziła (zdecydowanie więcej zmieniło się wiosną). Zwracałem na to uwagę też na jesień - były mecze gdzie graliśmy tak naprawdę samymi "starymi" zawodnikami + juniorzy Odry i Banaszewski...

Z kolei myśląc o trenerze - ja tu mam duży znak zapytania. Jeszcze kilka tygodni temu, uważałem że Skrobacz nie odnotowuje żadnych postępów. Teraz już tak kategoryczny nie jestem, na Odrę da się patrzeć (na jesień się nie dało, w żadnym wymiarze). To nadal jest drużyna dołu tabeli, w tabeli wiosny jesteśmy minimalnie ponad kreską, taka Pogoń Siedlce Noconia to nam już mocno odjechała, ale jakaś iskierka się we mnie tli. Gdyby zmiana miała nastąpić, to dużo bardziej interesuje mnie to kto miałby zostać trenerem niż to, żeby pozbyć się Skrobacza.

7
mario11983 pisze: czwartek, 15 maja 2025, 11:53
kuciapka pisze: środa, 14 maja 2025, 15:09 do outu wg mnie Sula i Wolny. z całym szacunkiem do Dawida ale kolejny raz się okazuje, że I liga to za wysokie progi. trzeba tez zrobić porządek w linii pomocy bo troche tych nazwisk jest ale z jakością już nie tak kolorowo. może to zabrzmi dziwnie ale podziękowałbym już niziołkowi za grę.
Marzy mi się Adam Deja za Niziołka, najprawdopodobniej będzie wolnym zawodnikiem od czerwca z powodów finansowych. Interesującym zawodnikiem byłby Josh Perez z Kotwicy szybki lewonożny skrzydłowy i wydaje mi się że w naszym zasięgu finansowym. Bardzo dobrze wyglądał z Odrą

8
queswho pisze: czwartek, 15 maja 2025, 18:56
Marzy mi się Adam Deja za Niziołka, najprawdopodobniej będzie wolnym zawodnikiem od czerwca z powodów finansowych. Interesującym zawodnikiem byłby Josh Perez z Kotwicy szybki lewonożny skrzydłowy i wydaje mi się że w naszym zasięgu finansowym. Bardzo dobrze wyglądał z Odrą
Serio marzy Ci się 32 letni gość który już kilka razy wybierał inny klub ponad Odrę z powodów finansowych ?
Deja to totalna złotówa w dodatku bliżej niż dalej końca kariery, takich nam nie trzeba

9
czubus pisze: piątek, 16 maja 2025, 7:35
queswho pisze: czwartek, 15 maja 2025, 18:56
Serio marzy Ci się 32 letni gość który już kilka razy wybierał inny klub ponad Odrę z powodów finansowych ?
Deja to totalna złotówa w dodatku bliżej niż dalej końca kariery, takich nam nie trzeba
Potrzebujemy pilkarza o takim profilu. Organizacja gry w srodku pola dobry strzal z dystanu i SFG.

16
Powoli. Odra nie jest potentatem finansowym tej ligi, nie będziemy wyciągać najlepszych grajków od konkurencji. Prawda jest taka, że mieliśmy już przypadki udanej odbudowy. Taki Czyżycki ma potencjał na naprawdę dobre granie - ta runda była siłą rzeczy rozbiegówką, ale ja akurat dałbym mu szansę. Pochcioł (będzie niebawem kończył dopiero 22 lata) - podobnie, ma potencjał, tylko trzeba ten potencjał uwolnić, a to zadanie sztabu. Dudziński - tylko rok starszy. Nasza szansa to udana praca właśnie z takimi zawodnikami.

W każdym razie wolałbym inwestować pracę z nimi niż kontraktować Deję. Gościa, który w ekstraklasie odstawał, na 1 ligę jest solidny, ale nie ma żadnego potencjału sprzedażowego i z Odrą tez przez tyle lat było mu jakoś nie po drodze.