Re: 31 kolejka (2024/2025). Miedź Legnica - Odra.

13
Kolejny całkiem dobry mecz Odry, ale klub idzie ciągle za trendem i, podobnie jak na polskich drogach, inwestuje w 'elektryka'. Z tym że o ile taka Tesla raczej nie zawodzi, to u nas na środku obrony niestety wygląda to inaczej. A jak widzę, że gość na poziomie 1 ligi zagrał prawie 150 meczów, to aż mnie głowa boli i tylko potwierdza, że są piłkarze, którzy jako 'ligowy dżemik' potrafią całą karierę przebujać się na dość wysokim poziomie.

Niemniej szczerze powiem, że jakiś lekki optymizm się zaczyna wlewać w moje serce na przyszłość. Większa część pierwszej połowy to na prawdę była piłka przyjemna dla oka. Byle jak najszybciej zapewnić sobie oficjalne utrzymanie i czekamy na ruchy pod kątem przyszłego sezonu.

15
Bez przesady z tymi obrońcami
Ok, dzisiaj obie bramki po błędach stoperów ale mimo wszystko uważam że ze zemlo to dobry obrońca, niestety lubi czasem walnąć babola...
Mnie dużo bardziej martwi że:
- zupelnie nie umiemy kontrować (nie bardzo mamy kim)
- nawet jak tworzymy fajne akcje to ostatnie podanie zawsze zj...ne
- brak zmian taktyki, wogole praktycznie nie używamy prostopadłych piłek otwierających- cały czas ten sam schemat

Niemniej jednak dzisiaj naprawdę wstydu nie było (w sumie srrzelilismy 4 bramki) co jest nadzieja na przyszły sezon (mam nadzieję że jednak problemu z utrzymaniem nie bedzie)

... z każdym meczem wiem coraz lepiej czemu polonia odstrzeliła kobusińskiego - niby grajek jak sie patrzy, pilka go szuka, strzał ma niezły- ale wykańcza poprawnie 1/5 😒

16
Niestety takich piłkarzy jak Kobusiński w naszej lidze jest na pęczki. Każdy liczy że akurat „u nas odpali”.

Patrząc obiektywnie to widać poprawę patrząc co odpierdalali na jesień. Niestety wynik 6-0 czy 2-1 to dalej 0 punktów.

Zostały nam 3 spotkania z drużynami które są w naszym zasięgu. Niestety obawiam się że każdy będzie walczył do końca i ostatecznie zadecyduje dyspozycja dnia, babole, wielbłądy i takie tam. Pewne że takich emocji do końca w walce o utrzymanie dawno nie mieliśmy.

Z Kotwicą tylko 3 pkty! Utrzymanie po rollercoasterze. Skrobaczowi dał bym szanse ale Zarządowi mówię bybye.

17
mudziol pisze: niedziela, 4 maja 2025, 19:39 Niestety takich piłkarzy jak Kobusiński w naszej lidze jest na pęczki. Każdy liczy że akurat „u nas odpali”.
...mamy jeszcze muratovica 😁

Potrzebujemy dostrojenia składu bo za często zawodnicy grają nienna swoich pozycjach a prawdziwych napastników dalej niestety nie mamy.

Naprawdę liczyłem na mansfelda ale nie pasuje do koncepcji (przydalby się jak mieliśmy makuszewskiego i antczaka na skrzydlach) - przypomina mi tomyroche scenariusz Lewandowskiego z reprezentacji ktory nie dostając piłek cofa się na środek boiska a potem nie ma nikogo z przodu.
Jak mieliśmy skrzydła to nie mieliśmy napastników w typie mansfelda czy muratovica, teraz mamy wysokich napastników a nie mamy skrzydeł.
W sumie to tak jakbyśmy grali "pol srodkiem" - skrzydeł nienmamy, prostopadłych przez środek też nie. Trzeba to uporządkować i będzie dobrze.

18
Niestety, ale w klubie nic nie napawa optymizmem. Nawet jak się utrzymamy, a nie zmieni się zarząd to przyszły sezon będzie ostatnim na zapleczu ekstraklasy. Dalej nie ma dyrektora sportowego, a już teraz trzeba rozmawiać z potencjalnymi zawodnikami. Z tej kadry 3/4 jest do odstrzału. Jedyny gość , który miał pojęcie to go wyrzucili za nieswoje błędy. Gitlar będzie szukał zawodników w lipcu na YouTube. Prezes zapytany w wywiadzie co robi Matysek w klubie? Odpowiada, że trzeba zapytać Matyska. To go dyskwalifikuje jako prezesa!!! Nie wspomnę już co się dzieje z młodszymi rocznikami. CLJ do spadku. Tam jest burdel nad którym nikt nie ma kontroli.