Re: 30 kolejka (2024/2025). Odra - Górnik Łęczna.

3
🚏🗺 W najbliższą niedzielę (27.04) uruchomiona zostanie specjalnie 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟭 oraz zwiększona zostanie częstotliwość kursowania 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗶 𝗻𝗿. 𝟱. 🚌🚍
Rozwiązania zostaną wprowadzone przez MZK Opole na prośbę mieszkańców z uwagi na niedzielą handlową oraz domowy mecz OKS Odra Opole S.A. 🤝👍

𝗟𝗶𝗻𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟭:
Pierwszy kurs z przystanku „Witosa-Wygonowa” w mierunku „Technologiczna-Centrum Handlowe” rozpocznie się o godzinie 9:57, a ostatni o 16:57. W przeciwnym kierunku z przystanku „Technologiczna-Centrum Handlowe” odjazdy będą odbywały się w godzinach od 10:57 do 17:57.
𝗟𝗶𝗻𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟱:
Dodatkowe kursy będą realizowane z przystanku „1 Maja Dworzec Główny” do
„Technologiczna-Centrum Handlowe”, pierwszy rozpocznie się o godzinie 10:11, kolejne odjeżdżać będą co godzinę, aż do 16:11. W przeciwnym kierunku kursy będą realizowane z przystanku „Technologiczna-Centrum Handlowe” do przystanku „Armii Krajowej-Dworzec Główny” od 10:49 co godzinę, aż do 16:48.
Częstotliwość odjazdów na tej linii co 30 minut.

#opole #MZK #mzkopole #komunikacjamiejska #weekend #mecz #niedzielahandlowa

7
Ai mówi że luz:

Jeżeli młodzieżowiec dostanie czerwoną kartkę, a na ławce nie ma innego młodzieżowca,
to drużyna nie jest zmuszona do dalszego wystawienia młodzieżowca, bo:

Po czerwonej kartce (lub kontuzji) i braku możliwości zmiany (bo nie ma młodzieżowca na ławce)
przepis o obowiązkowej obecności młodzieżowca nie obowiązuje.

Podstawa: Regulamin PZPN dla 1 ligi.
Tak samo jest np. przy kontuzji młodzieżowca — jeśli nie ma na ławce żadnego innego młodzieżowca, nie trzeba go już uzupełniać

11
...ciekawe co z czapla że zszedl w przerwie.
Dla mnie najlepiej dzisiaj Mida i spychałe, obrona poprawnie, w środku dziura, napastników brak.
Abramkwicz też wygladal pewnie.
Szklinski trochę nieodpowiedzialnie ale walczył o bramke, młody-.można wybaczyć, dobrze że bez większych konsekwencji

No i czemu konusinski stałe wykonuje jak nie umie? Jak janus, 90% na 1 obrońcę.
Trontowi to ostatnio lepiej szło.

... jeszcze to kuriozum jak sędzia w trosce o jajka naszego obrońcy przerwał akcje kecznej 😁

13
smilee pisze: niedziela, 27 kwietnia 2025, 13:49 ...ciekawe co z czapla że zszedl w przerwie.
Dla mnie najlepiej dzisiaj Mida i spychałe, obrona poprawnie, w środku dziura, napastników brak.
Czapla dzisiaj ewidentnie wstał złą nogą, od pierwszego kontaktu było widać, że coś jest nie tak. Nawet miałem pewną myśl, że Skrobacz zdejmie go w pierwszej połowie. Mida jest ewidentnie półkę wyżej od Szklińskiego i tak naprawdę jak będzie zdrowy to Szymon boiska nie powącha. Spychała w końcu mecz do jakiego nas przyzwyczaił przed kontuzją.
Ktoś się orientuje co zrobił Żemło, że tak mocno spadł w hierarchii kapitanów? Nie jestem pewien, ale on chyba w poprzedniej rundzie wychodził z opaską nawet jak grał Nizioł, albo był zaraz po nim, a teraz przed nim jest jeszcze Czapla, Haluch, a nawet Piroch.

20
smilee pisze: niedziela, 27 kwietnia 2025, 16:33 Haluch ostatnio gra nogami to dramat, abramoiwicz dzisiaj pokazał ze w tym elemencie bez dyskusji pewniejszy... natomiast więcej nie wiadomo bo nie miał tak naprawdę interwencji w tym meczu.

...myślę że to ostatni sezon hakucha (chyba że ma kontrakt) .... niestety
Kontrakt mu się kończy, i pytanie co zrobi zarząd, na dzień dzisiejszy jakby miał odejść to jesteśmy bez rezerwowych ale nie wiem kiedy Wójcik wraca po kontuzji

23
mario11983 pisze: niedziela, 27 kwietnia 2025, 16:46
smilee pisze: niedziela, 27 kwietnia 2025, 16:43 A co do nieuznanej bramki to w mediach ile relacji tyle powodów.
Salonu, faul ... nigdzie o opuszczeniu boiska
Haluch ma kontrakt ważny do 30 czerwca 2027 roku.
Co do nieuznanej bramki, to nie ma innej opcji niż wyjście piłki poza pole karne. To od razu zasygnalizował asystent sędziego.
A nie miał czasem podpisanego do końca sezonu 2024 z opcją przedłużenia o rok?

24
milek72 pisze: niedziela, 27 kwietnia 2025, 17:19
mario11983 pisze: niedziela, 27 kwietnia 2025, 16:46
smilee pisze: niedziela, 27 kwietnia 2025, 16:43 A co do nieuznanej bramki to w mediach ile relacji tyle powodów.
Salonu, faul ... nigdzie o opuszczeniu boiska
Haluch ma kontrakt ważny do 30 czerwca 2027 roku.
Co do nieuznanej bramki, to nie ma innej opcji niż wyjście piłki poza pole karne. To od razu zasygnalizował asystent sędziego.
A nie miał czasem podpisanego do końca sezonu 2024 z opcją przedłużenia o rok?
Latem zeszłego roku podpisał trzyletni kontrakt.