26 kolejka (2024/2025). Odra - Polonia Warszawa.

1
Pierwszy mecz ligowy na nowym stadionie. Do Opola przyjadą "Czarne Koszule". Goście walczą o baraże a może i nawet o bezpośredni awans. W tym roku jeszcze bez porażki i gdyby nie początek sezonu byliby w tabeli na drugim miejscu. Odra po tej kolejce na pewno zostanie nad kreską ale ewentualne zwycięstwo w dzisiejszym meczu da już dobrą dawkę tlenu. Historycznie Polonia nie wygrała jeszcze w Opolu. Mam nadzieję że drużyna pokaże dzisiaj jak powinno się grać u siebie.

Re: 26 kolejka (2024/2025). Odra - Polonia Warszawa.

9
Zemlo zszedl nie wiadomo dllaczegp, Kamińskiego nie ma, za spychałe ściągnęli niezgloszonegonl więc się nie zapowiada, co ze szrekiem ?

Kurwa ciężko napisać...

A wracając do dzisiejszego meczu- 15 strzałów, jeden celny ...
Ale mimo wszystko obraz gry znacząco lepszy, do tego wreszcie odwaznie wysoko.
Graliśmy w pewnym momencie 3 napastnikami i 2 prawdziwymi obrońcami (choć Chrzanowski to nie wiem... choć dzisiaj dramatu nie bylo).

Większość spotkania graliśmy wysoko, presing od razu pod polem karnym Polonii.
Brawo!
Mimo porazki, po dzisiejszym meczu jest wr.mnie trochę więcej optymizmu, do tego inni też się nie spiesza więc gramy dalej.
Mam nadzieję że że zniczem zagramy równie odważnie i będą 3 punkty.
Z wisla będzie trudniej ale przycisnieci też się gubią.
Mam nadzieje ze to juzbten moment że zaczniemy niezależnie od przeciwnika grać tak jak grały poprzednie drużyny skrobacza

15
Akurat Pochcioł wczoraj mi się nawet podobał. Może Busquets to nie jest, ale widać, że ma pojęcie. Pochwaliłbym też Szklińskiego, bo kilka razy fajnie się zachował o co bym go nie podejrzewał. A co do Chrzanowskiego to główna przyczyna dla której grał to brak Szreka, Spychały i Kamińskiego. Też się zdziwiłem, że w przerwie zszedł Żemło, a nie on, ale to było spowodowane niedyspozycją Żemły. Jeszcze jedna rzecz o której chciałbym wspomnieć to fakt, że w ostatnich kilku miesiącach ściągnęliśmy kilku środkowych pomocników, a pierwszym do wejścia z ławki i tak jest Niziołek.

17
Fajnie gdy cały stadion przed meczem wstał i zaśpiewał W starym grodzie Piastów.Jednak spiker się nie popisał,na wszystkich stadionach w ekstraklasie gdy zawodnicy wychodzą na murawę, komentatorzy w canal+ milkną i mówią posłuchajmy kibiców.Z tymi podziękowaniami spiker powinien zaczekać po odśpiewaniu przez stadion.Druga rzecz , która mi się nie podobała to repertuar przed meczem,w czasie przerwy,a tak naprawdę jego brak.Kto za to odpowiada?Mamy nagłośnienie systemu Bose, którego nie wykorzystujemy,aby ściągnąć młodych kibiców i nowych.Otoczka jest ważna,a my w tej kwestii mentalnie zostaliśmy na Oleskiej 51.