BETCLIC 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Prezes Lisiński:
"Co do nowych twarzy, to oczywiście, że mamy listę zawodników, których chcielibyśmy mieć. Pracujemy nad tym, ale też zapewne nie jesteśmy jedyni, którzy akurat ich chcą ściągnąć, więc na pewno czeka nas sporo pracy pod tym względem. Niemniej, musimy to zrobić, żeby odświeżyć drużynę, bo zawodnicy, którzy zawiedli, powinni zwolnić miejsce tym, którzy z założenia przyjdą i dadzą więcej, aniżeli ci, z którymi chcielibyśmy się pożegnać.

– Czyli możemy spodziewać się rewolucji?

– Rewolucję mieliśmy już latem tego roku i na pewno nie można wszystkich weryfikować tylko i wyłącznie ostatnim półroczem, bo to byłoby mocno niesprawiedliwe. Jednakże niektórzy zawodnicy po prostu nie zasługują na dzisiaj, żeby być w Odrze. Są też i tacy, którzy nie najlepiej się tutaj czują i na pewno z nimi chcemy porozmawiać i powiedzieć sobie „dziękuję”.

Cały wywiad: https://opolska360.pl/prezes-tomasz-lis ... ie-poddaje

Czekamy na plan przygotowań i pierwsze decyzje kadrowe. Na teraz wiemy o dwóch sparingach, Rekord Bielsko-Biała (18.01) i Polonia Bytom (01.02).

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Na wniosek sztabu szkoleniowego zostały podjęte pierwsze decyzje kadrowe i na listę transferową wystawiono czterech zawodników.

Wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu dostali Maksymilian Banaszewski, Józef Burta, Jordan Dominguez oraz Artur Pikk.

Ponadto czterech młodzieżowców: Paweł Krysiak, Paweł Mróz, Szymon Sikorski i Marco Wollny dostali zgodę żeby rundę wiosenną sezonu 2024/2025 spędzić na wypożyczeniu, nabierając niezbędnego doświadczenia.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Prezes Lisiński:
"Żeby utrzymać I ligę w Opolu, potrzebujemy wzmocnień. Chcemy pozyskać co najmniej czterech zawodników".
"Chcemy zawodników, którzy wiedzą, do jakiego projektu wchodzą, wiedzą, po co wchodzą. Mamy takich zawodników wyskautowanych - myślę, że zawodnicy i doświadczeni i zawodnicy młodzi. W takim kierunku chcemy iść. W styczniu otwiera się okienko transferowe i już od kilku tygodni pracujemy nad tymi transferami. Wraz z okresem świąteczny rozpoczyna się okres transferów, ale dopiero w styczniu będziemy mieli pierwsze informacje na ten temat, które będziemy mogli podać do publicznej wiadomości."

Link: https://radio.opole.pl/102,896415,beda- ... trzymac-i-

I uwaga:
"...Pierwszy mecz z Termalicą Nieciecza chcemy zorganizować w Niecieczy, będąc tam gospodarzem. Później mamy dwa mecze z GKS Tychy i Stalą Rzeszów. Tutaj próbujemy w pierwszej kolejności zmienić terminy tych meczów. Będziemy próbowali zmienić terminy tych meczów przy aprobacie przeciwnych zespołów."
"...Wiemy, że to nam trochę utrudnia temat, ale nie bałbym się tego, jeśli będziemy musieli zagrać któryś z tych meczów wyjazdowo albo w późniejszym terminie. Mecze wyjazdowe wychodzą nam nawet nieco lepiej niż domowe. Ja upatruje w tym dla nas dodatkowej szansy, a nie problemu."

Link: https://radio.opole.pl/102,896432,mecz- ... ie-nowego-

Tym tokiem rozumowania to ja proponuję zagrać wszystkie mecze do końca sezonu na wyjazdach, wtedy na pewno się utrzymamy.

Kurwa, dkugo się powstrzymywałem bo znam chlopa:

Panie Prezesie co Pan pierdolisz ?

Szansa zagrać z liderem na jego boisku zamiast na nowym stadionie jako mecz otwarcia (magdebyrga można na 80 lecie i wcale nie musi to być mecz otwarcia)

Co kurwa z kibicami ???
Czekają lata na stadion, wszystko szykowane od 4 lat i nie dało się ogarnąć żeby dalo się grać w lutym? To ja mam teraz do niecieczy jechać ?
Karnet na 2 rundę będzie na 5 meczów?

Jedna wielka zenada, a każdy kolejny ruch klubu to zapadanie się w głębsze bagno.

Dołek jak chuj a my zamiast zaczynać rundę na nowym stadionie z liderem jedziemy po wpierdol bo prezes ma halucynacje ?

BRAK KURWA SLOW
p.s.zobaczymy jak te szykowane miesiącami transfery się udadzą.

Chętnie też zobaczę jak taki banaszewski szuka sobie klubu jak kasa na konto wpada.

Ehgh

smilee pisze:
poniedziałek, 16 grudnia 2024, 20:47

Chętnie też zobaczę jak taki banaszewski szuka sobie klubu jak kasa na konto wpada.
Pozbądź się złudzeń. Jak już ktoś odejdzie (spośród tych wystawionych na sprzedaż) to poprzez rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron. "Zysk" będzie tylko taki, że nie będą siedzieć u nas do końca kontraktu i odciążą budżet płac dla nowych zawodników.

A ja myślę że 2 z 4 (narazie) nie będzie zainteresowana tylko wypełni kontrakt... no albo porozumienie będzie zakładać wypłacenie całego wynagrodzenia od razu (w ramach ugody 90%).

Całkowicie straciłem zaufanie do Zarządu.
Co kurwa robi Matysek, usłyszeliśmy ze jest i tyle ....

Kurwa oni są tacy naiwni, tacy je....ci czy może myślą że ludzie są tacy naiwni i w to oierdolenie uwierzą ?

Naprawdę mamy kryzys dziesięciolecia a oni dalej myślą że nawet jak wjebiemy te 3 mecze bo zamiast grać u nas gramy na wyjeździe to jak już ruszymy na tym nowym stadionie to wygramy wszystko do końca I może jeszcze awans po barazach....

A co ten Lisiński ma powiedzieć? Pali mu się grunt pod nogami, wychodzą jego wcześniejsze błędy i robi dobrą minę do złej gry! I popieram kolegę Krisa grajmy wszystko do końca, bo przecież tak dobrze idzie na wyjazdach. A ten nowy stadion, może Polonii Bytom udostępnimy jak awansują do pierwszej ligi!!!
Tutaj widać że gość stracił rozum i pieprzy głupoty!!!

Druga sprawa! Dyrektor sportowy!!
Ostatniego mieliśmy Becele oj wiele lat temu. Teraz ściągamy gościa, który nie ogarną w Resovii i co gorsze ten gość ciągnie za sobą tych którzy spadli razem z nim!! Połowa transferów to spady z pierwszej ligi!!! I na co on liczył, że nagle dostaną olśnienia i będą coś grali???
Ten typek też nadaje się do ....!

nOrweg pisze:
wtorek, 17 grudnia 2024, 7:25
Połowa transferów to spady z pierwszej ligi!!! I na co on liczył, że nagle dostaną olśnienia i będą coś grali???
Tutaj akurat nie do końca się zgodzę, bo np. Łyszczarz był naszym najjaśniejszym punktem do momentu kontuzji, Muratović jest najlepszym strzelcem (wiem, że tylko 4 bramki i wiem, że 2 z karnych), a obaj przyszli z Resovii. Gdyby Odra teraz spadła i jakiś 1-ligowy klub wyciągnął np. Pirocha, czy Szreka to też znaczyłoby sięgają po "spady"?

wijamurzyn pisze:
wtorek, 17 grudnia 2024, 11:50
nOrweg pisze:
wtorek, 17 grudnia 2024, 7:25
Połowa transferów to spady z pierwszej ligi!!! I na co on liczył, że nagle dostaną olśnienia i będą coś grali???
Tutaj akurat nie do końca się zgodzę, bo np. Łyszczarz był naszym najjaśniejszym punktem do momentu kontuzji, Muratović jest najlepszym strzelcem (wiem, że tylko 4 bramki i wiem, że 2 z karnych), a obaj przyszli z Resovii. Gdyby Odra teraz spadła i jakiś 1-ligowy klub wyciągnął np. Pirocha, czy Szreka to też znaczyłoby sięgają po "spady"?
Muratovic tylko 1 bramka z karnego, w wyjazdowym meczu przeciwko Chrobremu Głogów.