A podasz mi nazwiska trenerów, którzy nigdy znikąd nie zostali wyjebani za wyniki? Nawet nie mówmy o Polsce, tylko na całym świecie. To jest garstka ludzi i to z samego szczytu typu Klopp, Guardiola. Nawet świetni trenerzy typu Mourinho, Conte, Flick, Nagelsmann, Tuchel byli wyrzucani z niektórych klubów czy reprezentacji (Flick). Nie ma idealnych trenerów. Kiereś u mnie też zdecydowanie w czołówce, na Banasika czy Łobodzińskiego nie ma co czekać do wiosny bo przecież może być do tego czasu po zawodach.smilee pisze: ↑sobota, 28 września 2024, 18:06A może trener Copik (Polak na slupa) 😁
Mam coraz większe wrażenie że ci wszyscy trenerzy to są tacy sami nieudacznicy, raz czy 2 w karierze uda im się przez przypadek sezon czy dwa i potem się inni na to nabierają.
Przecież większość z tych co wymieniacie chwilę temu zostali skądś wyjebanni za wyniki...
A Odra nabrała się kolejny raz na takiego co nigdy nic nie osiągnął ale zarzad myślał że nagle zaskoczy.
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#302No tak, klimat mamy specyficzny co nie jest bez znaczenia ale różnica jest taka że dobry trener którego.karieta trwa powiedzmy 20 lat jest 4-6 klubach z czeo 3 rqzyvgo wyjebali. a u nas większość w 20 lat to 32 kluby i 28 wyjeban...
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#304Przed zarządem trudny orzech do zgryzienia. Jak na razie "wymarzony" trener nie spełnia oczekiwań. Czekać czy uderzyć się w pierś i zwolnić. W ogóle to przypominacie sobie jakiegoś trenera który był w Odrze minimum przez dwa pełne sezony ??? Bo ja tak na szybko sięgając pamięcią to nie.
#305Chyba nie było takiego. Szczerze mówiąc Nocoń rokował, wyniki miał dobre, oczywiście były elementy, które denerwowały, ale nadal to najlepszy trener, jakiego Odra miała w ostatnich latach.
Moim zdaniem przed zarządem nie ma żadnego dylematu - Sobolewski jest przebierańcem, a nie trenerem i każdy kolejny mecz tylko powiększa rozmiary katastrofy. Już chyba naprawdę nie ma nikogo, kto by tego nie widział. Mam nadzieję, że w poniedziałek przywita nas komunikat o zwolnieniu.
Moim zdaniem przed zarządem nie ma żadnego dylematu - Sobolewski jest przebierańcem, a nie trenerem i każdy kolejny mecz tylko powiększa rozmiary katastrofy. Już chyba naprawdę nie ma nikogo, kto by tego nie widział. Mam nadzieję, że w poniedziałek przywita nas komunikat o zwolnieniu.
#306Nie wiem czy ostani bo są luki w statystykach na transfermarkt, ale:
#307...kiedy to my będziemy przeżywać takie emocje:
https://x.com/CANALPLUS_SPORT/status/18 ... lkarz.html
https://x.com/CANALPLUS_SPORT/status/18 ... lkarz.html
#308Wiem że się naraze ale z całym szacunkiem dla Noconia też grał anty futbol, miał wyniki ale co z tego.Byc może trzeba szukać trenera za granicą, może Matysek ma jakieś kontakty.
#309Nocoń grał bardzo defensywnie - mieliśmy bardzo szczelną obronę, przy braku ikry w ataku. Jak prowadziliśmy, to w zasadzie przeciwnik mógł zdjąć bramkarza (nawet słaby przeciwnik - świetny przykład
to mecz w Warszawie na koniec sezonu). Ale może właśnie to byłaby metoda - wyznaczyć mu cele na większy nacisk na ofensywę i dać mu do tego wykonawców? Przynajmniej był jakiś punkt startowy do budowy czegoś więcej - teraz jest spalona ziemia.
Budżet jest jaki jest - jeżeli myślimy o awansie, to nie zrobimy go szaloną ofensywą. Niestety, ale to siłą rzeczy skończy się antyfutbolem w stylu Puszczy. Taki zeszły sezon wzmocniony dwoma dodatkowymi Galanami i porządnym napastnikiem i mamy awans.
to mecz w Warszawie na koniec sezonu). Ale może właśnie to byłaby metoda - wyznaczyć mu cele na większy nacisk na ofensywę i dać mu do tego wykonawców? Przynajmniej był jakiś punkt startowy do budowy czegoś więcej - teraz jest spalona ziemia.
Budżet jest jaki jest - jeżeli myślimy o awansie, to nie zrobimy go szaloną ofensywą. Niestety, ale to siłą rzeczy skończy się antyfutbolem w stylu Puszczy. Taki zeszły sezon wzmocniony dwoma dodatkowymi Galanami i porządnym napastnikiem i mamy awans.
#310O Piechniczku pamiętałem. Raczej myślałem o 21 wieku. Ale chyba mam, nie mam pełnych danych ale chyba Darek Kaniuka był trenerem przez pełne 2 sezony (2002/2003 i 2003/2004).
#311Kolega Looz nas chyba trochę wpuścił w maliny tym "zakończeniem misji", bo póki co raczej o tym cisza. Żadne portale też nie donoszą o możliwym zwolnieniu, czy ewentualnie szukaniu nowego trenera.
#312... poczekajmy do poniedziałku.
Ja chce wierzyć?!
Ja chce wierzyć?!
#313Słyszałem to od dwóch różnych osób, ale na dzisiaj faktycznie nie mam żadnego potwierdzenia. Może emocje opadły i temat upadł? Nie wiem.wijamurzyn pisze: ↑niedziela, 29 września 2024, 15:02Kolega Looz nas chyba trochę wpuścił w maliny tym "zakończeniem misji", bo póki co raczej o tym cisza.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#314Co się odwlecze, to nie uciecze. W środę przewiezie nas Znicz i nie będą mieli wyjścia. Chyba, że jeszcze poczekają do meczu z Arką, po którym jest przerwa reprezentacyjna.
#315...albo będą wierzyć w swoją decyzję do końca i spadniemy z hukiem. 😒
#316Jeśli ma być zmiana trenera i media o tym nie piszą to może tym razem to dobrze. A jeśli my mamy spekulować to macie jeszcze dwie propozycje: Jerzy Brzęczek i Marcin Kaczmarek (syn Bogusława).
#320Poniedziałek już leci, pojutrze mecz, a tu nadal żadnego info o pożegnaniu Sobolewskiego?
Strasznie żałuję timingu, akurat w środę mamy mecz, w którym dałoby się zapunktować - zbyt wielu okazji już nie będzie na jesień. Jeszcze Warta u nas, wyjazd do Głogowa. A tak nowy trener od razu dostałby mecze z Arką, Miedzią, wyjazd do Łęcznej. Nie ma za dużo przestrzeni na podbudowanie się.
EDIT: Jeeeeeeeest! :))))
Strasznie żałuję timingu, akurat w środę mamy mecz, w którym dałoby się zapunktować - zbyt wielu okazji już nie będzie na jesień. Jeszcze Warta u nas, wyjazd do Głogowa. A tak nowy trener od razu dostałby mecze z Arką, Miedzią, wyjazd do Łęcznej. Nie ma za dużo przestrzeni na podbudowanie się.
EDIT: Jeeeeeeeest! :))))
#321jest już infozebro pisze: ↑poniedziałek, 30 września 2024, 7:53Poniedziałek już leci, pojutrze mecz, a tu nadal żadnego info o pożegnaniu Sobolewskiego?
#322Nocoń wróci i znowu dadzą mu odejść , to by było w naszym stylu hehe
#323Uff w końcu jakaś pozytywna wiadomość, lepiej późno niż wcale.
Moda przemija WIARA wiecznie trwa.
#3244 miesiące za późno! Ten gość nie powinien tu się w ogóle znaleźć!
#325I to może być ostatnia jego praca jako trener, chyba że w jakiejś 4 lidze dadzą się na niego nabrać 😁