Re: Odra Opole - Stomil Olsztyn

28
Poziom żenujący niestety, ale "dramaturgia" koncowki spowodowala ze kibice w wiekszosci opuszczali stadion rozemocjonowani, choc przy 0:0 byli wkurwieni. Ten remis to nasza porazka i jak za tydzień garbarnia sie z nami przelamie to trzeba bedzie z niepokojem spojrzeć w dół. Jeszcze nieawno dostępne po 1 kolekce 6miejsce odjechalo, walczymy o pozycje lepsza niz w zeszłym sezonie lub o utrzymanie.

34
pito10 pisze: sobota, 13 kwietnia 2019, 19:24 Nie wiem co jest trudniejsze do strawienia. Gra Odry czy AC Milan oglądany dla Piatka
Jakby dolaczyc do tego wystep slawomira live to dalej nie wiedzialbym co najtrudniejsze do strawienia, ale z pewnością najlatwieszy byłby slawomir.

P. S. jestem zdruzgotany postawa w 1 polowie i jednocześnie zrozumiałem jak mogliśmy taki wpierdol z termalika zebrac.

35
No i mamy zagadkę matematyczną dla maturzystów. Egzaminować będzie służba więzienna czy straż miejska więc to spokojnie przejdzie. Zadanie: Drużyna A strzela jednego gola . Drużyna B też jednego gola. Na zegarze minęło już 90 minut. Drużyna B strzela jeszcze dwa gole. Jaki będzie wynik meczu ?
A tak na serio mam duży szacunek dla kibiców z Olsztyna. Przyjechali w dużej liczbie pomimo znacznej odległości, dopingowali bez bluzgów przez cały mecz. No i trzeba otwarcie przyznać momentami zawstydzili sektor A . Wczoraj na Oleską zawitali tylko prawdziwi kibice.

38
Swoją drogą, abstrahując od fatalnego stylu kilku meczów, to...

- o co chodzi ludziom na FB piszącym, że właśnie spadliśmy i że trzeba zwolnić Rumaka i budować drużynę na 2 ligę? Jak patrzę na 90minut to nie chce być inaczej i mamy 11 miejsce i 5 punktów przewagi nad strefą spadkową i 7 klubów za sobą i tyle samo punktów co np GKS Tychy;

- w tabeli wiosny jesteśmy... #6 drużyną ligi. No faktycznie ciekawe, czemu nie zwolnili Rumaka ;) Zdobyliśmy tylko 1pkt mniej niż #3 drużyna wiosny.

Te negatywne emocje to chyba pochodna ogólnie złych nastrojów i emocji wokół klubu.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

42
Ale liczysz 8 meczów, podczas gdy niektórzy mają rozegranych dopiero 6.
Nie ma się co oszukiwać, po roku Rumaka, dwóch oknach transferowych, nie widzę żebyśmy mieli sensowna drużynę. Polityka kadrowa jest bardzo kontrowersyjna, czego najlepszym przykładem jest Krysiak w bramce. Ok, obronił bardzo źle strzelonego karnego, ale przy jednej z bramek znowu zaliczył spektakularną wtope.
Bardzo mocno życzę Tobiemu udanego debiutu w Wiśle.

44
Zwalnianie za wyniki byłoby bez sensu. Został zatrudniony do budowania, a największy problem jest taki, że po roku nie widać żadnych pozytywnych efektów tej budowy. Jego zawodnicy wyglądają w większości na przypadkowych. I tutaj już mocno zastanowilbym się po sezonie.

A co do utrzymania - powinno się udać, chociaż jeżeli nie będzie 3 pkt w Krakowie, to zrobi się trudno w kontekście terminarza.

46
Ja widzę tego typu problem, że Rumak warsztatowo jest bardzo dobry, ale nic nie przychodzi od razu. Kto ma przyjść jak nie on? Następny Furlepa, na którego piłkarze wkurwiali się, że nie umie treningów prowadzić? Zawsze trzeba znaleźć złoty środek pomiędzy wynikami tu i teraz, a budowaniem czegoś długofalowego. Nie podoba mi się budowanie tutaj filii poznańskiej, ale z ocenami tego jak będzie wyglądał poziom piłkarski jeszcze bym się wstrzymał.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

47
Ale który z zawodników ściągniętych przez Rumaka jest dla nas realnym wzmocnieniem i rzeczywiście za, powiedzmy dwa lata, jak jest w założeniu, ma nam pomóc w awansie? Szota, Moder, Janasik, Błanik i Urynowicz za nieco ponad miesiąc wrócą do swoich macierzystych klubów, Baranowski jesienią grał naprawdę dobrze, ale wiosną kilka wręcz juniorskich błędów, podsumowaniem Szromnika niech będzie fakt, że Rumak woli postawić nad nim Krysiaka, dalej jest niepotrafiący biegać i kompletnie nieefektywny w 4-4-2 Trojak, Pan Kapitan Janus który do gry nie wnosi kompletnie nic, Mariusz Rybicki, który poza kilkoma przebłyskami jesienią grał bardzo nierówno, a wiosną zagrał chyba w dwóch ligowych meczach no i na deser Ivan Martin, który jest jak dla mnie wielką zagadką.

48
Problem chyba jest faktycznie głębszy. Jak chce się coś budować, to bierze się do tego dobrego dyrektora sportowego, który faktycznie będzie nastawiony na zbudowanie czegoś. Przy takiej osobie Rumak pewnie byłby ok, z mniejszą decyzyjnoscia co do polityki transferowej. Mam jednak wrażenie, że duża władza była czymś, co przyciagnelo Rumaka. Tak czy inaczej, czas podsumowań to powinien być koniec sezonu.

49
Szybkie oceny, bo trwa poważne granie.

Znów mieszanie ustawieniem (nawet z Czyżyckim na skrzydle). Zupełny brak pomysłu na rozegranie. Pierwsza linia nie istniała, bo nie miała wsparcia w pomocy. Najlepiej, na przestrzeni całego spotkania, wyglądał blok defensywny, ale tutaj sporo dziegciu, bo po błędach środkowych obrońców padły gole... Kolejny słaby mecz, trzema słowami.

I nie wiem, czy się przewidziałem, ale wydaje mi się, że u Winiara jest po kontuzji kilka kilogramów obywatela więcej.

(W średniej ocen najwięcej zyskują ci, którzy nie grają ;) No i Czyżycki, dalej na czele dzięki wypadnięciu z tragicznych spotkań w poprzedniej rundzie)

Krysiak 2 - Mikinić 3, Baranowski 3, Żemło 4, Winiarczyk 2 - Błanik 2, Trojak 2, Czyżycki 2, Janus 1 - Moder 2, Martin Gomez 2; Niziołek 3

Średnia:

Janasik - 5,1 (13 meczów ocenionych)
Czyżycki - 5 (20)
Szromnik - 4,8 (13)
Winiarczyk - 4,6 (14)
Bonecki - 4,5 (6)
Niziołek - 4,3 (25)
Rybicki - 4,3 (19)
Baranowski - 4,2 (26)
Moder - 4,2 (24)
Mikinić - 4,1 (12)
Martin Gomez - 3,9 (18)
Trojak - 3,9 (7)
Błanik - 3,6 (5)
Urynowicz - 3,5 (4)
Krysiak - 3,4 (8)
Szota - 3,3 (16)
Brusiło - 3,2 (15)
Skrzypczak - 3,2 (8)
Żemło - 3 (3)
Janus - 2,9 (28)
Dudu - 2,6 (7)

Odeszli zimą:

Habusta - 5 (17)
Bodzioch - 4,4 (13)
Weinzettel - 3,9 (7)

50
Ileż to razy będzie używany argument warsztatu Rumaka?
Co z tego, że "warszat", jak "mechanik" do dupy!
Miał budować? To tak buduje, że czasem ma się wrażenie, że oni grają pierwszy raz ze sobą, o pomyśle na grę, lub o jej braku nie wspominając.
Niech sobie chłop pracuje, ale niech budowanie drużyny odda komuś kto ma o tym pojęcie.