Re: #23 - Odra Opole - Chojniczanka Chojnice (pt. 8.03 g.18)

26
Baranowski w końcu dzisiaj w miarę pewnie, choć napastnicy Chojniczanki nie byli szczególnie groźni. Trojak bardzo fajnie, ale trochę piłka mu odskakiwała przy jej prowadzeniu, może to wina murawy. Czyżycki straszny zadziora, dzisiaj mocno skupił na kłótniach z napastnikiem gości. Mało dziś aktywne skrzydła, niestety.
Naprawdę nie wiem co my zrobimy z obroną na Jagę. Mikinić zostanie wkręcony w ziemię jeśli zagra na prawej. Mam nadzieję, że wróci Winiar.

29
Faktycznie zapomniałem o bledach w obronie, ale zainicjowal obie akcje bramkowe (pierwsze 2 bramki,).

Patrzac na caloksztalt wynik lepszy od gry (zwłaszcza w 1 pol), nadzieje daje to ze przy prowadzeniu jak juz wynik byl niezagrozony zaczeky wychodzic gierki na 1 kontakt. Dla mnie to jest dowod ze problem siedzi w głowach nie w nogach.
Trojak dzisiaj godnie Habuste zastąpił, naorawde dobry mecz. Szkoda Janasika, obawiam sie ze teraz to juz moze dłużej posiedzieć.

Smutne ze w młynie garstka, 18 piłkarzy po meczu krzyczalo glosniej kto wygra mecz niz mlyn :-(

31
Co za mecz Czyżyka! Co za przerzut do Mikonica przy drugim golu! B. dobry mecz Trojaka, w defensywie czyści i czyta grę na wysokim poziomie. Dobry mecz Janusa. Mikinic rozkręcił się w końcówce meczu na skrzydle, gdzie pokazał to co na kompilacjach na yt z Trnavy, ale na obronie to dramat, objezdzany niemiłosiernie. Nie można mu robić krzywdy i wystawiać na tej pozycji. Ogólnie pierwsza połowa to typowy „mecz walki”, a od 60 minuty, tak jak wspomniał Looz, zaczęli chyba grać jak i Rumak, i kibice chcieliby, żeby to wyglądało. Dobry prognostyk przed wtorkowym, najtrudniejszym od lat meczem.

42
Środek pola dziś bardzo dobrze , nawet Moder nie był najsłabszy. Boki obrony słabe , Brusiło musiał ostrożnie grać z kartką a Miki nie nadaje się na bok obrony tylko dawać go na skrzydło. Miał udział przy 2 bramkach , asystę zaliczył. Błanik też ładny mecz , Janus solidnie , choć wolę żeby grał Rybicki. Szota dziś elektryczny. Baranowski solidnie a bramkarz nie miał nic do roboty

50
LooZ^ pisze: piątek, 8 marca 2019, 22:15 Takie, że jesteśmy ligowym średniakiem i mając 29 punkty po 22 meczach nie spadniemy. Nie ma co poważnie takiego scenariusza zakładać. Po tej kolejce szanse na spadek wyniosą pewnie koło 4%.
To gwoli przypomnienia, Gornik tez mial mniej niz 1 % na awans ;)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być