Marek G z konieczności na szpicy dawał z siebie wiele.
ale po wejściu Szymona i przesunięciu MArka na skrzydło widać było, że to jest optymalne ustawienie.
Ja nie wiem co się bedzie działo jak Szymon dojdzie do formy :))
Re: 8. k.: Odra Opole - Zagłębie Sosnowiec (sb. 9.09. g. 16)
52Odnośnie tematu wchodzenia na stadion. Jeżdżę na mecze różnych drużyn w całej Polsce, głównie ekstraklasa i pierwsza liga. Problem długiego oczekiwana w kolejce do kołowrotków nie istnieje tylko i wyłącznie na najnowocześniejszych stadionach, gdzie do każdego sektora jest osobne wejście już z zewnątrz. Na dużych stadionach jest nawet po kilka kołowrotków na każdy sektor. Jedyna różnica jest taka, że przy każdym z tych kołowrotków stoi steward i momentalnie reaguje, jeżeli widzi, że jest problem z zeskanowaniem biletu. Na Odrze było tak jak dobrze pamiętam tylko podczas dwóch pierwszych meczów. Teraz stewardzi stoją 10 metrów za bramkami i kompletnie nie reagują na takie sytuacje.
Dwa przykłady z wczoraj:
- kibic w kolejce przede mną przykładał kartę po czym wyświetlał mu się komunikat "bilet wykorzystany". Próbował jeszcze kilka razy, aż powiedziałem mu, żeby poszedł do kasy to wyjaśnić...
- kibic w kolejce obok z biletem papierowym też miał jakiś problem. Jego próby skanowania trwały cały mój pobyt w kolejce, czyli jakieś 2-4 minuty. Nikt w tym czasie nie pofatygował się, żeby mu pomóc. W czasie jego prób mogło wejść z 20 osób.
Na niektórych stadionach spotkałem się też z tym, że bilet/kartę od razu oddajesz w ręce steward i to on skanuje. Myślę, ze dla Opola, gdzie frekwencja cały czas rośnie, a mamy tylko 4 kołowrotki to było by najlepsze rozwiązanie. Kto jest osobą decyzyjną w tym temacie? Polecenie typu "czterech stewardów po drugiej stronie bramek do pomocy w skanowaniu biletów" na pewno bardzo by pomogło upłynnić wejście na stadion.
Dwa przykłady z wczoraj:
- kibic w kolejce przede mną przykładał kartę po czym wyświetlał mu się komunikat "bilet wykorzystany". Próbował jeszcze kilka razy, aż powiedziałem mu, żeby poszedł do kasy to wyjaśnić...
- kibic w kolejce obok z biletem papierowym też miał jakiś problem. Jego próby skanowania trwały cały mój pobyt w kolejce, czyli jakieś 2-4 minuty. Nikt w tym czasie nie pofatygował się, żeby mu pomóc. W czasie jego prób mogło wejść z 20 osób.
Na niektórych stadionach spotkałem się też z tym, że bilet/kartę od razu oddajesz w ręce steward i to on skanuje. Myślę, ze dla Opola, gdzie frekwencja cały czas rośnie, a mamy tylko 4 kołowrotki to było by najlepsze rozwiązanie. Kto jest osobą decyzyjną w tym temacie? Polecenie typu "czterech stewardów po drugiej stronie bramek do pomocy w skanowaniu biletów" na pewno bardzo by pomogło upłynnić wejście na stadion.
53Oczywiste jest to, że kołowrotki przy każdym sektorze z osobna ułatwiły by sprawę, ale tutaj pojawia się problem infrastrukturalny. Wszystkie wejścia na sektory są od strony ulicy, która jest odcinana przez policję gdyż tamtędy wjeżdżają goście, także z pewnością kierownik ds. bezpieczeństwa/policja/etc. nie wyrazi zgody.cartman pisze:Odnośnie tematu wchodzenia na stadion. Jeżdżę na mecze różnych drużyn w całej Polsce, głównie ekstraklasa i pierwsza liga. Problem długiego oczekiwana w kolejce do kołowrotków nie istnieje tylko i wyłącznie na najnowocześniejszych stadionach, gdzie do każdego sektora jest osobne wejście już z zewnątrz. Na dużych stadionach jest nawet po kilka kołowrotków na każdy sektor. Jedyna różnica jest taka, że przy każdym z tych kołowrotków stoi steward i momentalnie reaguje, jeżeli widzi, że jest problem z zeskanowaniem biletu. Na Odrze było tak jak dobrze pamiętam tylko podczas dwóch pierwszych meczów. Teraz stewardzi stoją 10 metrów za bramkami i kompletnie nie reagują na takie sytuacje.
Dwa przykłady z wczoraj:
54Kołowrotków jest 6. Ludzie tylko robią błąd w ustawianiu się i do 2 wejść stoją w jednej kolejce i to też trochę hamuje wszystko.
Odra jest najważniejsza !
55Jak się nie mogą doliczyć frekwencji to ja Wam podaję - 4000 plus,minus.
ps +/- wg uznania
ps +/- wg uznania
56Ciekawe czy mecz z Stalą Mielec będzie w niedzielę
57Dokładny termin meczu jest zależny od Polsatu?
593707 kibiców wczoraj, więcej chyba nie będzie :)
60Kontuzja z powodu której opuścił boisko M. Bodzich niegroźna?
63Tobiasz w/g Sportu i Piłki Nożnej w jedenastce kolejki.
Nie, nie chcemy was tu!
To nasz kraj!
Nie nie chcemy was tu!
I nie cofniemy się!
To nasz kraj!
Nie nie chcemy was tu!
I nie cofniemy się!
64Martin Baran także (w PN)Rudy pisze:Tobiasz w/g Sportu i Piłki Nożnej w jedenastce kolejki.
ODRA OPOLE 1945
65Zastanawia mnie podawanie frekwencji przez 90minut. Skąd biorą informacje? Po Rakowie zdaje się nam zaniżali, teraz dla meczu z Zagłębiem klub podaje 3707, a 90minut 3358. O co chodzi?
66Oni powołują się na swoje magiczne źródła.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.