Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

1038
Nie mówię o meczach w Ekstraklasie, a o przydatności do zespołu. Waldek był najlepszym zawodnikiem w Odrze wg mnie. Przewyższał wszystkich o klasę swoją kulturą gry oraz umiejętnościami typowo piłkarskimi, widzeniem boiska. Przystal jak dla mnie to też był obrońca na 1-szą jedenastkę, no ale grał Kowalski... i wcale nie dziwię się, że jeden jak i drugi odeszli, bo mając ambicje i ich umiejętności to aż się prosi żeby wychodzić w postawie na mecze. Pomijam już "Małego" który jak wchodził to zawsze robił różnicę, ale całe szczęście, że pójdzie na wypożyczenie, bo uważam, że jest to bardzo perspektywistyczny zawodnik, no i z regionu. Pamiętaj, występy w Ekstraklasie to nie wszystko. Nie wiem czy zauważyłeś, ale w 1-szej lidze na boisku zapierdala się, w Ekstraklasie przeważnie gra się już bardziej technicznie, kombinacyjnie, ot taka mała różnica. Mam nadzieję, że nowe nabytki "zatrybią" szybko, jednak mi osobiście nie podoba się, że ściągamy zagranicznych zamiast stawiać na "swoich".

1039
Przystal na 1-szą jedenastkę?! Widziałeś jego występ w meczu z Kotwicą? W większości akcji wyprzedzał go sędzia! Mijał się z piłką, wyglądał momentami jakby był pijany. Jak dla mnie zrozumiały wybór Furlepy, że stawiał na Kowalskiego. A co do Waldka się zgadzam, bo rzeczywiście umiejętności miał bardzo duże, natomiast myślę, że Niziołek ani trochę nie będzie odstawał, a bardzo możliwe, że będzie jeszcze lepszy ;)

1040
Wiesz, chłop nie gra i nagle go wpuszczają, gdzie zrozumienie z partnerami, gdzie rytm meczowy, gdzie ogranie w meczach o stawkę czy nawet na treningach w gierkach? Tak się składa, że z większością piłkarzy Odry przyszło mi grać, może nie jestem jakimś specjalistom w tej dziedzinie, ale conieco wiem i wnioski też potrafię wyciągać ;) . Poza tym to nie tylko moja opinia, a również opinia osób które znają się na tym. Jeżeli chodzi o obsadę bramki to ja osobiście od pół roku wiem kto powinien bronić, oczywiście w mojej opinii, a przynajmniej w końcówce sezonu, gdy nie oszukujmy się, Tobi miał zjazd formy. Niechętnie wypowiadam się tutaj odnośnie naszych piłkarzy, dlatego już nie będę dalej brnął w dyskusji, ale jeżeli ja miałbym wybór to dla nie Przystal byłby w hierarchii zdecydowanie wyżej niż Kowalski. Oczywiście, każdy może mieć inne zdanie, ale piłkarza nie ocenia się po jednym meczu, tym bardziej, że po meczu po tak długiej przerwie bez gry o stawkę. I uważam, że optymalnie byłoby mieć i Waldka i Niziołka... Ale do sedna sprawy, ciągle chodzi mi o to, że wolałbym w barwach Odry widzieć POLAKÓW !