A ja jestem pod wrażeniem ilości zdobytych punktów w tym roku przez Puszczę. Aż nie chce się wierzyć, że nie chcą awansować. Z kolei zaskakuje in minus gra i wyniki Radomiaka.
A Śląsk 2 punkty nad strefą spadkową. Gdyby spadli, I liga będzie smakowała jeszcze lepiej:)
Odnośnie Puszczy - ewidentnie chcą awansować i z każdą kolejką zbliżają się do tego celu. Obok Odry to najlepsza drużyna wiosny i spodziewam się trudnego meczu. Ale aż się prosi ustrzelić hat-tricka z czołówką i do Katowic możemy jechać juniorami.
Ruch na pewno spadnie. A kto jeszcze, tego nikt nie przewidzi.
Dlaczego nie Śląsk? Przecież nie będziemy walczyć o awans w pierwszym sezonie - a już na pewno nie wiem na jakim stadionie mielibyśmy grać w ekstraklasie.
Bo czym więcej bogatych klubów w 1 lidze, tym mniej miejsca dla beniaminka ;) Tak jak najlepiej dla nas żeby awansowała Miedź i Sandecja, bo tam plany u potencjał finansowy są olbrzymie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
A myślisz że Łęczna będzie walczyła o utrzymanie? Tak samo będą celować w awans. I nie tylko Miedź i Sandecja mają potencjał - Katowice czy Sosnowiec też głośno mówią o ekstraklasie, Górnik czy Podbeskidzie też przecież będą chciały wrócić. Sportowo moim zdaniem nie ma większego znaczenia kto spadnie - każdy spadkowicz z założenia celuje w powrót.