Re: Sezon 2016/17. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

331
Postanowiłem zrobić dziwaczny ruch i po prostu zadzwoniłem do członka zarządu - Marcina Porzyckiego.

Bilety są po 15zł i pierwszy raz usłyszał, że jest temat 18zł. Czy kolega "herbowy" może podać źródło swojej informacji o 18zł?

220zł za karnet może nie być ceną finalną (w sensie może być taniej), ale Marcin jest na urlopie, więc nie ma co się palić z zakupem.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

333
Bylem dzisiaj w klubie i chciałem kupić karnet,ale karnety będą dopiero w piątek.Jednak pracuje w godzinach pracy sekretariatu więc nie będę mógł kupić osobiście więc poprosiłem panią,że chcialbym zobaczyć mapkę stadionu wybrać miejsce i znajomy w przyszłym tygodniu kupi mi karnet,niestety mapki na dzis dzień w klubie nie ma,stąd moja prosba może jest ktoś w stanie wrzucić tutaj mapkę.Będę wdzieczny

339
Nie oczekiwanie pojawił się problem, z obsadą bramki. Jeśli my w Ataku chcemy wojować ligę dwoma przeciętnymi napastnikami, i bramkarzem którego najwiekszym atutem jest status młodzierzowca, to nie wygląda dobrze. Mam nadzieje ze wróci Kleemaan, bo inaczej może być nie ciekawie. Weinzettel nie jest żadną gwarancją w bramce. Jego beznadziejne wykopy i niezdecydowanie wiadomo jak sie może skończyć. A próbke umiejetności pokazał w meczu z Siarką.

342
Bo batach od Siarki też mam wątpliwości czy mamy szanse awansować. Chociaż piłkarsko jesteśmy lepsi niż w sezonie 2013/14. Chętnie bym usłyszał parę słów od sztabu trenerskiego na co liczy w II lidze i czy jeśli będzie szansa awansować to będą o I ligę walczyć... Sorry, głupie pytanie - jasne że będą walczyć ! Mamy mądrego trenera, więc mam nadzieje, że będzie dobrze. Dobry trener to 50% sukcesu tak jak Stokowiec w Zagłębiu czy Mandrysz w Termalice.

343
Bo batach od Siarki też mam wątpliwości czy mamy szanse awansować.
Na litość Cthulhu... a po pogromie spadkowicza z Ekstraklasy świętowałeś bliski powrót do Ekstraklasy?

Rok temu przegraliśmy mecz z Ruchem II Chorzów 4:3, a Ruch zajął 11 miejsce. Jakim cudem awansowaliśmy?!

Ja nie wiem czy mamy szansę awansowac, ale robienie scen po meczu który równie dobrze mógł się zakończyć 2:1 dla nas, jest absurdalne. Przypomnę, że przy 1 bramce debilny błąd zrobili obrońcy podając prawie piłkę napastnikowi Siarki, a dwie kolejne bramki zaliczyć można na poczet bardzo złej postawy tego dnia bramkarza, który jednak miał bardzo dobre mecze w 3 lidze. A do tego wszystkiego mecz odbywał się w połowie okresu przygotowawczego.

Naprawdę ciężko być kibicem Odry, wygramy ze Stalówką i Polonią W, to znowu będzie faza "idziemy po awans", potem w dupę z jakimś słabiakiem i "o nie, będziemy walczyć o utrzymanie".
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

347
Stalowa Wola-druzyna ktora wedlug mnie bedzie sie bic do ostatniej kolejki o utrzymanie, tak jak to bylo w tamtym sezonie.
Polonia Warszawa-mieli robic mega transfery w 2 lidze a narazie kupili Pawele i kilku mlodych graczy,wiec ja uwazam ze narazie to jest druzyna na srodek 2 ligi.
Olimpia-może ta druzyna jest poziomem do nas przyblizona no ale jezeli mamy grac o awans to takie druzny trzeba pokonać.
Warta-wedlug mnie druzyna bedzie sie bic o utrzymanie.
Dlatego uwazam ze jezeli chcemy grac o cos wiecej to tu musi byc 10-12 punktow.

349
Tu nie ma reguły. Jasne ze lepiej od razu zdobywać jak najwięcej punktów, ale początek nie przesądza o sytuacji na końcu. Z pewnością wynik na koniec sezonu jest najistotniejszy. W meczu z Siarką mogliśmy się przekonać że łatwo nie będzie, ale wierze w Chłopaków, w ich umiejętności i ambicję. Ufam że dadzą nam nie mniej radochy niż w minionym sezonie, a My im w tym pomożemy, zarówno w domu jak i na wyjazdach !

350
Polityka informacyjna klubu nie jest idealna, ale przypomnę tylko o drobnych faktach:

- "Jacek Trzeciak - trenerem Odry!" ("wszędzie już napisali, tylko na głównej cisza!"),
- "Sebastian Deja w Odrze" ("wszędzie już napisali, tylko na główna znowu milczy"),
- "bilety po 18 zł, karnety po 220 zł (2 strony dyskusji na forum).

Nie ma Trzeciaka, nie ma Dejki, nie ma biletów po 18 zł.

Dziennikarze mogą sobie spekulować do woli, dlaczego główna ma im to odbierać, a potem prostować, na forum też można pisać co się chce, ale na głównej już niekoniecznie. Nie ma się za bardzo co czepiać kilku rzeczy podanych ze zwłoką ponieważ klub nie ma żadnego interesu w ukrywaniu prostych spraw, które i tak trzeba będzie ogłosić dzień później, najwidoczniej w niektórych przypadkach coś na to nie pozwalało. Trudno np. ustalić ceny karnetów, gdy nie ma się wszystkich danych dotyczących budżetu na przyszły sezon, trudno ogłaszać, że karnety są już do kupienia, gdy po ustaleniu ceny trzeba je jeszcze wydrukować, dostarczyć do klubu, itd, itd. Komu jak nie klubowi zależy na szybkiej dystrybucji? Zresztą temat rzeka.

A tak na marginesie, zebro napisał, że tym sezonie prawie co mecz to rywal, za którego wszyscy daliby się pokroić w III lidze, więc i frekwencja powinna się napędzić. Dokładnie tak, ale za długo chodzę na Odrę, żeby to było takie proste, będą mecze z dużą napinką, a po nich i takie że żal będzie patrzeć na pustki, a powody zawsze te same "bo grają padakę", "bo nie ta godzina", "bo Niepołomice, albo Zambrów", bo zima, bo jesień", bo, bo, bo. Obym się mylił, ale najbardziej cenie sobie takich kibiców jak Pasibrzuch, tylko wyjątkowo zły stan zdrowia mógł go zniechęcić do meczu, a nie byle jaki zawał serca.
„Klub to nasza wspólna własność;
wobec klubu mamy tylko obowiązki;
dla klubu tylko wdzięczność”