Re: 14. kolejka: Odra Opole - Górnik II Zabrze (pt. 6.11., g.18)

26
No dla mnie osobiście mecze Odry stały się nieosiągalne - szkoda, że nie są w soboty. Kiedyś to chyba było wałkowane czemu mecze nie są w sobotni wieczór, ale już nie pamiętam o co chodziło. Rozumiem, że taki stan rzeczy to przeczekanie III-ligowego bagna, bo II liga jest już atrakcyjniejsza, a nigdy nie będzie tak dobrej frekwencji jak w sobotni wieczór/późne popołudnie.

28
Imprezy raczej nie zaczynają się w sobotę o 18, ale później. Tak czy inaczej, ciekawe czy decyzja była podejmowana na zasadzie powiedzenia sobie, że pora jest "niewątpliwie idealna", czy też było to poparte jakimś badaniem/przyjrzeniem się frekwencji. W piątki ludzie pracują, jak ktoś wyjeżdża z Opola, to w piątek zapewne już zdąży wyjechać, a jak ktoś przyjeżdża, to nie zdąży dojechać. Może warto przyjrzeć się też frekwencji na stadionach ekstraklasy w zależności od dnia tygodnia, tam akurat terminy meczów są ruchome.

30
Moim zdaniem tak jak pisalem to godzina moze byc problemem dla ludzi.Ale mi sie tez zdaje ze niektorzy kibice maja dosyc 3 ligi.Ja sie boje tego ze jak nie awansujemy w tym sezonie do 2 ligi to niestety ale wiekszosc kibicow sie odwroci od Odry i z tych 300 bedzie 100 takie jest moje zdanie.A zarzad nie pomaga nie ma zadnych promocji na bilety z tego co pamietam to karnet kosztowal 120zl jezeli sie pomylilem to mozecie mnie poprawic.Z calym szacunkiem ale karnet na lige amatorska za 120zl gdzie w ekstraklasie w niektorych klubach jest po 90zl czy to nie jest przesada wladz Odry.

32
Powiedzmy sobie szczerze to byl mecz reprezentacji,byl za darmo.Byly dzieci ze szkol i klubow pilkarskich miedzy innymi widzialem druzyne Startu Namyslow.Wszyscy chcieli zobaczyc Bielika ktory dzisiaj zagral slabo.Wiec dlatego bylo tylu kibicow.Moze zrobmy jakies promocje dla rodzin i szkol.Wtedy napewno by troche ludzi przychodzilo.Ale mnie cieszy jak pilkarze i trenerzy Serbii cieszyl transaprent Kosovo jest Serbskie.

34
Mimo wszystko. 98% dzisiejszych kibiców nie była w stanie wymienić choćby 1 piłkarza będącego w kadrze Polski. A co do Bielika to faktycznie nie wyróżnił się niczym lepszym niż choćby nasi III ligowi piłkarze.
Chcę tylko powiedzieć, że mamy w Opolu klimat dla piłki nożnej. I działa magia drużyn. Dlatego kluczem jest gra z lepszymi przeciwnikami. A swoją drogą - promocyjne bilety dla dzieciaków (wręcz darmowe) + jakieś bilety rodzinne to z pewnością dobra rzecz.
Trzeba sobie jasno powiedzieć, że dobry mecz Odry (np. z Polonią Bytom) przyciągał nie tylko poziomem i klasą przeciwnika ale przede wszystkim ATMOSFERĄ, której dziś na pewno nie było :)
ODRA OPOLE 1945