Pozdrawiam piłkarzy w Turcji. Zastanawiam się tylko, czy nasi piłkarze trenują tam stałe fragmenty gry w ataku i w obronie. To nasza bolączka w rundzie jesiennej.
Do rozpoczęcia sezonu zostały 2 tygodnie. Dzisiaj nasi rywale do awansu do II ligi grali jedne z ostatnich meczy sparingowych :
Raków Częstochowa - Polonia Bytom 1:0
Zagłębie Sosnowiec - BKS Stal Bielsko 1:0
Śląsk Łubniany - Ruch Zdzieszowice 1:2
Re: Sezon 2014-15 runda jesienna. Spekulacje, transfery
477http://glucholazyonline.com.pl/wiadomos ... addcomment
Był Menadżer Anderlechtu Bruksela, byli skauci z Górnika Zabrze , był trener Andrzej Polak ... no i tak jak pisałem wcześniej nie było nikogo z ODRY ... szkoda .
Był Menadżer Anderlechtu Bruksela, byli skauci z Górnika Zabrze , był trener Andrzej Polak ... no i tak jak pisałem wcześniej nie było nikogo z ODRY ... szkoda .
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
478Nasi piłkarze w Turcji rozegrają w czwartek sparing z zespołem kazachskiej ekstraklasy, tak więc nie odbędzie się mecz zaplanowany na najbliższą sobotę z MKS Oława.
480Mały quiz. Kto strzelił najwięcej bramek w meczach sparingowych przed rundą wiosenną ? Odpowiedz w niedzielę wieczorem.
481Najbezpieczniejszą odpowiedzią jest "Gancarczyk";)
483na pewno deja, praktycznie w kazdym meczu strzelal w ktorym gral
485Najlepszym sparingowym strzelcem oczywiście jest Deja - 7 bramek. Ganarczyki nawet jeśli by się zrzucili to nie dali by rady go wyprzedzić. Krzysztof i Waldemar strzelili po 2, Janusz i Mateusz po 1. Nasz etatowy napastnik Gładkowski strzelił 2 bramki. Najlepsi strzelcy to:
7 - Deja
5 - Żegleń
4 - Wolny.
7 - Deja
5 - Żegleń
4 - Wolny.
486Z tym Gancarczykiem to był oczywiście żart. Jeżeli chodzi o Gładkowskiego, to zwróciłem uwagę, że nie grał w sparingach w tym lepszym składzie. Sądząc po liczbie goli, walka odbędzie się między Żegleniem i Wolnym, więc młodość wkracza do naszego ataku.
A gdyby Deja miał stabilniejszą formę i nie robił czasem głupot na boisku (czerwone kartki), to już dawno grałby na takim poziomie jak jego brat, bo potencjał ma.
A gdyby Deja miał stabilniejszą formę i nie robił czasem głupot na boisku (czerwone kartki), to już dawno grałby na takim poziomie jak jego brat, bo potencjał ma.
488Jeszcze nieMichał OKS pisze:Znana jest może jakby co data barażu?
ODRA OPOLE 1945
490Nie ma innego wyjścia . Trzeba wygrywać po kolei z każdym. Rozgrywki 3 -cio ligowe w tym sezonie są po prostu dłuższe o dwa mecze.
491Robię klasyfikację kanadyjską Odry i mam problem z meczem Odra-Małapanew. Kto podawał strzelcom bramek Gładkowskiemu i Niemczykowi ?
492Gladkowskiemu bodajze Wolny zgrywal klatka piersiowa a przy golu Niemczyka na 100% asyste mial UdarevicDo przerwy 0:1 pisze:Robię klasyfikację kanadyjską Odry i mam problem z meczem Odra-Małapanew. Kto podawał strzelcom bramek Gładkowskiemu i Niemczykowi ?
493Michał OKS pisze:Znana jest może jakby co data barażu?
http://www.90minut.pl/news/248/news2481 ... -lige.html
494To jest mecz i rewanż czy część par gra w sobotę a część w środę?
495kolo123 pisze:To jest mecz i rewanż czy część par gra w sobotę a część w środę?
http://www.90minut.pl/liga/0/liga8032.html
mecz i rewanz
496Czyli najpierw mecz na wyjezdzie a potem rewanz u siebie?.
497Tak, i to jest korzystny układyopo pisze:Czyli najpierw mecz na wyjezdzie a potem rewanz u siebie?.
498zajebiście, że jak coś wyjazd mamy w sobotę :)
Odra jest najważniejsza !
499Do końca rundy jeszcze oczywiscie długa droga ale tak sie zastanawiam co bedzie trudniejsze:
- wtgranie ligi czy ewentualne wygranie barazy? Hmm
- wtgranie ligi czy ewentualne wygranie barazy? Hmm
500Mecz barażowy to mecz tego rzędu jaki gramy z Polonią Bytom czy BKS Bielsko. Odra w sparingach grała z zespołami I i II ligowymi, a także z klubem z III ligi wielkopolskiej, więc wiedzą co może ich czekać. Trener Smółka już w sparingach myślał o barażach. Największym dodatkowym atutem Odry jest wg. mnie silna ławka rezerwowych. W meczach na styku ona może przeważać.