Re: Sezon 2013/2014 - spekulacje

152
Po pierwsze, ma pewnie teraz blisko 40 lat. Po drugie, ja osobiście nie lubię tego typu zawodników - zero biegania, zaangażowania też mało, ale trzeba przyznać, że od tego gościa to jakoś zawsze piłka tak się odbijała, że wpadała do bramki. Tak czy inaczej, korzystajmy z naszych juniorów albo pozyskujmy bardziej perspektywicznych zawodników (chociaż dla takiego Sikory zrobiłbym wyjątek).

154
"Trzech nowych młodzieżowców w Odrze
Do kadry beniaminka II ligi dołączyło trzech zawodników. 20-letni Kamil Kosut w poprzednim sezonie był podstawowym bramkarzem w III-ligowej Polonii Głubczyce.

Mający tyle samo lat lewy obrońca Grzegorz Skrzypczak występował w drużynie Młodej Ekstraklasy Śląska Wrocław, podobnie jak młodszy o rok Mateusz Tetłak, który może grać na lewej i prawej stronie pomocy. Dwaj gracze Śląska zostali wypożyczeni na pół roku, a Kosut na rok."

161
mario11983 pisze:Szkoda, że ta wkładka o Odrze Opole pojawiła się tylko w powiecie opolskim. Ja w powiecie krapkowickim nie dam rady jej kupic
tony tych informatorów były do wzięcia dzisiaj na stadionie, zostały całe stosy, raczej nikt ich nie wywali, więc wystarczy przybyć na kolejny mecz i stać się szczęśliwym posiadaczem aktualnego kompendium wiedzy o Odrze, ja sam wziąłem z 10 do pracy, może akurat ktoś się nawróci
„Klub to nasza wspólna własność;
wobec klubu mamy tylko obowiązki;
dla klubu tylko wdzięczność”

169
Czytałem ostatnio wypowiedzi trenerów drużyn grających z Odrą w II lidze. Trener Rozwoju był na naszym meczu z Ruchem Zdzieszowice, trener Chrobrego był na meczu z Rozwojem. Czy Odra grając w piątki trochę nie ułatwia innym drużynom obserwacji. Przyjeżdżają do nas sami trenerzy, a nie asystenci. W dodatku tydzień przed naszym pojedynkami. Więc mają info z pierwszej ręki i z bieżącej formy, a nie sprzed kilku tygodni.

173
30-letni obrońca Sławomir Cienciała (z lewej) i 23-letni rozgrywający Paweł Giel są w kręgu zainteresowań naszego klubu. Obaj piłkarze 16 września dołączą do drużyny, przy czym Giel regularne zajęcia treningowe wznowić może za 2-3 tygodnie. To efekt kontuzji i przebytej artroskopii kolana. Cienciała, to zawodnik o ustabilizowanej karierze. W przeciągu 18 sezonów swojej przygody z piłką grał na przemian tylko w dwóch klubach: Beskidzie Skoczów i Podbeskidziu Bielsko-Biała. Dopiero wiosną bieżącego roku zaliczył epizod w bułgarskim Etyr 1924 Wielkie Tyrnowo. Gracz występuje na pozycji środkowego, bądź bocznego obrońcy.

Giel, to z kolei środkowy pomocnik, którego ostatni klub to rywalizująca z Odrą Warta Poznań. Tam był podstawowym zawodnikiem, podobnie jak w I-ligowym Ruchu Radzionków oraz drużynie młodej Ekstraklasy GKS-u Bełchatów. Decyzje transferowe dotyczące pozyskania obu piłkarzy zapadną w ciągu najbliższych dni. Cienciała i Giel pozostają tak zwanymi zawodnikami wolnymi, którzy nie mając przynależności klubowej mogą być w każdej chwili potwierdzeni do gry.

175
Dobra decyzja, żeby się wzmocnić. Tym bardziej, że ten gość jeszcze rok temu grał w ekstraklasie, więc dwie ligi niżej powinien się wyróżniać.
Nie podobają mi się tylko historie z Bułgarii, jak to udało mu się doprowadzić do wycofania klubu z rozgrywek. Jeżeli tak wygląda jego lojalność wobec klubu, w którym gra, to miałbym na niego oko.