...czubus pisze:panowie a pamietacie Hugo Enyinnaya ? Moze potrafi dalej to co kiedys ? Słuch o nim za ginął a w 1 lidze pomógł Odrze . Ja bym go chętnie jeszcze zobaczył
Re: Sezon 2013/2014 - spekulacje
152Po pierwsze, ma pewnie teraz blisko 40 lat. Po drugie, ja osobiście nie lubię tego typu zawodników - zero biegania, zaangażowania też mało, ale trzeba przyznać, że od tego gościa to jakoś zawsze piłka tak się odbijała, że wpadała do bramki. Tak czy inaczej, korzystajmy z naszych juniorów albo pozyskujmy bardziej perspektywicznych zawodników (chociaż dla takiego Sikory zrobiłbym wyjątek).
153Godziny meczy.Pracuje w systemie 3 zmianowym.w tym tygodniu dwa mecze sa o 20.30.prace zaczynam o 22,gdyby mecze byly o 19stej,bylbym na obu,a tak musze sie postarac,zeby byc chociaz we wtorek.wiem ze wszystkim sie nie dogodzi,dodatkowo remont szatni itp
154"Trzech nowych młodzieżowców w Odrze
Do kadry beniaminka II ligi dołączyło trzech zawodników. 20-letni Kamil Kosut w poprzednim sezonie był podstawowym bramkarzem w III-ligowej Polonii Głubczyce.
Mający tyle samo lat lewy obrońca Grzegorz Skrzypczak występował w drużynie Młodej Ekstraklasy Śląska Wrocław, podobnie jak młodszy o rok Mateusz Tetłak, który może grać na lewej i prawej stronie pomocy. Dwaj gracze Śląska zostali wypożyczeni na pół roku, a Kosut na rok."
Do kadry beniaminka II ligi dołączyło trzech zawodników. 20-letni Kamil Kosut w poprzednim sezonie był podstawowym bramkarzem w III-ligowej Polonii Głubczyce.
Mający tyle samo lat lewy obrońca Grzegorz Skrzypczak występował w drużynie Młodej Ekstraklasy Śląska Wrocław, podobnie jak młodszy o rok Mateusz Tetłak, który może grać na lewej i prawej stronie pomocy. Dwaj gracze Śląska zostali wypożyczeni na pół roku, a Kosut na rok."
155Widzieliście nowe stroje? Jakieś mega ciemne są te granatowe pasy i jakoś tak nie pasują. Poza tym szczegółem stroje fajne, nawiązują trochę do tych pasiaków z 2005.
156Dzisiaj świetna wkładka o Odrze w NTO (16 stron!), czuć w końcu powiew wielkiego świata ;) A tam informacja która chyba nigdzie się nie pojawiła - Deja przedłużył kontrakt z Odrą do połowy 2015.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
157Szkoda, że ta wkładka o Odrze Opole pojawiła się tylko w powiecie opolskim. Ja w powiecie krapkowickim nie dam rady jej kupic
158Wg, Przeglądu Sportowego w naszej lidze będzie Bytovia Bytów i długło nic a ja myśle że tak nie będzie myśle że Warta Polonia Bytom Zagłebie Sosnowiec i my ODRA OPOLE powalczymy z Bytowem o te 2 miejsce premiowane awansem :)
A wy jak myślicie ?
A wy jak myślicie ?
159Ja specjalnie rano przed pracą kupiłem NTO, a tu dodatek na szczęście jednostronicowy o ... MKS - ie Kluczbork.
Amor patriae nostra lex
160ktoś mógłby zrobic skana i wrzucic ;)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
161tony tych informatorów były do wzięcia dzisiaj na stadionie, zostały całe stosy, raczej nikt ich nie wywali, więc wystarczy przybyć na kolejny mecz i stać się szczęśliwym posiadaczem aktualnego kompendium wiedzy o Odrze, ja sam wziąłem z 10 do pracy, może akurat ktoś się nawrócimario11983 pisze:Szkoda, że ta wkładka o Odrze Opole pojawiła się tylko w powiecie opolskim. Ja w powiecie krapkowickim nie dam rady jej kupic
„Klub to nasza wspólna własność;
wobec klubu mamy tylko obowiązki;
dla klubu tylko wdzięczność”
wobec klubu mamy tylko obowiązki;
dla klubu tylko wdzięczność”
162Odra bagatelizuje. „Ruszali się jak muchy w smole” http://www.strona.rozwoj.info.pl/redakc ... smole.html
164No tak, powyższa maść wskazana jak najbardziej. Boli te 5:0, oj boli...marek74 pisze:Odra bagatelizuje. „Ruszali się jak muchy w smole” http://www.strona.rozwoj.info.pl/redakc ... smole.html
165Z ostatniej chwili !!!!!
Adrian Sikora negocjuje z Odrą Opole podaje 90minut.pl
http://www.90minut.pl/news/216/news2169 ... ikora.html
166Szybka odpowiedź na klubowym fb Odry:zito pisze:Z ostatniej chwili !!!!!
Coś takiego pokazało się w mediach. Wszystko traktować należy już jednak w kategoriach przeszłych. Adrian Sikora nie będzie piłkarzem Odry Opole.
Odra jest najważniejsza !
167Moim zdaniem słuszna decyzja władz Odry. A jest w planie kupno innej "gwiazdy"?
ODRA OPOLE 1945
168Na gwiazdy bedzie czas teraz trzeba nam zaprawione w lidze walczaki
169Czytałem ostatnio wypowiedzi trenerów drużyn grających z Odrą w II lidze. Trener Rozwoju był na naszym meczu z Ruchem Zdzieszowice, trener Chrobrego był na meczu z Rozwojem. Czy Odra grając w piątki trochę nie ułatwia innym drużynom obserwacji. Przyjeżdżają do nas sami trenerzy, a nie asystenci. W dodatku tydzień przed naszym pojedynkami. Więc mają info z pierwszej ręki i z bieżącej formy, a nie sprzed kilku tygodni.
170To działa przecież w dwie strony - tak samo trener Odry, a nie asystent może jechać na mecz najbliższego rywala.
171Adrian Sikora w Nadwiślanie Góra:
http://www.90minut.pl/news/219/news2190 ... -Gora.html
Gość się stoczył, nie ma co.
http://www.90minut.pl/news/219/news2190 ... -Gora.html
Gość się stoczył, nie ma co.
172I sam trener Zuraw wypowiadal sie, ze podgladal gre Rozwoju z Katowic...nie zawsze notatki z meczow przekladaja sie na gre i wynikzebro pisze:To działa przecież w dwie strony - tak samo trener Odry, a nie asystent może jechać na mecz najbliższego rywala.
17330-letni obrońca Sławomir Cienciała (z lewej) i 23-letni rozgrywający Paweł Giel są w kręgu zainteresowań naszego klubu. Obaj piłkarze 16 września dołączą do drużyny, przy czym Giel regularne zajęcia treningowe wznowić może za 2-3 tygodnie. To efekt kontuzji i przebytej artroskopii kolana. Cienciała, to zawodnik o ustabilizowanej karierze. W przeciągu 18 sezonów swojej przygody z piłką grał na przemian tylko w dwóch klubach: Beskidzie Skoczów i Podbeskidziu Bielsko-Biała. Dopiero wiosną bieżącego roku zaliczył epizod w bułgarskim Etyr 1924 Wielkie Tyrnowo. Gracz występuje na pozycji środkowego, bądź bocznego obrońcy.
Giel, to z kolei środkowy pomocnik, którego ostatni klub to rywalizująca z Odrą Warta Poznań. Tam był podstawowym zawodnikiem, podobnie jak w I-ligowym Ruchu Radzionków oraz drużynie młodej Ekstraklasy GKS-u Bełchatów. Decyzje transferowe dotyczące pozyskania obu piłkarzy zapadną w ciągu najbliższych dni. Cienciała i Giel pozostają tak zwanymi zawodnikami wolnymi, którzy nie mając przynależności klubowej mogą być w każdej chwili potwierdzeni do gry.
174Sławomir Cienciała podpisał umowę z klubem. Zagra w meczu z MKS-em. Jak wygląda sprawa Pawła Giela?
ODRA OPOLE 1945
175Dobra decyzja, żeby się wzmocnić. Tym bardziej, że ten gość jeszcze rok temu grał w ekstraklasie, więc dwie ligi niżej powinien się wyróżniać.
Nie podobają mi się tylko historie z Bułgarii, jak to udało mu się doprowadzić do wycofania klubu z rozgrywek. Jeżeli tak wygląda jego lojalność wobec klubu, w którym gra, to miałbym na niego oko.
Nie podobają mi się tylko historie z Bułgarii, jak to udało mu się doprowadzić do wycofania klubu z rozgrywek. Jeżeli tak wygląda jego lojalność wobec klubu, w którym gra, to miałbym na niego oko.