Re: Transfery

27
Do Poloni przyszedł w zimie i strzela w każdym meczu średnio po 3-4 bramki, ale nie oszukujmy się- IV ligowy zawodnik nawet najlepszy jest za słaby na III lige i oderke. Przykład Borowca, którego transfer to jedna wielka pomyłka, jest najlepszy.
Nigdy więcej IV ligi!

29
Znajdę Ci przynajmniej kilkunastu zawodników, którzy przechodząc z IV ligi udowadniali, że potrafią grać na poziomie wyższym niż trzecioligowy. Co do transferu Borowca, to chłopak gra u nas ledwie kilka miesięcy, dajmy mu szansę. Moim zdaniem prezentuje się conajmniej przyzwoicie, a wiem również, że stać go na wiele więcej.

Warto przeszukiwać wszystkie ligi w naszym województwie, bo zaręczam Ci, że gra w nich wielu perspektywicznych zawodników. Trzeba dać im tylko szansę i uzbroić się w cierpliwość.

35
Nad czym tu sie chcesz zastanawiac? Chcesz 20 latkom kazac awansowac w lidze, w ktorej nigdy nawet nie grali? Presja kibicow, mediow, oczekiwan ejst wystarczajaca. Gdyby trener wywieral na nich presje awansu, to bylby zlym trenerem.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

36
approx pisze:Panowie! My tutaj gadu-gadu, a powinniśmy zastanowić się na słowami Darka, który mówi, że nie celują w awans.
Nie celują, bo nas na to po prostu nie stać.
Nie celują, bo mamy w kadrze ledwie kilku zawodników z doświadczeniem III-ligowym.
Nie celują, bo nie sztuką jest awansować będąc później nieprzygotowanym pod żadnym względem do gry na wyższym poziomie. W II lidze są ekipy pokroju Zagłębia Sosnowiec, Zawiszy Bydgoszcz czy Bałtyku Gdynia, który dopiero co zyskał potężnego sponsora. Jak sobie wyobrażasz nasze potyczki pod względem sportowym z tego typu ekipami? Róbmy wszystko krok po kroku, tak jak należy. Bądźmy przygotowani finansowo i sportowo do szczebla centralnego, żeby nasza przygoda z nim nie trwała tylko rok. Chcesz znowu przeżywać gorycz spadku? Mi już wystarczy...

37
Janusz, finansowo wydaje mi się że Odra jest stabilnym klubem. (Wskaż mi klub, który w IV lidze ma budżet 500 tys zł [chodzi mi tylko o kase z miasta, budżet pewnie jest większy]). Tak jak ktoś napisał, że z takim zespołem to i by nawet hamulcowy zdobył mistrza.
Wiadomo, że jak Odra była w I lidze (starej II) to miała więcej sponsorów i budżet był o wiele większy, ale mając podobne pieniądze 3 klasy rozgrywkowe niżej, to nie sposób nie awansować, nie ujmując trenerowi.

38
Masz rację oksiak, na IV ligę te pieniążki wystarczyły spokojnie. Twierdzę tylko, że taki budżet w ujęciu III-ligowym wielką rewelacją już nie jest (choć zapewne jest wystarczający), nie mówiąc już o II lidze. Moim skromnym zdaniem, jeśli mamy grać o awans to tylko wtedy, jeśli będziemy pewni, że podołamy zadaniu pod każdym względem już na drugim froncie. Co do tego mam jednak ogromne wątpliwości. Tak więc spokojnie z awansami, popracujmy solidnie, czas działa na naszą korzyść.

40
Wszystko zweryfikuje boisko. Po rundzie jesiennej zobaczymy gdzie stoimy i co dalej. Z mojej wiedzy wynika, że BKS wycofuje się z walki o najwyższe cele (duże cięcia finansowe). Z kolei Rozwój, mocniej niż sezon temu, celuje w II ligę. Oczywiście do walki włączy się ROW (jak co roku. Tak jak w Odrze jest tam potrzeba odbudowy profesjonalnej piłki). Skałka, mimo dobrego sezonu jak na (b), również nie będzie chciała awansować. Mówią, że III liga jest dla Żabnicy w sam raz, co nie oznacza, że nie będą walczyć. Mają naprawdę mocny skład. Reszta drużyn z woj. opolskiego i śląskiego nie liczy się w walce o awans.

Może się ze mną nie zgodzicie, ale Oderka ma bardzo słaby skład pod względem fizycznym. Kiedy zobaczyłem zawodników Ruchu, aż się złapałem za głowę. Wysocy, dobrze zbudowani. Na każdej pozycji. W III lidze jest walka. Nikt nogi nie odstawia i same umiejętności techniczne nie pomogą. Dzisiejszy football jest nastawiony na motorykę i warunki fizyczne. Dopiero wtedy, gdy te warunki są spełnione, można myśleć o technice.
Cóż, rok temu głośno było o szybkich awansach, ale dopiero teraz widać jakie są realia. Już z niecierpliwością czekam na III ligę. Coś mi się wydaje, że za rok będziemy o wiele mądrzejsi.
Nigdy więcej IV ligi!

47
szukajmy zawodników w naszej 3 lidze. W tym sezonie nadarza się świetna okazja do awansu. Poczytajcie trochę i dowiecie się, że zespoły takie jak Rozwój, ROW, Stal będą mocno osłabione (finanse, utrata piłkarzy, stawianie na młodzież). Jak Jastrzębie jeszcze nie przystąpi to grzechem było by się nie wzmocnić i nie awansować. Za rok Szczakowianka awansuje i nie będzie tak łatwo..
Nigdy więcej IV ligi!

50
Rowniez mam nadzieje,ze Polak niepociagnie za soba majacego 1ligowe doswiadczenie Krystiana Kowalczyka czy tez innnych utalentowanych,SebastianaDeji.a w meczu ze zdzichami zrobil na mnie swietne,a wrecz piorunujace wrazenie Bartek Rewucki,w jednej z akcji pokazal niesamowita wole walki,mimo tego,ze grajac w koncowce meczu w srodku pola nie szlo mu za za dobrze,bo to typowy obronca.Majer,Wiszowaty,to wszyscy bardzo mlodzi zawodnicy,ktorych warto zatrzymac.