Re: Odra Opole - Polonia Łaziska (pt. 31.05.2013)

26
III liga III liga OKS!!! TAK SŁABEGO MECZU NA OLESKIEJ TO JA CHYBA JESZCZE NIE WIDZIAŁEM, PATOLOGIA!!! KTO W TYM KLUBIE KURWA WIECZNIE COŚ MAJSTRUJE PRZY TERMINARZU? NIE MOŻNA BYŁO GRAĆ W LEŚNICY A JUTRO U NAS TAK JAK BYŁO ZAPLANOWANE? NA POCZĄTKU ZJEBANY MECZ Z MYSŁOWICAMI, DZISIAJ Z ŁAZISKAMI. CIELUCHA TO POWINNI WYPIERDOLIĆ TAK JAK WASILEWSKIEGO, KAŻDE PODANIE POD NOGI RYWALA. PO TYM MECZU OSTATECZNIE ŻEGNAMY SIĘ Z II LIGĄ! W PIERWSZYM SEZONIE RYBNIK, W DRUGIM ROZWÓJ A TERAZ ROGÓW? TEN ARTYKUŁ, W KTÓRYM NIBY NAPISALI ŻE SIĘ WYCOFAJĄ TO CHYBA TYLKO PRZEDSZKOLAKI W NIEGO WIERZĄ, ZWYKŁA ŚCIEMA I TYLE. NIESTETY ALE III LIGOWE BAGNO W OPOLU ZAWITAŁO NA DOBRE I NIC NIE WSKAZUJE NA TO, ŻE W PRZYSZŁOŚCI COŚ SIĘ ZMIENI. JESTEŚMY SŁABI JAK LESZCZE, A PÓŁ RUNDY DOBRE NIE WYSTARCZY!!!

28
Łukasz 1945 pisze:III liga III liga OKS!!! TAK SŁABEGO MECZU NA OLESKIEJ TO JA CHYBA JESZCZE NIE WIDZIAŁEM, PATOLOGIA!!! KTO W TYM KLUBIE KURWA WIECZNIE COŚ MAJSTRUJE PRZY TERMINARZU? NIE MOŻNA BYŁO GRAĆ W LEŚNICY A JUTRO U NAS TAK JAK BYŁO ZAPLANOWANE? NA POCZĄTKU ZJEBANY MECZ Z MYSŁOWICAMI, DZISIAJ Z ŁAZISKAMI. CIELUCHA TO POWINNI WYPIERDOLIĆ TAK JAK WASILEWSKIEGO, KAŻDE PODANIE POD NOGI RYWALA. PO TYM MECZU OSTATECZNIE ŻEGNAMY SIĘ Z II LIGĄ! W PIERWSZYM SEZONIE RYBNIK, W DRUGIM ROZWÓJ A TERAZ ROGÓW? TEN ARTYKUŁ, W KTÓRYM NIBY NAPISALI ŻE SIĘ WYCOFAJĄ TO CHYBA TYLKO PRZEDSZKOLAKI W NIEGO WIERZĄ, ZWYKŁA ŚCIEMA I TYLE. NIESTETY ALE III LIGOWE BAGNO W OPOLU ZAWITAŁO NA DOBRE I NIC NIE WSKAZUJE NA TO, ŻE W PRZYSZŁOŚCI COŚ SIĘ ZMIENI. JESTEŚMY SŁABI JAK LESZCZE, A PÓŁ RUNDY DOBRE NIE WYSTARCZY!!!

nie jest napisane ze sie wycofaja, tylko ze nie beda chcieli grac lige wyzej, nie ma pieniedzy na gre o lige wyzej

30
Nie nastawiajcie się na awans z drugiego miejsca, bo prędzej utrzyma się pierwszy zespół spadkowy z wyższej ligi niż awansujemy po ewentualnym wycofaniu Rogowa.

Choć i tak po dzisiejszym meczu słowa "awans" i "Odra" trochę się gryzą. Dramatyczny mecz, przestany przez większość czasu przez większość drużyny. Filipowicz i Cieluch kolejny raz najsłabsi na boisku, zero pożytku zarówno w obronie, jak i ataku. Copik powinien grać w pierwszym składzie (nie wierzę, że kondycyjnie jest gorszy od Drąga, a jego cechy przywódcze na boisku są niepodważalne). W dodatku brak skutecznego zmiennika-napastnika dla Setli (który spokojnie poradziłby sobie i na skrzydle, np. zastępując Cielucha). No i na koniec najgorsze - znowu trzeba liczyć na potknięcia innych, co nigdy nic dobrego nie wróży. Nie wygląda to dobrze, choć, może naiwnie, ciągle w awans wierzę.
Ostatnio zmieniony piątek, 31 maja 2013, 20:34 przez respest, łącznie zmieniany 2 razy.

32
Cos tu sie nie kleji, cos jest nie tak i za cholere normalny czlowiek nie moze tego zrozumiec. Inne kluby ( klubiki ) rozprzedaja sie, zadluzaja, zastanawiaja nad wycofaniem, nie chca awansowac, pozyczaja pieniadze na przetrwanie, a u nas - wciaz wciaz sie zbrojimy, sprowadzamy lepszych pilkarzy, trenerow, dodatkowe wsparcia sponsorow, coraz wiecej kasy, kibicow, a i tak w najwaniejszych meczach pilkarzom jakos malo sie chce lub co gorsza nie potrafia. Kurna tam musi byc zakopana jakas swinia. Moze nie chca awansowac zeby tak sie bujac na naszej naiwnosci do konca swiata, przez nastepne trzy lata, a moze to bedzie nowa era w historii Odry - 10 lat w lidze pastwiskowej ...nie moge tego pojac, musialbym chyba sam biegac po boisku na Oleskiej.

33
Krótki opis tego, co działo się na Oleskiej.
Pierwsza połowa tak do ok. 30 minuty to kopanina z lekką przewagą Łazisk. Większość akcji przeprowadzana środkiem pola, sporo strat. Rzuty rożne wykonywali praktycznie tylko goście. Jednak po 30 minucie Odra ruszyła, stworzyła kilka dogodnych sytuacji. Rozgrywaliśmy więcej akcji skrzydłami i to przyniosło efekt - gol na 1:0.
Po przerwie praktycznie nic się nie działo. Pierwsze 10 minut to gra w środku pola. Potem do głosu doszli znów goście. Większość akcji Odry było przerywane na 30 metrze. Mnożyły się straty i niedokładne podania. Jedynie strzał Deji stworzył zagrożenie bramce Polonii. Goście coraz bardziej atakowali, sygnałem ostrzegawczym był strzał w słupek. W 78 min. padło wyrównanie. Odra przycisnęła w samej końcówce, ale bramka nie padła.
Trzeba obiektywnie przyznać, że mecz w wykonaniu Odry był słaby. Znów nie udało się wygrać z Łaziskami. Swoją drogą sędzia gwizdał co chwilę przewinienia na korzyść gości. Ale to żadne wytłumaczenie.
Sytuacja wygląda tak - mamy 4 punkty straty do Rogowa. I już teraz nie wystarczy tylko z nimi wygrać...
ODRA OPOLE 1945

35
Geordie's pisze:Krótki opis tego, co działo się na Oleskiej.
Pierwsza połowa tak do ok. 30 minuty to kopanina z lekką przewagą Łazisk. Większość akcji przeprowadzana środkiem pola, sporo strat. Rzuty rożne wykonywali praktycznie tylko goście. Jednak po 30 minucie Odra ruszyła, stworzyła kilka dogodnych sytuacji. Rozgrywaliśmy więcej akcji skrzydłami i to przyniosło efekt - gol na 1:0.
Po przerwie praktycznie nic się nie działo. Pierwsze 10 minut to gra w środku pola. Potem do głosu doszli znów goście. Większość akcji Odry było przerywane na 30 metrze. Mnożyły się straty i niedokładne podania. Jedynie strzał Deji stworzył zagrożenie bramce Polonii. Goście coraz bardziej atakowali, sygnałem ostrzegawczym był strzał w słupek. W 78 min. padło wyrównanie. Odra przycisnęła w samej końcówce, ale bramka nie padła.
Trzeba obiektywnie przyznać, że mecz w wykonaniu Odry był słaby. Znów nie udało się wygrać z Łaziskami. Swoją drogą sędzia gwizdał co chwilę przewinienia na korzyść gości. Ale to żadne wytłumaczenie.
Sytuacja wygląda tak - mamy 4 punkty straty do Rogowa. I już teraz nie wystarczy tylko z nimi wygrać...
Dlaczego nasi pilkarze maja ambicje gry tylko do jednego gola ? Czy to charakteryzuje zwyciezce, wzmacnia pewnosc siebie, grajac w Opolu nie oddajemy strzalow i nie wykonujemy rzutow roznych ? Trener Mendela potrafil zmotywowac zespol i zemscic sie na Odrze za brak angazu, szkoda, ze nasz trener nie zmotywowal zespolu do gryzienia trawy ( bo spacerowac po boisku to i ja moge z Pasibrzuchem ) i nie chcial udowodnic przeciwnikowi, ze zespol oddany byl w godniejsze rece. Jakos walecznosci z niemieckich boisk kibice niezaobserowali, a przeciez na to wszyscy liczyli zatrudniajac gwiazde budesligi. No mozemy teraz rzucac kosciami i modlic sie ze jeden sie wycofa, drugi nie bedzie chcial awansowac, trzeci sie potknie, a w najgorszym razie awansuja moze dwa zespoly. o zmoro na co mi bylo serce oddawac druzynie pilkarskiej

42
To wypierdalaj. Siedzisz w swoich stanach i wszystko masz w dupie, nie przypominam sobie, kiedy ostatnio pomogłeś w czymkolwiek Odrze, albo kibicom Odry. Dorzuciłeś się na pomoc Ciole? Dorzuciłeś się na zbiórkę na jego pomnik? Gówno. Dorzuciłeś się do zimowych zbiórek? Gówno. Za to morda pełna pierdolenia o "braku ambicji", "braku zaangażowania", "nie gryzieniu trawy", nie zaobserwowaniu waleczności. Skąd ty to kurwa możesz wiedzieć? Bo wyczytałeś żale jednego, albo drugiego na forum? Nie mam kurwa KRZTY zastrzeżeń do waleczności drużyny w 95% meczów tej rundy, tak jak zdecydowana większość ludzi z którymi rozmawiam. To jest kurwa piłka, tu kurwa czasem nie wychodzi. Szczególnie jak sędzia jest jebaną kurwą.

A ty zamiast się mądrzyć i wylewać pomyje, zrób coś w końcu zza tej swojej wielkiej wody, a nie pierdol porad gówno wartych i chuja kogokolwiek interesujących.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

43
Nie ma co sie kłócic panowie i tak jest chujowo!!!!!!!!!!!!LooZ nie wiem na jakim Ty mecz byłeś ale chyba nie Odry!!! chuja grali dzisiaj!!!!!drużyna która walczy o awans powinna ZAPIERDALAĆ cały mecz ,a nie tylko momentami dobrze grac. Patrząc na ich grę nie należy im sie awans albo po prostu nie chcą awansować!!! Skoda ze awans oddala się i szykuje się kolejny sezon w 3 lidze:( CHUJ IM W DUPĘ
W SOBOTĘ 8 CZERWCA WYJAZD DO BYTOMIA NA MECZ POLONIA-ZAWIASZ

45
Wątek jest o piłce, to będzie o piłce. Piłkarze huja dzisiaj grali i nic tego nie zmieni. Moim zdaniem te dwie żółte kartki powinni zarobić już w pierwszej lub na początku drugiej połowy, bo to byłby sygnał dla Polonii, że im zależy i zrobią wszystko żeby wywalczyć zwycięstwo! A tak Polonia wyczuła naszą pasywność i…

Nie zgadzam się też, że to Polonia odpuściła po stracie bramki. To Odra zaatakowała skrzydłami (2x2) i szybko uzyskała przewagę, tylko dlaczego nie robiła tego przy stanie 1:0 skoro wiadomo, że to żaden wynik!? Pominę milczeniem niecelne podania i pojedynki 1na1 w naszym wykonaniu.

Z pokorą podchodzę do braku umiejętności, ale ze spacerowaniem przez 60 minut nie mogę się pogodzić. Jak przez 60 minut z 90-ciu nie widzę zacięcia i agresji w walce o piłkę - to znaczy, że ich nie ma.
„Klub to nasza wspólna własność;
wobec klubu mamy tylko obowiązki;
dla klubu tylko wdzięczność”

47
Równie dobrze: mogli strzelić w bramkę, a nie słupek, albo strzelić w bramkę, a nie nad bramką po rożnych, który każdy był zagrożeniem, albo nie prosto w Danowskiego w 200% sytuacji... I też nie byłoby całej dyskusji. ;)

A co do sędziego: tak słabego jeszcze nie widziałem, chłop nie znał podstawowych zasad piłki nożnej, w dodatku liniowi byli nieogarnięci. Nie zmienia to faktu, że ich słabe sędziowanie nie wypaczyło wyniku meczu i to nie przez nich Odra nie potrafiła sobie z Łaziskami poradzić.

48
Co znaczy "nie wypaczył"? Każda próba odebrania piłki kończyła się gwizdkiem, ile razy piłkarze Polonii pomagali sobie rękami to nie jestem w stanie zliczyć, ale było tego co najmniej 5 razy. Oczywiście, nie mówię, że gwizdnął prawidłowo zdobytą bramkę, ale nie pozwalał drużynie wejść w rytm, ani na kontrataki.

Żeby nie było, grali oczywiście słabo, ale dla mnie słabo nie równa się "bez zaangażowania". Zaangażowanie widziałem, ale nie przynosiło efektów.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

49
Krótka piłka,generalnie się nie wypowiadam na forum bo wypadłem z obiegu (poszedłem na łatwizne i wyjechałem z kraju) i Odre ostatnie 7 lat kumam więcej z you tube niż live ale chłopaki wyżej mają racje, to jeszcze żaden dramat,(ok meczu nie widziałem)ale ciśniecie na piłkarzy, płacz i fochy a nastepna kolejka nam klapnie wynikami i znowu będzie git i ananizowanie.

50
Myślałem, że sen uspokoi nerwy, ale nic z tego. Szarpana noc przez deszcz i obrazy z Oleskiej. Powiem krótko : Opole nie ma drużyny chcącej grać wyżej niż III liga. Można zremisować, można nawet przegrać, ale na boisku pozostają litry potu a nawet krople krwi. Walka, walka i jeszcze raz walka. To każdy kibic doceni. Ale jak połowa drużyny przechodzi spacerkiem obok meczu kombinując jakby tu nie dostać piłki bo można się o nią potknąć i zrobić sobie "kuku" to szlak może człowieka trafić. Nie takiej drużyny przez całe lata pragniemy w Opolu. Jak mają awansować do wyższej ligi żeby z hukiem spadać to lepiej niech dalej "królują" w powiecie.