Racja jak się składa jakąś deklarację to trzeba dotrzymać słowa albo... nic nie mówić, Gana w dupie ma Odrę idzie za sianem ( no nie mówcie że nie otrzymywał pensji), a jak jest taką gwiazdą niech idzie do Barcelony tam jego finansowe roszczenia będą zaspokojone a z Odry niech wyp....... raz na zawszeWoytasOks pisze:Niech wyp... .pamiętam jego słowa jak przychodzil na wiosne ze chce zostac w opolu na dłużej . A trzeba wzmocnic kadre a nie osłabiać jesli chcemy awansować w tym sezonie . Naszczęście jest jeszcze brzozowski tez solidny obrońca i mógłby godnie zastąpić gane w obronie . W rundzie jesiennej grał nawet przyzwoicie.Jagieniaka bym wziął tez nienajgorszy obrońca w kluczborku był podzstawowym obrońcą.
Re: Przed sezonem 2011/2012
#152post jwMirek pisze:Ganowicz rundę wiosenną miał średnią, w Kluczborku podpisał umowę na rok może liczy że za rok jak Odra(oby) awansuje to sobie wróci, musiało go coś przekonać pewnie siano.
#153A starsi będą sobie siedzieli i poklaskiwali młodym.. chyba i ja podpiszę kontrakt jako ten " starszy"grać nie będę musiał, doradzać mogę, a jakiś tam grosik się przyda ha ha haLooZ^ pisze:W zwiazku z postawa starszych zawodnikow, w nowym sezonie z pewnoscia trener bedzie wiecej stawial na mlodych.
#154Eee tam, stara się ale mu nie wychodzi.........skąd my to znamy...??????kolo123 pisze:Rogowski od dłuższego czasu jest bez formy, mało biega ,mało walczy , niewiem czy się coś poprawił ,ale co go widzę to tak samo gra.
#155Szukają pieniędzy na zamknięcie budżetu. Jeśli znajdą, to wystartują, ale najprawdopodobniej w okrojonym składzie.pawel_OKS pisze:Myszków sie wycofał definitywnie? na ich stronie pisz że tak, a w terminarzu został uwzględniony.
Pojawiło się nazwisko Jagieniaka. Szczerze mówiąc (a właściwie pisząc), to jest to chyba jedyna osoba ze starej Odry obok Piotrka Plewni, którą bym jeszcze pooglądał na Oleskiej.
#156Wczoraj w radiu Opole był wywiad z naszym trenerem,między innymi na temat Rozmusa:
"Rozmus ma ważny kontrakt z Odrą,jest dla mnie bramkarzem nr 1 w Odrze i on o tym dobrze wie!"
koniec cytatu.
"Rozmus ma ważny kontrakt z Odrą,jest dla mnie bramkarzem nr 1 w Odrze i on o tym dobrze wie!"
koniec cytatu.
#157Jakub Bella jest bardzo dobrym bramkarzem i powinien być pierwszym w Odrze Opole, był kapitanem ODERKI i wprowadzil wraz z W.Ścisłą , K.Golcem i D.Frankiem T.Lisińskim, nasz zespół do III Ligi.W roku 2009/10 jakoś nie było zbyt wielu zawodników[ grających w innych klubach] chętnych do gry w ODERCE Pozbycie się J.Belli to kolejny błąd trenera. Pierwszym było pozbycie sie w fatalny sposób króla strzelców IV Ligi W.Ścisły po pierwszej rundzie 2010/11. takich rzeczy się nie robi. Młodzi zawodnicy muszą widzieć ,że trener szanuje przywódców drużyny i dobrych zawodników. A może trener nie lubi niepokornych? Rozmus już chciał odejść z ODRY! J.Bella był z Odrą na dobre i na złe.Szkoda,że trener i klub niedocenili Twoich umiejętności . Klub inwestował w Ciebie a teraz mówi nie tylko dlatego .że nie ma w klubie pieniędzy Kuba dzięki za to co zrobiłeś dla klubu przez te wszystkie lata. mam nadzieję, że znajdziesz klub i trenera który postawi na ciebie i będziesz się nadal rozwijał jako bramkarz. przecież masz dopiero 28 lat.
#158Z tym Scisłem to jaj sobie nie rób, IV liga to nie III jak sie okazało za wysokie progi dla niego. Nikt nie kwestionuje umiejętności Belli i z pewnością szybko znajdzie sobie nowy klub. W Oderce pan Kuba był bramkarzem rezerwowym, a zarabiał 3 razy więcej niż bramkarz numer 1 Rozmus. Myśląc tak jak ty to na Oleskiej grać powinni już Tracz i Lachowski - za zasługi dla Odry, ale jak widac w klubie ktos ma łeb na karku i przepłacac nie ma zamiaru.
#159Lachowski k.... za jakie zasługi?Bobo pisze:Z tym Scisłem to jaj sobie nie rób, IV liga to nie III jak sie okazało za wysokie progi dla niego. Nikt nie kwestionuje umiejętności Belli i z pewnością szybko znajdzie sobie nowy klub. W Oderce pan Kuba był bramkarzem rezerwowym, a zarabiał 3 razy więcej niż bramkarz numer 1 Rozmus. Myśląc tak jak ty to na Oleskiej grać powinni już Tracz i Lachowski - za zasługi dla Odry, ale jak widac w klubie ktos ma łeb na karku i przepłacac nie ma zamiaru.
#160No faktycznie troche mnie poniosło ;-)jancol pisze:Lachowski k.... za jakie zasługi?Bobo pisze:Z tym Scisłem to jaj sobie nie rób, IV liga to nie III jak sie okazało za wysokie progi dla niego. Nikt nie kwestionuje umiejętności Belli i z pewnością szybko znajdzie sobie nowy klub. W Oderce pan Kuba był bramkarzem rezerwowym, a zarabiał 3 razy więcej niż bramkarz numer 1 Rozmus. Myśląc tak jak ty to na Oleskiej grać powinni już Tracz i Lachowski - za zasługi dla Odry, ale jak widac w klubie ktos ma łeb na karku i przepłacac nie ma zamiaru.
#161Ciekawe,skąd wiesz ile zarabiał Kuba a ile Damian? Klubu nie stać ani na M.Tracza ani na M. Lachowskiego. W Oderce się nie przepłacało ale raczej niedopłacało. Sytuacja finansowa klubu jaka jest, było widać w końcowce sezonu jak zabrakło kibiców,nie było pieniędzy na ochronę. Może piłkarze Odry maja grać za darmo i awansować do drugiej ligi? Marzenie ściętej głowy!!!
#162A to jakas wielka tajemnica ile zarabiali? Pilkarze w Odrze tak dlugo jak pare osob w klubie ma cos do powiedzenia, beda zarabiali dokladnie tyle na ile stac budzet, ani grosza wiecej, nawet kosztem sukcesow sportowych. A jak sie komus nie podobaja te "niskie" pensje, to niech ida tam gdzie im obiecaja 3 razy wiecej i zaplaca 6 razy mniej. Dla przypomnienia, OZPNowi problemy finansowe zglosilo 6 klubow z naszej ligi, o Ruchu Z. i MKSie Kluczbork nie wspomne.
A o jakims dziwnym "braku pieniedzy" po prostu klamiesz. Klub nie ma wobec nikogo zadnych opoznionych zobowiazan.
A o jakims dziwnym "braku pieniedzy" po prostu klamiesz. Klub nie ma wobec nikogo zadnych opoznionych zobowiazan.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#163Wyniki przyjdą z czasem a zadłużenia ponownego klubu na pewno nikt by nie chciał...
Co do Lachowskiego i Tracza to nawet za darmo ich bym nie chciał w Naszej Drużynie bo nie dośc że by psuli morale to nic by nie wnieśli...;)
Co do Lachowskiego i Tracza to nawet za darmo ich bym nie chciał w Naszej Drużynie bo nie dośc że by psuli morale to nic by nie wnieśli...;)
#164http://www.mksmyszkow.com/
środa, 13 lipca 2011 06:03 Redaktor Klubu .Komunikat zarządu
Zarządu Klubu MKS Myszków, w dniu 12.07.2011, podjął Uchwałę o nie zgłaszaniu zespołu seniorów do rozgrywek 3 ligi śląsko-opolskiej, ze względu na brak przyznania środków finansowych ze strony miasta Myszków dla stowarzyszeń na II półrocze 2011
środa, 13 lipca 2011 06:03 Redaktor Klubu .Komunikat zarządu
Zarządu Klubu MKS Myszków, w dniu 12.07.2011, podjął Uchwałę o nie zgłaszaniu zespołu seniorów do rozgrywek 3 ligi śląsko-opolskiej, ze względu na brak przyznania środków finansowych ze strony miasta Myszków dla stowarzyszeń na II półrocze 2011
#166Według mnie teraz jakby mieli kogoś tam wrzucić to zrobiło by się za duże zamieszanie z terminarzami, i po prostu każdy zespół będzie pauzował w dzień w którym miał grać z Myszkowem. No ale zobaczymy co zadecydują w ŚZPN.
Odra jest najważniejsza !
#167Poza Myszkowem niepewny startu w nowym sezonie jest Orzeł Babienica. Chodzą słuchy, że licencję Orła ma wykupić Skra Częstochowa. Ale co z tego będzie to trzeba poczekać.
Ganowicz wypowiedział się o odejściu z Odry.
"Działania prezesa Mariusza Gnoińskiego zmusiły mnie do odejścia. Gdy zimą przyszedłem do Opola, to prezes zobowiązał się do pewnych rzeczy, które nie zostały spełnione. Nie chodziło tylko o sprawy finansowe, a na przykład rozwój mojej osoby jako trenera którejś z grup juniorskich. Po prostu się sparzyłem"
"Trener Dariusz Kaniuka chciał, bym został, podobnie zresztą jak nowy zarząd, który starał się wszystkie sprawy z przeszłości wyprostować. Potrzebował jednak na to czasu, a ja go nie mam. Cóż, życzę Odrze wszystkiego najlepszego, bo Opole zdecydowanie zasługuje na coś więcej niż III liga. Zimą wracałem tu z myślą, że zrobimy awans. Nie udało się, może ktoś inny zdoła udźwignąć ten ciężar".
"Działania prezesa Mariusza Gnoińskiego zmusiły mnie do odejścia. Gdy zimą przyszedłem do Opola, to prezes zobowiązał się do pewnych rzeczy, które nie zostały spełnione. Nie chodziło tylko o sprawy finansowe, a na przykład rozwój mojej osoby jako trenera którejś z grup juniorskich. Po prostu się sparzyłem"
"Trener Dariusz Kaniuka chciał, bym został, podobnie zresztą jak nowy zarząd, który starał się wszystkie sprawy z przeszłości wyprostować. Potrzebował jednak na to czasu, a ja go nie mam. Cóż, życzę Odrze wszystkiego najlepszego, bo Opole zdecydowanie zasługuje na coś więcej niż III liga. Zimą wracałem tu z myślą, że zrobimy awans. Nie udało się, może ktoś inny zdoła udźwignąć ten ciężar".
#168Ten bramkarz ze Zdzieszowic który był blisko Odry, Mika, przeszedł dziś do Ruchu Radzionków.
Kiedy znane będą ruchy kadrowe do/z klubu? Do rozpoczęcia sezonu coraz bliżej.
Kiedy znane będą ruchy kadrowe do/z klubu? Do rozpoczęcia sezonu coraz bliżej.
#170Gana!!!!Mam nadzieję że to przeczytacz . Przestań pierdolić o swoich nie spełnionych przez klub obietnicach. Żadnej kariery w klubach wyższej ligi nie zrobiłeś i nie zrobisz!!!Kris88 pisze:Poza Myszkowem niepewny startu w nowym sezonie jest Orzeł Babienica. Chodzą słuchy, że licencję Orła ma wykupić Skra Częstochowa. Ale co z tego będzie to trzeba poczekać.
,a uważasz się za gwiazdę nie wiadomo jakiej klasy( czeka Barcelona i Real Madryt na gwiazdorów takich jak Ty,,,,, do prac porządkowych ......]
Jak coś obiecujesz to przynajmniej słowa dotrzymaj a nie wkręcaj się sianem........ a póki co wypierdalaj z Odry raz na zawsze!!!
Przynajmniej ja płakać za Tobą nie będę!!!!!
Ostatnio zmieniony środa, 13 lipca 2011, 20:14 przez pasibrzuch, łącznie zmieniany 1 raz.
#171Odra Opole - Śląsk Wrocław (ME) 2-1 (2-1)
Bramki Odra: Surowiak (28. karny), Tyc (34.)
Odra: Rozmus - Kowalczyk, Brzozowski, Surowiak, Pajączkowski - Meryk (OKS Olesno), Sikorski, Deja, Wolny (Piotrówka) - Szwarga (Orzeł Ząbkowice), Tyc. Ponadto grali: Kantor, Domański (z juniorów), P. Słonecki (Lechia Dzierżoniów), Lisiński, Wróbel (GKS Bełchatów - ME), Ploch (Górnik Zabrze - juniorzy), Job, Kumiec, Franek, Rogowski (Ruch Zdzieszowice), Setla, Mazur (Pogoń Prudnik). Trener Dariusz Kaniuka.
Bramki Odra: Surowiak (28. karny), Tyc (34.)
Odra: Rozmus - Kowalczyk, Brzozowski, Surowiak, Pajączkowski - Meryk (OKS Olesno), Sikorski, Deja, Wolny (Piotrówka) - Szwarga (Orzeł Ząbkowice), Tyc. Ponadto grali: Kantor, Domański (z juniorów), P. Słonecki (Lechia Dzierżoniów), Lisiński, Wróbel (GKS Bełchatów - ME), Ploch (Górnik Zabrze - juniorzy), Job, Kumiec, Franek, Rogowski (Ruch Zdzieszowice), Setla, Mazur (Pogoń Prudnik). Trener Dariusz Kaniuka.
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
#172Michał Filipowicz nie zagra w przyszłym sezonie w Zagłębiu Sosnowiec. Zawodnik w Sosnowcu przebywał od rundy wiosennej sezonu 2008/09, umowa została rozwiązana za porozumieniem stron.
25-letni Filipowicz w minionym sezonie zagrał w 28 meczach II ligi i strzelił siedem bramek. Nie wiadomo jeszcze, gdzie zagra w nowym sezonie.
W Odrze grał nieźle a skoro jest bez klubu to powinniśmy to wykorzystać!
25-letni Filipowicz w minionym sezonie zagrał w 28 meczach II ligi i strzelił siedem bramek. Nie wiadomo jeszcze, gdzie zagra w nowym sezonie.
W Odrze grał nieźle a skoro jest bez klubu to powinniśmy to wykorzystać!
#173Pasibrzuch chyba Cię poniosło trochę. Skoro pracodawca nie wywiązuje się z obietnicy wobec pracownika, to ten ma nic nie robić?
Odra jest najważniejsza !
#174Przecież sam pisze że chcieli niedociągnięcia "wyprostować", ale "Gwiazda" się obraziła, życzę mu oszałamiającej kariery piłkarskiej....pazielu pisze:Pasibrzuch chyba Cię poniosło trochę. Skoro pracodawca nie wywiązuje się z obietnicy wobec pracownika, to ten ma nic nie robić?
#175Gana miał byc wzmocnieniem a byl mega nieporozumieniem ja za nim tez płakac nie będę!!!!
TYLKO ODRA OKS !!!