autor: gonzalo
Uważam że Pogoń Siedlce wcale nie jest skazana na spadek. Mimo że nie byłem fanem gry Noconia (jednak wolę otwartą grę jak Jagiellonia i wyniki 4:3 niż 1:0 po piłkarskich szachach) to jest to solidny trener i robi robotę, szczególnie w obronie. Nie skreslalbym Pogoni tak szybko. Kotwica póki się oficjalnie nie wycofa i będą walkowery za mecze z nimi to możemy sobie pierdolić, tak jak ktoś wspomniał wyżej już były drużyny z problemami/które miały się wycofywać a potem jechali z w lidze. Piłkarze w takim klubie mogą grać kupę a równie dobrze mogą grać na 200% żeby zostać wyhaczonym przez inny klub póki jest szansa.
Co do wypozyczen - Odra nie jest klubem pierwszego, drugiego czy trzeciego wyboru dla zawodników. Jest u nas stabilizacja finansowa, płacimy nie dużo ale na czas, nie słyszałem żeby wypłaty się spóźniały czy były jakieś problemy, ośrodek treningowy mamy zajebisty i gra na poziomie 1 ligii. No i nowy stadion oczywiście. Ale to tyle co mamy do zaoferowania, my jesteśmy średniakiem, który naprzemiennie gra o wysokie cele jak baraże i o utrzymanie. Do tego mieliśmy wyrwę od ligii centralnej przez spadek do IV ligii i zaczynanie od nowa jako Oderka, przez co sporo ludzi o nas "zapomniało" - może nie dosłownie ale zapomniało o nas trochę piłkarsko. Nie gramy w ekstraklasie już tyle lat że większość młodych nawet nie wie że kiedykolwiek tam byliśmy, a jak widzą tabele wszechczasów Ekstraklasy to jest zdziwienie. Jest multum klubów które mają o wiele więcej do zaoferowania i musimy każdą opcje rozważyć. Skoro jest do wypożyczenia gość, który robi robotę może nie jako "główny" napadzior (z tego co czytałem to zajebisty joker, dużo walczy, strzela co może) ale ktoś kto może dać coś ekstra czego nam wcześniej brakowało i jeśli ma to pomoc w utrzymaniu to dla mnie jak najbardziej.
Nie byłem zwolennikiem zatrudniania Sobola, ale nie komentowałem spory czas bo każdemu trzeba dać szansę. Za to do Skrobacza jestem bardzo przekonany, według mnie kozak transfer. Próbował lepić co mógł mimo tylu kontuzji, niestety nie wyszło do końca, ale jednak jesteśmy powyżej kreski i teraz ma czas żeby to poukładać. Widać że ściąga znajomych zawodników z którymi już grał, robili mu awanse, przez co wydaje mi się że ma dużo do gadania przy transferach. Jeśli tak i on jest za tym żeby wypożyczyć Mansfelda, a jest taka szansa, to to zróbmy.
Lepiej odpuścić ściąganie takich zawodników i przy ewentualnym spadku żałować tego? A potem budować od 2 ligii co będzie jeszcze cięższe przez mniejsze wpływy, mniejszy prestiż a 2 liga wcale taka lekka do przejścia nie będzie żeby wrócić.
Na koniec chciałbym dodać że ja osobiście nie wierzę w spadek.