Re: 15. kolejka (2024/2025). Kotwica Kołobrzeg - Odra Opole.

Skończyliśmy serię meczów, w których miało być ekstremalnie ciężko - zgodnie z przewidywaniami sytuacja w tabeli jest dramatyczna, ale teraz terminarz wydaje się być naszym sprzymierzeńcem. Kotwica ze swoimi problemami, później Warta, Chrobry, Ruch, Pogoń. Każdy z tych przeciwników jest do ogrania, a właściwie w każdym meczu poza Ruchem powinniśmy wręcz wymagać 3 punktów, bo też każdy z tych meczów jest z bezpośrednim rywalem do utrzymania. Zdobycie do końca roku 9 punktów powinno dać sporo komfortu przed wiosną. Tylko czy Odrę na to stać? O ile sytuacja w obronie się poprawia, tak w ataku nadal nie jesteśmy w stanie nic stworzyć.

Brawo, w końcu!!!
Bardzo potrzebne punkty, szczególnie że Stalowa Wola wygrała w Pruszkowie.

Na plus - oczywiście wygrana i fakt, że mecz kończyliśmy z czterema nastolatkami w składzie. Wójcik w bramce też bardzo pewny. Na minus - jestem nudny, ale niesamowicie mnie frustruje nieporadność z piłką na połowie przeciwnika. Ten mecz można było szybko zamknąć, gdyby tylko przy kontrach było więcej zdecydowania.

Nie no Wójcik szacun, taki ktoś musi teraz zostać w bramce nawet jeśli zdarzy mu się jakiś klops, chłopak 19 lat z Opola wchodzi najpierw na puchar z Pogonią, teraz na bardzo ważny mecz z Kotwicą i daje radę.
Jak oglądałem mecz z Górnikiem Łęczną i debiutował Burta miałem za złe że nie obronił karnego. Nie twierdze że jest słaby przez to ale trener próbuje coś zmienić, daje zagrać rezerwowemu bramkarzowi i ja wtedy oczekuję że taki ktoś da coś ekstra. Nie mam na myśli że wszystko wybroni ale że będzie widać to coś, u Burty tym czymś mogła być obrona karnego, niestety nie wyszło ale ogólnie wiało od niego przeciętnością (oczywiście w moim skromnym odczuciu). Za to Wójcik? Już w meczu z Pogonią to jak latał w bramce to było coś pięknego. Strzał Grosika akurat poza jego zasięgiem ale gdyby ta piłka nie odbiła się od Purzyckiego to kto wie? Wójcik daje coś ekstra, jest młody, zwinny skurczybyk, pewny w bramce mimo że to jego pierwsze mecze!! Jak dla mnie to może być odkrycie w Odrze
Ostatnio zmieniony sobota, 2 listopada 2024, 17:52 przez gonzalo, łącznie zmieniany 2 razy.

Kolejny plus Wójcika to fakt, że jest młodzieżowcem i daje to większą swobodę w polu i nie trzeba się martwić tym, że musi grać Szkliński, a za niego musi wejść Zawada. Szkoda, że nie zamknęliśmy meczu i trzeba było drżeć do końca. Teraz gramy u siebie z Wartą, no i nie widzę tutaj innej opcji niż 3 punkty. Mamy na tyle łagodny terminarz do końca roku, że trzeba sobie ułatwić sprawę przed wiosną. Zostały nam 4 mecze, z czego 3 z bezpośrednimi rywalami.

wijamurzyn pisze:
sobota, 2 listopada 2024, 16:21
Kolejny plus Wójcika to fakt, że jest młodzieżowcem i daje to większą swobodę w polu i nie trzeba się martwić tym, że musi grać Szkliński, a za niego musi wejść Zawada.
Nie do końca się zgodzę, oczywiście ma to sens ale czy w naszym przypadku? 8 rezerwowych z czego 6 młodzieżowców, tylko Burta i Wolny senior, z czego Burta to bramkarz którego raczej się nie zmienia. My mamy tylko młodzieżowców w tej chwili więc co za różnica . A i tak osobiście wolę Zawadę czy Szklinskiego za Banaszewskiego. Kurwa, ten gość nic nie daje, no nic, a może to ja się do niego jakoś uprzedziłem? 🤔