Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

W gksie galan, marzec, klemenz na ławie, antczaka brak.

A mógł morelas być dalej zbawca w Opolu to mu się kurwa Ekstraklasy zachciało.
Myślę że gdyby galan nie odszedł to mielibyśmy 2 razy więcej punktów.
Można było się na niego wkurwiac że tracił czy kiwał ale to ona cała grę robił.
Jest dokładnie tak samo jak po stracie trojaka, wtedy też się wszystko posypało.

Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

smilee pisze:
sobota, 21 września 2024, 18:52

A mógł morelas być dalej zbawca w Opolu to mu się kurwa Ekstraklasy zachciało.
Jak można mieć do niego pretensje? Zarabia pewnie lekko 2x tyle co w Odrze i jest w najwyższej lidze. Po co ma grać w klubie bez perspektyw? Jeszcze jakby to był niegotowy młodziak typu Tabiś, Surzyn to okej, ale on ma 32 lata i za dużo czasu w top formie mu nie zostało.

Trzeba oddać Zarządowi że paree transferów w ostatnich latach było naprawdę udanych (choć nie wiadomo czyją to zaksuga).
Ale chyba na tym to co dobre się kończy.
Jak ktoś w pracy zawala kolejny kilkuletnia plan to chyba się do tego nie nadaje.
Gdzie koncepcja wieloletniego budowania skadlu na ekstraklasa zapoczątkowana za rumaka? Czas związany z oddaniem stadiony czyli wymówka zaczął się kończyć wiec kolejne plany nie były już 4 letnie tylko 3 let ie czy 2 letnie a wszystkie tak samo do dupy. Jedyny dobry był ten ratunkowy z noconiem.

W najnowszej wersji olany już nie budujemy stopniowo tylko nagle zatrudniamy kolesia który jest znany z tego że grał w Wiśle i czego nie dotknie to zamienia w gowno.
Wypierdalamy pół składu, w zamian ściągając najgorszego Hiszpania w historii polskiej ligi i kilku innych przeciętniaków że spadkowiczów.

Czy to wygląda na jakąś strategie czy to nieudaczne próby ujarzmienia chaosu i wypełnienia któregoś z wieloletnich planów licząc na cud?

Zachwycanie się tym że baraze były w zeszłym sezonie zaczernia obraz, pa ietacie jak w ostatnich kolejkach nikt nie chciał wygrać i mimo kolejnych porażek wciąż mieliśmy szanse na baraze.

Niestety każdy kolejny plan jest coraz bardziej dramatyczny i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że chuja z tej Ekstraklasy będzie.

Już stajemy sie memem a jak wyjdziemy na inaugurację sezonu na nowym stadionie w 2 lidze na przeciwko jakiegoś Pniówka Pawłowice to dopiero będzie zenada.

Panie Prezydencie czas chyba pomyśleć czy obecna kadra ma szansę osiągnąć sukces czy może czas na nowe otwarcie?

...a może to Matysek ma być naszym cudownym lekiem na wszystko?

Wypowiedz trenera na konferencji po dzisiejszym meczu pokazała że koleś totalnie nienigarnia, pomysły mu się dawno skończyły-czy to nie są wystarczające sygnały że trzeba go wyjebac ?

Jestem zdruzgotany postawa w dzisiejszym meczu

Screenshot_20240928_000701_Chrome.jpg
Screenshot_20240928_000701_Chrome.jpg (48.42 KiB) Przejrzano 8724 razy
Serce pęka 🥲
20 bramek straconych w 10 meczach (jak stalowka)
Średnia pkt/mecz 0,8 (plewnia miał wyższa jak -poszedl-
Brak koncepcji
Rotacja taka że pol składu inne w każdym kolejnym meczu.
Chaotyczne proby stworzenia składu
Kontuzje

Lekko nie jest i dlatego potrzebny jest wstrzas żeby zaskoczylo bo jeszcze chwila i nawet Nocoń nie pomoże 🥲

Ja myślę z dostępnych opcji jedynie o dwóch: Bella (obecnie asystent w Lechii) i Banasik (choć w Tychach trochę denerwował ta mania prześladowcza że sędziowie chcą jego drużynę skręcić, w Radomiu też miał coś z furiata, ale nie w takim stopniu; aczkolwiek trener najciekawszy z tych dostępnych). Pewnie też są jacyś ciekawi w niższych ligach, ale szczerze nie mam na tyle rozeznania tam.

Według mojej wiedzy Banasik do końca rundy nie może prowadzić żadnej drużyny z 1. ligi. Dopóki to się nie wydarzy, to będę go pompował na trenera Odry - Jarosław Skrobacz. Oprócz niego z takich bardziej znanych trenerów na centralnym poziomie, a finansowo w zasięgu, są jeszcze m.in. Bartoszek, Lewandowski, Marzec, Ojrzyński, Tworek, Hajdo.

A może trener Copik (Polak na slupa) 😁
Mam coraz większe wrażenie że ci wszyscy trenerzy to są tacy sami nieudacznicy, raz czy 2 w karierze uda im się przez przypadek sezon czy dwa i potem się inni na to nabierają.

Przecież większość z tych co wymieniacie chwilę temu zostali skądś wyjebanni za wyniki...

A Odra nabrała się kolejny raz na takiego co nigdy nic nie osiągnął ale zarzad myślał że nagle zaskoczy.