FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Nowy sezon nowe nadzieje.
Sezon w którym na jesienią żegnamy się z Oleską by na wiosnę przenieść się na nowy stadion. Na początek stało się to o czym mówiono od jakiegoś czasu. Umowa z trenerem Noconiem nie została przedłużona. Z niecierpliwością czekamy na nowego trenera (Sobolewski ?). No i oczywiście czekamy na to kogo trener będzie miał do dyspozycji.

Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

nOrweg pisze:
piątek, 31 maja 2024, 8:06
Sobolewski ludzie kochani!!! Facet który nie poradził sobie z pierwszym kryzysem w Płocku, bo jak żarło to ok. Średnia punktowa 1.31. Później nie ogarną samo graja w Krakowie! Zaprzepaścił awans! Gość w połowie rundy zostanie wywalony
Dlatego trzeba mu skonstruować konkretną umowę z jakąś minimalną ilością punktów do zdobycia a jak nie uda mu się to umowa może zostać rozwiązana. Na pewno wiązałoby się to z wyższą pensją ale lepiej zapłacić komuś więcej przez pół roku niż bujać się z nim 2 lata

Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

milek72 pisze:
piątek, 31 maja 2024, 8:36
nOrweg pisze:
piątek, 31 maja 2024, 8:06
Sobolewski ludzie kochani!!! Facet który nie poradził sobie z pierwszym kryzysem w Płocku, bo jak żarło to ok. Średnia punktowa 1.31. Później nie ogarną samo graja w Krakowie! Zaprzepaścił awans! Gość w połowie rundy zostanie wywalony
Dlatego trzeba mu skonstruować konkretną umowę z jakąś minimalną ilością punktów do zdobycia a jak nie uda mu się to umowa może zostać rozwiązana. Na pewno wiązałoby się to z wyższą pensją ale lepiej zapłacić komuś więcej przez pół roku niż bujać się z nim 2 lata
Jaką wyższą pensję?! Za co ? On nie ma żadnego CV w karierze trenerskiej! Nie możemy być poligonem doświadczalnym. To jest działanie na szkodę spółki. Znając nasz zarząd to kontakt będzie działał na naszą niekorzyść.

Pojawiały się wcześniej informacje, że klub prawdopodobnie nie przedłuży kontraktu z Mateuszem Kamińskim, teraz informacje o jakimś nowym planie klubu i zmiana trenera. Dla mnie to może być oznaka małej rewolucji i pożegnania zawodników, którzy są tu od dawna. Przede wszystkim właśnie Kamyka i Niziołka. Do tego Mikinić, Pikk, Hebel, Wróbel, Surzyn, Antczak, Sarmiento, Galan. Oprócz tego wszyscy zawodnicy wracający z wypożyczeń.

Z Sarmiento sytuacja jest ciekawa, bo tutaj słychać, że odchodzi, ale wiem też, że Radomiak go nie chce. Ja mam co do niego mieszane uczucia, bo gdyby oceniać go po kilku ostatnich kolejkach, to całkiem fajny grajek biorąc pod uwagę generalne braki w napastnikach na rynku. Gdyby oceniać go z perspektywy całości poza ostatnimi kolejkami, to dramat.

Nie będę cisnął za rozstanie z Noconiem bo podobno to była jego decyzja, mimo wszystko szkoda.. Ale mam jakąś dziwną wiarę w Sobola, Wisła za niego aż tak źle nie grała, zrobił o wiele lepszy wynik niż obecny Rude. Tu z mniejszą presją pewnie będzie mu się łatwiej pracować. Z resztą przeglądnijcie posty na Twitterze pod informacją od Odry o tym że Sobolewski trenerem Odry

gonzalo pisze:
piątek, 31 maja 2024, 17:56
Nie będę cisnął za rozstanie z Noconiem bo podobno to była jego decyzja, mimo wszystko szkoda.. Ale mam jakąś dziwną wiarę w Sobola, Wisła za niego aż tak źle nie grała, zrobił o wiele lepszy wynik niż obecny Rude. Tu z mniejszą presją pewnie będzie mu się łatwiej pracować. Z resztą przeglądnijcie posty na Twitterze pod informacją od Odry o tym że Sobolewski trenerem Odry
To Odra nie była zainteresowana przedłużeniem umowy z Noconiem.

mario11983 pisze:
piątek, 31 maja 2024, 18:12
gonzalo pisze:
No i ciekawe gdzie leży prawda, to co napisałeś słyszę pierwszy raz. Mam nadzieję że ściągnie Sobczaka

gonzalo pisze:
piątek, 31 maja 2024, 18:58
mario11983 pisze:
piątek, 31 maja 2024, 18:12
gonzalo pisze:
No i ciekawe gdzie leży prawda, to co napisałeś słyszę pierwszy raz. Mam nadzieję że ściągnie Sobczaka
To Prezes Lisiński sam stwierdził, że kontrakt z Noconiem nie został przedłużony, bo mają inny plan.

gonzalo pisze:
Tu z mniejszą presją pewnie będzie mu się łatwiej pracować.
Jak dostanie kilka razy z rzędu w dupe to.presja wcale nie będzie mniejsza a jak sobie z nią nie radzi to nie będzie nigdy trenerem.
Tak naprawdę to nic o nim (jako trenerze) nie wiadomo ale kontakty z pewnością ma.

Za rumaka był gnój ale moder w odrze grał, oby tym razem udało się w pełnym zakresie.

U mnie ma czysta karte i zobaczymy po pierwszych kolejkach.
Wielki szacun dla noconia ale chyba wszyscy wiedzieliśmy że to nie ten.

kto nie ryzykuje ten nie awansuje....zobaczymy tylko kogo będzie miał do dyspozycji

Mało jest informacji bo doświadczenie niewielkie.
Na młodych stawia, dynamicznie zmienia w trakcie meczu - to brzmi dobrze
Ale też podobno potrafi wybuchać ale i wpadać w "depresje"

Jaki skład dostanie?, jaki cel? (Pewnie awans w 2 sezonie)
Może ryzyko popłaci i stworzy legende, bo szczerze mówiąc nie mogę słuchać już o tych wszystkich skowronkach, banasikach czy innych mamrotach.
Mam wrażenie że cała ta karuzela to jakiś spisek i już jest rozpisane kto, Kiedy w której drużynie na 3 lata do przodu mają rozpisane.
Dla mnie Sobol jest takim balansem po między betonem (mamroty) a wilczkami (np bella).
Ryzyko duże ale jeśli ma dobre kontakty to podwaliny może mu sie udac zbudować, potem zgodnie z tradycją (po awansie się go wyjebie i zatrudnimy Sławka puszkę który do tego czasu wprowadzi wieczysta do ekstraklasy 😁