Nowy sezon nowe nadzieje.
Sezon w którym na jesienią żegnamy się z Oleską by na wiosnę przenieść się na nowy stadion. Na początek stało się to o czym mówiono od jakiegoś czasu. Umowa z trenerem Noconiem nie została przedłużona. Z niecierpliwością czekamy na nowego trenera (Sobolewski ?). No i oczywiście czekamy na to kogo trener będzie miał do dyspozycji.
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#2Burta, Żemło, Spychała, Szrek i Czapliński mają ważne kontrakty na przyszły sezon. Część zawodników ma opcję przedłużenia (m.in. Niziołek, Wojtek Kamiński, Piroch czy Haluch), niektórym kończą się kontrakty (m.in. Mateusz Kamiński czy Galan).
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#3Jeszcze niby teoretycznie z wypożyczeń wracają Sapielak, Waliś i Klec z ważnymi kontraktami, ale lepiej nie sprawdzajcie jak im tam szło.
#4Sobolewski ludzie kochani!!! Facet który nie poradził sobie z pierwszym kryzysem w Płocku, bo jak żarło to ok. Średnia punktowa 1.31. Później nie ogarną samo graja w Krakowie! Zaprzepaścił awans! Gość w połowie rundy zostanie wywalony
#5Dlatego trzeba mu skonstruować konkretną umowę z jakąś minimalną ilością punktów do zdobycia a jak nie uda mu się to umowa może zostać rozwiązana. Na pewno wiązałoby się to z wyższą pensją ale lepiej zapłacić komuś więcej przez pół roku niż bujać się z nim 2 lata
#7Może być że nasz skład zostanie "rozkradziony".
#8Z 90minut.pl
Przychodzą:
Odchodzą:
Jakub Antczak (P - ? ), Borja Galán (N - ? ), Artur Haluch (B - ? ), Jean Franco Sarmiento (N - ? )
Przychodzą:
Odchodzą:
Jakub Antczak (P - ? ), Borja Galán (N - ? ), Artur Haluch (B - ? ), Jean Franco Sarmiento (N - ? )
#9Jaką wyższą pensję?! Za co ? On nie ma żadnego CV w karierze trenerskiej! Nie możemy być poligonem doświadczalnym. To jest działanie na szkodę spółki. Znając nasz zarząd to kontakt będzie działał na naszą niekorzyść.milek72 pisze: ↑piątek, 31 maja 2024, 8:36Dlatego trzeba mu skonstruować konkretną umowę z jakąś minimalną ilością punktów do zdobycia a jak nie uda mu się to umowa może zostać rozwiązana. Na pewno wiązałoby się to z wyższą pensją ale lepiej zapłacić komuś więcej przez pół roku niż bujać się z nim 2 lata
#10Sobolewski dostał dwuletni kontrakt.
#11Pojawiały się wcześniej informacje, że klub prawdopodobnie nie przedłuży kontraktu z Mateuszem Kamińskim, teraz informacje o jakimś nowym planie klubu i zmiana trenera. Dla mnie to może być oznaka małej rewolucji i pożegnania zawodników, którzy są tu od dawna. Przede wszystkim właśnie Kamyka i Niziołka. Do tego Mikinić, Pikk, Hebel, Wróbel, Surzyn, Antczak, Sarmiento, Galan. Oprócz tego wszyscy zawodnicy wracający z wypożyczeń.
#12Z Sarmiento sytuacja jest ciekawa, bo tutaj słychać, że odchodzi, ale wiem też, że Radomiak go nie chce. Ja mam co do niego mieszane uczucia, bo gdyby oceniać go po kilku ostatnich kolejkach, to całkiem fajny grajek biorąc pod uwagę generalne braki w napastnikach na rynku. Gdyby oceniać go z perspektywy całości poza ostatnimi kolejkami, to dramat.
#13O ile pamiętam on ma kontrakt z Radomiakiem do końca roku...
Więc albo zapłacimy (nie sądzę) albo Radomiak pożyczy go na pół roku komuś innemu
Więc albo zapłacimy (nie sądzę) albo Radomiak pożyczy go na pół roku komuś innemu
#14Niekoniecznie. Wyobraź sobie sytuację, w której Pikk ma jeszcze pół roku kontraktu. Jest na niego chętny z II ligi. Odra może się go pozbyć i nie płacić pensji - chciałbyś skorzystać czy walczyłbyś o to, żeby jednak ktoś za Pikka zapłacił kwotę odstępnego?
#15...obyś miał rację
To co Sobczak do odry po znajomości?
To co Sobczak do odry po znajomości?
#16Nie będę cisnął za rozstanie z Noconiem bo podobno to była jego decyzja, mimo wszystko szkoda.. Ale mam jakąś dziwną wiarę w Sobola, Wisła za niego aż tak źle nie grała, zrobił o wiele lepszy wynik niż obecny Rude. Tu z mniejszą presją pewnie będzie mu się łatwiej pracować. Z resztą przeglądnijcie posty na Twitterze pod informacją od Odry o tym że Sobolewski trenerem Odry
#17To Odra nie była zainteresowana przedłużeniem umowy z Noconiem.gonzalo pisze: ↑piątek, 31 maja 2024, 17:56Nie będę cisnął za rozstanie z Noconiem bo podobno to była jego decyzja, mimo wszystko szkoda.. Ale mam jakąś dziwną wiarę w Sobola, Wisła za niego aż tak źle nie grała, zrobił o wiele lepszy wynik niż obecny Rude. Tu z mniejszą presją pewnie będzie mu się łatwiej pracować. Z resztą przeglądnijcie posty na Twitterze pod informacją od Odry o tym że Sobolewski trenerem Odry
#18Z Sobolewskim jest taki problem że są piłkarze którzy go chwalą za dobry warsztat trenerski a są też tacy którzy mówili że z nim to jest różnie, najgorzej jak wpada w kryzys.
#19No i ciekawe gdzie leży prawda, to co napisałeś słyszę pierwszy raz. Mam nadzieję że ściągnie Sobczakamario11983 pisze: ↑piątek, 31 maja 2024, 18:12To Odra nie była zainteresowana przedłużeniem umowy z Noconiem.gonzalo pisze: ↑piątek, 31 maja 2024, 17:56Nie będę cisnął za rozstanie z Noconiem bo podobno to była jego decyzja, mimo wszystko szkoda.. Ale mam jakąś dziwną wiarę w Sobola, Wisła za niego aż tak źle nie grała, zrobił o wiele lepszy wynik niż obecny Rude. Tu z mniejszą presją pewnie będzie mu się łatwiej pracować. Z resztą przeglądnijcie posty na Twitterze pod informacją od Odry o tym że Sobolewski trenerem Odry
#20To Prezes Lisiński sam stwierdził, że kontrakt z Noconiem nie został przedłużony, bo mają inny plan.gonzalo pisze: ↑piątek, 31 maja 2024, 18:58No i ciekawe gdzie leży prawda, to co napisałeś słyszę pierwszy raz. Mam nadzieję że ściągnie Sobczakamario11983 pisze: ↑piątek, 31 maja 2024, 18:12To Odra nie była zainteresowana przedłużeniem umowy z Noconiem.gonzalo pisze: ↑piątek, 31 maja 2024, 17:56Nie będę cisnął za rozstanie z Noconiem bo podobno to była jego decyzja, mimo wszystko szkoda.. Ale mam jakąś dziwną wiarę w Sobola, Wisła za niego aż tak źle nie grała, zrobił o wiele lepszy wynik niż obecny Rude. Tu z mniejszą presją pewnie będzie mu się łatwiej pracować. Z resztą przeglądnijcie posty na Twitterze pod informacją od Odry o tym że Sobolewski trenerem Odry
#21Jak dostanie kilka razy z rzędu w dupe to.presja wcale nie będzie mniejsza a jak sobie z nią nie radzi to nie będzie nigdy trenerem.
Tak naprawdę to nic o nim (jako trenerze) nie wiadomo ale kontakty z pewnością ma.
Za rumaka był gnój ale moder w odrze grał, oby tym razem udało się w pełnym zakresie.
U mnie ma czysta karte i zobaczymy po pierwszych kolejkach.
Wielki szacun dla noconia ale chyba wszyscy wiedzieliśmy że to nie ten.
kto nie ryzykuje ten nie awansuje....zobaczymy tylko kogo będzie miał do dyspozycji
#22Czego się w ogóle po Sobolewskim spodziewać? Jaką piłkę gra? Jak z juniorami?
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#23Mało jest informacji bo doświadczenie niewielkie.
Na młodych stawia, dynamicznie zmienia w trakcie meczu - to brzmi dobrze
Ale też podobno potrafi wybuchać ale i wpadać w "depresje"
Jaki skład dostanie?, jaki cel? (Pewnie awans w 2 sezonie)
Może ryzyko popłaci i stworzy legende, bo szczerze mówiąc nie mogę słuchać już o tych wszystkich skowronkach, banasikach czy innych mamrotach.
Mam wrażenie że cała ta karuzela to jakiś spisek i już jest rozpisane kto, Kiedy w której drużynie na 3 lata do przodu mają rozpisane.
Dla mnie Sobol jest takim balansem po między betonem (mamroty) a wilczkami (np bella).
Ryzyko duże ale jeśli ma dobre kontakty to podwaliny może mu sie udac zbudować, potem zgodnie z tradycją (po awansie się go wyjebie i zatrudnimy Sławka puszkę który do tego czasu wprowadzi wieczysta do ekstraklasy 😁
Na młodych stawia, dynamicznie zmienia w trakcie meczu - to brzmi dobrze
Ale też podobno potrafi wybuchać ale i wpadać w "depresje"
Jaki skład dostanie?, jaki cel? (Pewnie awans w 2 sezonie)
Może ryzyko popłaci i stworzy legende, bo szczerze mówiąc nie mogę słuchać już o tych wszystkich skowronkach, banasikach czy innych mamrotach.
Mam wrażenie że cała ta karuzela to jakiś spisek i już jest rozpisane kto, Kiedy w której drużynie na 3 lata do przodu mają rozpisane.
Dla mnie Sobol jest takim balansem po między betonem (mamroty) a wilczkami (np bella).
Ryzyko duże ale jeśli ma dobre kontakty to podwaliny może mu sie udac zbudować, potem zgodnie z tradycją (po awansie się go wyjebie i zatrudnimy Sławka puszkę który do tego czasu wprowadzi wieczysta do ekstraklasy 😁
#24Jurich Carolina dobry grajek za darmo na obronę.