Re: Stadion dla Odry

1388
I słusznie. Wychodzi na to, że te samorządy, które miały wywalone na budowę stadionów są wygrane, bo rząd w ramach kampanii wyborczej rzuci kasą.
Samorządy finansują kluby i stadiony i nie jest to sytuacja idealna, ale mieszanie się władzy centralnej do finansowania poszczególnych klubów czy stadionów to już niezła patologia.

1389
No coz, to moze byc wynikiem tego, ze Opole jest nie po tej stronie sceny politycznej. Trzyma sie bardziej lewicy ( bardzo zle kojarzy sie mi to slowo po latach komuny ), niz prawicy. Ktora dzisiaj w swoich dzialaniach przypomina rozdawnictwo " nie swego " jak w czasach socjalizmu. Dla mnie obie strony zle postepuja, a trzeciego silnego alternatywnego ugrupowania politycznego nie ma. Ale to moje zdanie, a z odleglej hameryki wszystko jest oceniac prosciej lecz subiektywniej. Bede wracal wiec polityka, zagadnienia i wszelkie sprawy dotyczace obecnej polityki wydaja mi sie coraz blizsze

1390
Osobiście dziwiło mnie, to że miasto nawet nie próbowało wystąpić do ministerstwa sportu o dofinansowanie. Raków dostał już dwa razy dotację, najpierw w 2 lidze ale zbudowali za to pawilon klubowy a potem w ekstraklasie na ten kurnik o kształtach przystanku autobusowego.

Z drugiej strony brak rządowego wsparcia świadczy o opolskich posłach, nawet ministra sportu mamy z opolszczyzny. Takim bylejkaim kowalskim trzeba podziękować przy wyborach.

1392
Odnośnie stadionu Rakowa - śmieszna jest ta dotacja o tyle, że rozbudowa będzie tak w zasadzie boiska treningowego. Z tego co jakiś człowiek z Częstochowy mówił, to chcą rozbudować trybunę i wziąć się za budowanie nowego stadionu na który już finalizują zakup działki. Czyli rząd daje dotację typu "orlik +"

1393
Dokładnie tak jest. Modernizacja stadionu Rakowa który niedawno był modernizowany, kiedy już za zakrętem mają wizję nowego stadionu. Ale czego się nie robi przed zbliżającymi się wyborami zwłaszcza w mieście gdzie od lat jest duży elektorat lewicy. Napisze mi ktoś czy u nas jest zawarta możliwość jakiejkolwiek rozbudowy nowego stadionu w późniejszym czasie ?