Jak zawinęli mojego kolegę, który nie jest ultrasem i podszedł się odlać, to nie potrzebowałem widoku z VIPów.
Przecież wiadomo, że szukali piro i ludzi którzy się przebierali do odpalenia, a że był Siemoniak i byli nakoksowani jak na imprezie techno to wymyślili, że dobrym pomysłem będzie wrzucenie gazu do kibla, a potem wytarganie parę osób, które zresztą wypuścili po kilkunastu minutach. Od początku przyjezdni antyterroryści w zielonych mundurach jak na front na Ukrainie prowokowali wyzwiskami i popychaniem.
Po co w ogóle na ten mecz ściągano AT i kryminalnych z innych miast? Po co stali na bramkach? Może zarzuty o zaniżanie frekwencji kieruj do tych którzy na ten pomysł wpadli? Co by się stało jakby to wyglądało jak wyglądało w ostatnich latach na Oleskiej? Bez atmosfery wojny i napięcia?
Re: Stadion dla Odry
1477Wchodziłem tym samym wejściem i żadnej atmosfery wojny i zagrożenia nie czułem, ale może byłem na innym meczu. Przejście przez bramkę przyjemne, dokładnie tak samo jak na Oleskiej, nikt mnie nie wyzywał i popychal i ja nikogo nie wyzywałem. Miałem szalik Odry, bluzę z kapturem, a jednak jakoś bez spin poszło, no nie wiem o co chodzi.
1478Banda mieniąca się stróżami prawa w cywilnych ciuchach, z kominami i teleskopami w rękach to nie jest dobra wizytówka, nabuzowani byli od początku, a komendant miejski wziął sobie za punkt honoru przechwycenie każdej świeczki, zamiast święta, zrobili gnój i dobrze w tym wszystkim, że większość ludzi sobie muzyczki słuchała, a kto widział te akcję niczym zaskoczony nie jest, bandyci w mundurach używają siły nie współmiernej do zagrożenia i widać, że nawet nowy stadion i atmosfera święta piłki im nie przeszkodziła, dawno w Opolu nie widziałem takiej hordy tzw. stróżów prawa.
1479Ciekawe kiedy ruszy sprzedaż na Polonię Warszawa, to będzie pewny wstępny wyznacznik. Na razie na kadrę zostało jeszcze z ~1500 biletów (ale sektor gości dostępny).
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
1481Już na sektor gości nie można kupić biletów.Na mecz z Wisłą Kraków , sektor gości będzie zamknięty z powodu remontu,tym razem prawdziwego .
1482Pytanie co zrobi Kulesza.Moze cofnąć licencję na granie na tym stadionie.Akurat w to nie wierzę.Podobno tak groził Jagiellonii na grę w europejskich pucharachtrops pisze: niedziela, 23 marca 2025, 8:04 Już na sektor gości nie można kupić biletów.Na mecz z Wisłą Kraków , sektor gości będzie zamknięty z powodu remontu,tym razem prawdziwego .
1483Komisja licencyjna przyznaje licencję klubom które nie płacą od roku! A pijak Kulesza chce zabrać licencję za nie wpuszczanie morderców z krakowa!!
Jak wytrzeźwieje to zmieni zdanie.
1484No ale jak Wisła grała pierwszy sezon w pierwszej lidze to jakoś nie przeszkadzało że mordercy.Zeby nie było patrzę się na to z boku to widzę że to jest taka hipokryzja.Zaraz ktoś mnie z kontruje ale uważam że powinno się wpuścić Polonię i Wisłę, jestem w mniejszości.nOrweg pisze: niedziela, 23 marca 2025, 10:57 Komisja licencyjna przyznaje licencję klubom które nie płacą od roku! A pijak Kulesza chce zabrać licencję za nie wpuszczanie morderców z krakowa!!
1485pytanie. może ktoś wie czy zakaz trąbek i vuvuzeli będzie kiedyś tak egzekwowany jak inne pozycje z tablicy? na meczu było sporo trąbkowiczów i nikt z się nimi nie interesował
1486Podzielcie się proszę swoimi wrażeniami z dojazdu (I odjazdu) samochodem czy w piatek czy dzisiaj
W piatek widziałem co się działo na parkingach, dzis podobno nie lepiej...
Ja się mogę podzielić że w piątek z ronda do skrzyżowania z Wrocławska ze 40min zeszło.
I S1 jeździła co 15-18 minut a nie co 7.
Ja się mogę podzielić że w piątek z ronda do skrzyżowania z Wrocławska ze 40min zeszło.
1487Ktoś w ogóle wie,jak będzie wyglądać komunikacja miejska na mecze ligowe.Bo będzie śmiesznie jak np.w niedzielę będzie mecz o 14:30 a nie będzie dodatkowej lini.Zresta np.w niedzielę 18,28 i 12 nie jeżdżą do Karolinki a na północną chyba jest jeden kurs 12 i 18 koło 14 godziny
1489Przede wszystkim parking na CWK szczególnie ten trawiasty czy jak go nazwać musi być bardziej zorganizowany bo inaczej będzie po prostu zdewastowany. Ludzie tam jeżdżą po krawężnikach nie zważają na pieszych.Ludzie wpychają się do kolejek przez krawężniki w każdym możliwym miejscu. Według mnie na ten moment wygląda to słabo, dziś było 7500 a wyjazd trwał bardzooo długo. Mam nadzieję, że będzie lepiej.smilee pisze: wtorek, 25 marca 2025, 19:55 Podzielcie się proszę swoimi wrażeniami z dojazdu (I odjazdu) samochodem czy w piatek czy dzisiaj
1490Warto w cenniku usunąć cennik biletów na mecz otwarcia. po kilku dniach po meczu, który już się odbył,a jest dalej aktywny.Za 10 dni mecz z Polonią Warszawa, promocja tego meczu i sprzedaż biletów dla osób , które nie kupują on-line, godziny otwarcia.
1491Jestem szczęśliwym posiadaczem karnetu.Dzis o 19:45 sprzedaż otwarta na mecz z Polonią Warszawa i Wisła Kraków.Pokażmy kibicowską moc frekwencji.
1492Mam nadzieję że przed kolejnym.sezonem.pojda po rozum.do głowy i przeniosa rodzinny.
Centralny sektor ktory będzie najbardziej świecił.pustkami w przyszłości słabo wygląda w tv.
Choć myślę że tam będą siadać wszyscy "jednorazowcy"
Centralny sektor ktory będzie najbardziej świecił.pustkami w przyszłości słabo wygląda w tv.
Choć myślę że tam będą siadać wszyscy "jednorazowcy"
14933 lata temu z haczkiem padły takie skowa:
Tomasz Lisiński, prezes Odry Opole: To sytuacja historyczna, ponieważ dostaliśmy jako środowisko piłkarskie w regionie sygnał, że ten profesjonalizm, który budujemy w klubie, dostaje kolejne wsparcie w postaci stadionu. Dziś funkcjonuje klub, który z dnia na dzień staje się coraz bardziej profesjonalny, i brakowało nam jeszcze takiego symbolu w postaci infrastruktury sportowej, bez której nie można zbudować dobrego klubu. To jest jakby uzupełnienie naszych działań
Przez 3 lata było czekanie na uzupelnienie. a teraz gdzie jesteśmy?
W dupie 🤮
Naprawdę na trybunach mecz z Polonia wygladal super, to jest ten moment gdzie jest szansa obudzić ducha sportu i przyciągnąć nieprzekonanych na dłużej, aż staną się fanatykami jak my.
A my w dupe ze zniczemnw fatalnym stylu i kolejny krok bliżej degradacji.
Zaczęliśmy budować awans jakos w 2021 z kłaczą watpliwej urody, w międzyczasie marazm pod opieką byłego o gracza (bez urazy), opcja awaryjna okazala sie najlepsza z wymienionyc (a nawet jeszcze kilku wstecz) I choć ciężko bylo patrzyć na siermiężny defensywny futbol to efekty byly .
Jak klasyk mawial drużynę buduje się od obrony- mieliśmy naprawdę solidne podwaliny przyszłego sukcesu.
Ale wtedy co.... młody wilk sobolefski.
Mam nadzieję że jednak sie utrzymamy i nie będziemy mieli najpiękniejszego i najnowoczesniejszego stadionu w 3 klasie rozgrywkowej na.calym świecie, a od kolejnego sezonu skrobacz naprawdę pokaże że potrafi.
Te ostatnie parw lat to naprawdę ciezki okres dla kibica Odry... Po szarży furlepy, zatrudnieniu rumaka, ogłoszeniu stadionu człowiek naprawdę uwierzył w LM na Olejnika, tymczasem jesteśmy gdzie jesteśmy 😒
Tomasz Lisiński, prezes Odry Opole: To sytuacja historyczna, ponieważ dostaliśmy jako środowisko piłkarskie w regionie sygnał, że ten profesjonalizm, który budujemy w klubie, dostaje kolejne wsparcie w postaci stadionu. Dziś funkcjonuje klub, który z dnia na dzień staje się coraz bardziej profesjonalny, i brakowało nam jeszcze takiego symbolu w postaci infrastruktury sportowej, bez której nie można zbudować dobrego klubu. To jest jakby uzupełnienie naszych działań
Przez 3 lata było czekanie na uzupelnienie. a teraz gdzie jesteśmy?
W dupie 🤮
Naprawdę na trybunach mecz z Polonia wygladal super, to jest ten moment gdzie jest szansa obudzić ducha sportu i przyciągnąć nieprzekonanych na dłużej, aż staną się fanatykami jak my.
A my w dupe ze zniczemnw fatalnym stylu i kolejny krok bliżej degradacji.
Zaczęliśmy budować awans jakos w 2021 z kłaczą watpliwej urody, w międzyczasie marazm pod opieką byłego o gracza (bez urazy), opcja awaryjna okazala sie najlepsza z wymienionyc (a nawet jeszcze kilku wstecz) I choć ciężko bylo patrzyć na siermiężny defensywny futbol to efekty byly .
Jak klasyk mawial drużynę buduje się od obrony- mieliśmy naprawdę solidne podwaliny przyszłego sukcesu.
Ale wtedy co.... młody wilk sobolefski.
Mam nadzieję że jednak sie utrzymamy i nie będziemy mieli najpiękniejszego i najnowoczesniejszego stadionu w 3 klasie rozgrywkowej na.calym świecie, a od kolejnego sezonu skrobacz naprawdę pokaże że potrafi.
Te ostatnie parw lat to naprawdę ciezki okres dla kibica Odry... Po szarży furlepy, zatrudnieniu rumaka, ogłoszeniu stadionu człowiek naprawdę uwierzył w LM na Olejnika, tymczasem jesteśmy gdzie jesteśmy 😒
1494A jednak sam stadion nie wystarczy, tu jeszcze trzeba grać dobrze w piłkę.
1495Ja cały czas mam wrażenie że ten skład naprawdę stac na znacznie więcej.
Skrobacz jest od roku, miał trochę czasu, ściągnęli jego grajków, tymczasem nadziei nie widać, nie ma pomysłu na grę. Do 16 dochodzimy czesto gładko, potem lipa. Po meczu z Polonia gdzie graliśmy fajnie wysokim presingiem po raz kolejny mialem nadzije ze wreszcie ruszy, dzisiaj pierwsze minuty obiecujące, potem klapa.
Albo trener jest do dupy albo to wszystko siedzi w głowach (czyli trener jest do dupy) I może w każdej chwili zaskoczyć.
Nie ma sensu oczywiście teraz kombinować z trenerem ale coś trzeba zmiaienic.
Wstrząsnąć składem / wysłać wszystkich do psyhiatry/ może na dziwki...bo boję się że jak będziemy czekać jak na stadion to będzie betklik 2 liga 😒
Skrobacz jest od roku, miał trochę czasu, ściągnęli jego grajków, tymczasem nadziei nie widać, nie ma pomysłu na grę. Do 16 dochodzimy czesto gładko, potem lipa. Po meczu z Polonia gdzie graliśmy fajnie wysokim presingiem po raz kolejny mialem nadzije ze wreszcie ruszy, dzisiaj pierwsze minuty obiecujące, potem klapa.
Albo trener jest do dupy albo to wszystko siedzi w głowach (czyli trener jest do dupy) I może w każdej chwili zaskoczyć.
Nie ma sensu oczywiście teraz kombinować z trenerem ale coś trzeba zmiaienic.
Wstrząsnąć składem / wysłać wszystkich do psyhiatry/ może na dziwki...bo boję się że jak będziemy czekać jak na stadion to będzie betklik 2 liga 😒
1496Potrzebujemy 10 punktów do utrzymania, a być może nawet 7 je zapewni, aż się wierzyć nie chce że nie damy rady.
1497Terminarz ułożył się tak, że ostatnie 3 kolejki to mini-turniej o utrzymanie. Forma w tamtych meczach zdecyduje, ale wcześniejsze mecze ustawią taktykę - ten kto przed ostatnimi kolejkami będzie wyżej w tabeli, ten będzie miał większy komfort i nie będzie musiał wygrać za wszelką cenę.
A prawda jest taka, że do tego czasu mamy 2 mecze, gdzie możemy o coś powalczyć (Stal, Leczna) i 3 mecze, gdzie nie mamy czego szukać przy takiej grze (Wisła, Arka, Miedź).
Albo od innej strony - mecze o utrzymanie to te na naszym pięknym estadio.
A prawda jest taka, że do tego czasu mamy 2 mecze, gdzie możemy o coś powalczyć (Stal, Leczna) i 3 mecze, gdzie nie mamy czego szukać przy takiej grze (Wisła, Arka, Miedź).
Albo od innej strony - mecze o utrzymanie to te na naszym pięknym estadio.
1498A widzieliście dżakuzi betklik na meczu z Wisłą za linia boiska ?
Ja pierdole....
Ja pierdole....
1500Ale to jest akcja promocyjna Betclic. Robią to na każdym stadionie przez cały sezon. Nie rozumiem oburzenia akurat w tej sprawie.smilee pisze: poniedziałek, 14 kwietnia 2025, 15:19 A widzieliście dżakuzi betklik na meczu z Wisłą za linia boiska ?
Ja pierdole....