autor: ziomal662
1. Na pewno kilku, jeśli wyróżnić jednego - Gawron.
2. Garyga, Napora..w 100% będzie można ich ocenić w czerwcu, trzeba też zwrócić uwagę że w tak grającej Odrze ciężko było im się przebić do pierwszego składu, ja bym ich nie skreślał i chyba jednak oszczędziłbym im miana "rozczarowania" - oceńmy ich w czerwcu..o ile zostaną. Rozczarowanie nr. 1 Pan KOCUR. Cieluch był po kontuzji więc i jemu dajmy czas.
3. Ciężko wskazać zdecydowanie tylko jeden. Mecze w których Odra dominowała cały mecz..nie wiem czy były najlepsze piłkarsko skoro przeciwnik nie grał zupełnie nic. Moim zdaniem najlepszy mecz u siebie Odra zagrała z rezerwami Piasta i Górnika. Na wyjeździe mimo wszystko budzi szacunek wygrana z Rekordem, który przegrał u siebie na jesień tylko raz !
4. Zdecydowanie Kocur , który moim zdaniem prezentuje antyfutbol i wydaje mi się, że jeśli chodzi o jego "styl" gry, trener niewiele zmieni i wątpię abym się mylił. Wychodzę z założenia, że z tą decyzją trenerowi jednak trzeba delikatnie pomóc. Poza Kocurem, raczej nikt nie powinien odejść. Dajmy chłopakom spokojnie popracować w zimie a Cieluch , Kowalczyk itp. jeśli tylko solidnie przepracują zimę jeszcze nie jednemu zamkną usta.
5. Zdecydowanie obrona. Szacunek dla Michniewicza za serce i ogromną determinację ale..sezon, dwa...być może Gawron spróbuje jego zastąpić, chociaż za 2 sezony może go już w Odrze nie być. Młodzież powinna ogrywać się z pierwszą drużyną jednak jeśli realnie myślimy o awansie nie możemy pozwolić sobie na eksperymenty bo np. taki Michniewicz , Gawron poniżej pewnego poziomu nie zejdą a np. Droszczak mimo wszystko ma skłonności do błędów, które mogą mieć wpływ na rezultat meczu. Uważam, że niepotrzebne nam wzmocnienie w ofensywie. Jeśli w formie będzie Gładkowski, Wolny i Niemczyk będą REGULARNIE dostawali szanse to nie potrzebujemy nikogo za Kocura. Kartki, kontuzje w tym przypadku nie są argumentem przemawiającym za wzmocnieniem ataku. Gancarczyki, Cieluch również mogą zagrać podwieszonych napastników więc lepiej zainwestować w obronę niż robić sztuczną konkurencję a ataku, kosmetyczne zmiany, świeża krew w zespole jest bardzo potrzebna ale nie zmieniajmy na siłę coś co pracuje odpowiednio.
6. Pan Smółka, owszem miałem obiekcję po wyborze go na trenera ale w tym momencie odszczekuję wszystko. Facet ma jaja, ogromną determinację, to jaki jest podczas meczów to jest coś czego oczekiwałem. Taki trochę Ojrzyński według mnie. Robi robotę na ławce, przypuszczam że w szatni też. Jeśli tylko drużyna będzie stała za nim murem, nie będzie wewnętrznych podziałów a on sam będzie miał jako taki komfort psychiczny w pracy będzie bardzo dobrze i jestem spokojny o morale w drużynie. Na ten moment jest to drużyna młoda i ten kierunek powinien zostać zachowany jednak..z umiarem bo bez doświadczenia o awans będzie bardzo bardzo ciężko. Infrastruktura..wątpię ażeby cokolwiek się zmieniło, stanowcze NIE dla drugiej trybuny, Oleska to wspomnienia, wielka historia...i tyle. Tylko i wyłącznie nowy obiekt a na wiosnę ( w przerwie zimowej ) drogi ZARZĄDZIE tylko i wyłącznie mecze przy światłach, osobiście nie wyobrażam sobie meczów z Polonią, BKSem, Jastrzębiem w sobotę o 16...już lepiej w piątek przy światłach, marzeniem jest sobota godzina 19. - 19.30.