respest pisze:Byłem pewny, że wejdę na forum i zobaczę pochwały i radość ze zdobytych 3 punktów w 'derbach', a tu...skupiacie się na wytykaniu błędów. [...]nieporozumieniem jest wystawianie negatywnych ocen po 1-3 meczach
Jakoś inaczej czytasz to forum, bo ja tutaj w każdym poście widzę pochwały i radość, ale to nie wyklucza wytykania błędów, jak są to trzeba o nich mówić, choć jak widać nikomu nie przyćmiły one radości z 3 pkt. A co do wystawiania negatywnych ocen po 1-3meczach to kompletnie Cię nie rozumiem. Jak ktoś zagrał gówniany mecz to mam pominąć milczeniem, bo to dopiero drugi mecz? Nikt tutaj nie piszę, że dramat, że ktoś definitywnie słaby i do odstrzału (to by była faktycznie przesada po 3 meczach), ale nie popadajmy w paranoję, jak ktoś zagrał słabo to czemu o tym nie mówić.
Z mojej strony duży plus dla Sobczyńskiego i Droszczak. A w duecie to jeszcze większy plus. Bardzo dobrze umieli pograć, rozegrać, klepnąć piłkę na prawym skrzydle, kilka dobrych akcji z tego było. Dodatkowo jak Droszczak miał 2-3 szybkie akcje w ofensywie pod rząd i nie miał siły wrócić to Sobczyński szybko wskoczył na jego pozycję i w dwóch akcjach go zastąpił. Także mimo młodego wieku również taktycznie bardzo fajnie to wyglądało. A co do młodego wieku to to jest najbardziej optymistyczne, że jeden ma 19lat a drugi 18 lat! Z wyróżnień na pewno dobrze wyglądał starszy Gancarczyk, Flejterski poza straszną wtopą przy golu też jednak dużo porządkuje w środku pola razem z Dejką i uspokaja naszą grę, nadaje jej rytm. Dawid Wolny strzelił gola, pokazał że potrafi i strzelić i kiwnąć. Życzę mu jak najlepiej, ale ma swoich ruchach jakąś taką niechlujność i niezdarność, która może mu jednak ciążyć.
A na minus właściwie tylko jedno nazwisko mi się pcha na usta i jest to Wichman. Niby bawi się w Neuera, ale jego wyjścia są niepewne i brakuje im zdecydowania, bo polu bramkowym też nie jest bardzo pewny. Obawiam się, że tylko kwestią czasu jej jakaś gruba wtopa w jego wykonaniu (pomijam 2 gole ze Zniczem, które wyglądały jakby były do wyciągnięcia.).