Re: Odra w mediach.
#851I bardzo dobrze. Nacisk PZPN jest bardzo wskazany. Przydałby się w końcu jakieś konkrety z nowym stadionem
Moderator: zielu
Z tego co słyszę surowa (nie kojarzę innej tak surowej odkąd to śledzę) kara jest za "ogół" działań klubu w ramach zasady "jak mnie Odra dalej będzie wkurwiać, to paragraf się znajdzie". No i się znalazł.
http://www.90minut.pl/news/312/news3122 ... olski.html
zebro pisze: ↑piątek, 13 sierpnia 2021, 6:42Fajnie byłoby przygotowywać naszych trenerów do takich wywiadów. Dowiedziałem się, że:
- nic naszej akademii nie wyróżnia
- trudno nam pozyskiwać zawodników z innych województw
- coś tam byśmy chcieli działać, ale pieniędzy nie ma
I oczywiście te słowa są prawdziwe, ale taki wywiad to też szansa promowania naszej akademii, więc można wtrącić jakieś frazesy o wyjątkowym podejściu trenerów do zawodników, czy szansie na przeskoczenie na poziom centralny, ale bez takiej presji jak w ekstraklasie, dobrej bazie i planach jej rozwoju itd. O zawodnikach z innych województw można powiedzieć że jesteśmy na nich otwarci, a o aspiracjach można mówić w kontekście pomysłów i gotowości do tego, żeby ewentualne dodatkowe środki świetnie wykorzystać*. Wiem, że jak się trenera wyciągnie z treningu, to może nie ogarnąć odpowiedzi, ale przecież to są pytania z gatunku oczywistych, więc jak koordynator akademii rozmawia z mediami, to można się do tego chociaż odrobinę przyłożyć.
* do dziś mi dzwonią słowa wybitnego prezesa, Karola Wójcika, o tym, że jakby miał dodatkowy milion budżetu, to nie wiedziałby co z nim zrobić.