autor: msagan
no to może ja się pokuszę
Jestem zawiedziony grą rywali. Zespół z Trzebnicy nie był w stanie prawie nic zrobić. Zawodnicy Odry są po dość ciężkich treningach. jest 6 tygodni do ligi i właśnie w tym czasie zespół powinien być najmocniej "podjechany" czy "zajechany". Przed meczem Tomek Copik mówił, że nogi ma strasznie ciężkie. Liczyłem się więc z tym, że raczej zobaczę słaby występ Odry. Tymczasem niebiesko-czerwoni całkowicie dominowali. To mnie skłania do wniosku, że to po prostu strasznie przeciwnikowi ten mecz nie wyszedł, a nie że my jakoś cudownie graliśmy.
Bardzo podobał mi się Tyc i to nie tylko dlatego, że zdobył dwa gole. On cały czas szukał dla siebie okazji, oddawał strzały, był bardzo aktywny. naprawdę duży plus i nie oceniam przez to, że zdobył dwa gole. Zobaczyłem też zupełnie innego Sebastiana Deję niż cztery dni wcześniej z Pogonią Siedlce. W tamtym meczu po prostu był na boisku i tyle, a w meczu z Trzebnicą był jednym z najlepszych na boisku. Co ciekawe grał w I połowie na prawej pomocy i spisał się na niej bardzo fajnie. W I połowie oddał mocny strzał w słupek. Niewiele zabrakło, żeby był gol. Chodanowicz zmarzł i nie miał praktycznie okazji do interwencji, choc raz pokazał klasę. W drugiej połowie przypatrywałem się grającemu na prawej pomocy Denisowi Luptakowi. Fajnie się ustawiał, wychodził na pozycję, włączał do akcji. Brakowało jednak zdecydowania (odwagi) przy pojedynkach jeden na jeden.
Zagrał u nas Adrian Krysian. To zawodnik Zagłębia Lubin, który jesienią był wypozyczony do MKS-u Kluczbork (tam się nie przebił i zagrał chyba tylko epizody w trzech meczach wchodząc z ławki). To jest typowy ofensywny pomocnik. Nie chce jednak oceniać go po jednym występie, choć jak każdy w naszym zespole zgrał przyzwoicie.
PS 1. do Snajpera. uwierz mi Maciek Michniewicz po przesunięciu go z boku obrony do środka spisuje się bardzo dobrze. wydaje mi się, że już nie wróci na bok obrony. pewnie nie widzialeś go w akcji na środku obrony, ale zaręczam Ci, że gra tam bardzo dobrze, co pewnie potwierdzą inni kibice z forum. Sugeruję więc Ci, żebyś zaczął go po prostu traktować jako stopera. Wydaje mi się, że para Brzozowski-Michniewicz jest na środku obrony optymalna. W razie czego na środku może też zagrać Copik, Wróbel czy Surowiak, ale wydaje mi się, że Copik więcej daje drużynie jako defensywny pomocnik, a Marcel też chyba bardziej pomaga zespołowi grając w pomocy.
PS 2. trener wuefista. A kim ma być trener? listonoszem, rzeźnikiem czy leśniczym. większośc polskich trenerów to wuefiści, bo po prostu kończą AWF. Wuefistami są: trener Polak czy trener Kaniuka patrząc tylko na nasze podwórko. Wuefistą jest tez choćby jacek Zieliński, który z Lechem Poznań zdobył tytuł mistrza Polski, a teraz z Polonią Warszawa jest na 3. miejscu w tabeli ekstraklasy.