...ale cisza
Wszyscy w napięciu czekają na 2 kol.
Ciekawe czy tym razem będzie jakiś napastnik
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#229Szymon Sikorski włączony do 1 drużyny. Bardzo mnie cieszy ilość młodych, mam nadzieję że któryś odpali. Kędziora w Hutniku.
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#230Maks Paszkowski w Stali Brzeg.
#231Z klubu wychodzą głosy, że poszukują jeszcze typowej "10", bo obecnie tylko Łyszczarz jest, a w dzisiejszym "Oknie transferowym" na portalu Meczyki padło, że Hubert Adamczyk wzbudza obecnie zainteresowanie... Kotwicy, Pogoni Siedlce czy Stali Stalowa Wola. Jeśli rzeczywiście nie ma zainteresowania lepszych klubów, to ja bym zrobił na miejscu Odry wszystko, żeby go sprowadzić, bo umiejętności zdecydowanie ma ponad 1 ligę.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=31269
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=31269
#232Zdecydowanie warto się o niego postarać, szczególnie, jeśli rywalizowalibyśmy o niego z beniaminkami. Ja mam jednak wrażenie, że nam bardziej brakuje 6. Purzycki lubi złapać trochę kartek, może przydarzyć się kontuzja, a jest jedynym zawodnikiem o takiej charakterystyce.
#233Maciek Wróbel w Skrze. Continella na testach w 3 lidze włoskiej. Nie wierzę że Adamczyk przejdzie do któregoś z wyżej wymienionych klubów a i do Odry też mu daleko. On mierzy zdecydowanie wyżej.
#234To by był za dobry transfer jak na Odrę , pewnie dużo by chciał kasy nie na nasze realia.
#235Adamczyk zarabia ok 50k i raczej zostanie w Arce do konca kontraktu. Odry na niego na szczescie nie stać. To wrak zawodnika.
#236Po 4 kolejce wychodzi ze będziemy na 14 miejscu.
Wspomnienia z przed 2 sezonów powracają.
Trzeba koniecznie powalczyc z Tychami i już bezapelacyjnie wygrać że stołówka bo zacznie się robić nerwowo.
Czy ktoś może przybliżyć czego dotyczyła konwersacja trenera z kibicami na sektorze po meczu ?
Wspomnienia z przed 2 sezonów powracają.
Trzeba koniecznie powalczyc z Tychami i już bezapelacyjnie wygrać że stołówka bo zacznie się robić nerwowo.
Czy ktoś może przybliżyć czego dotyczyła konwersacja trenera z kibicami na sektorze po meczu ?
#237Warta, Ruch i Arka zmieniają trenerów. Jednym z kandydatów do objęcia Warty jest Adam Nocoń, choć nie jest faworytem.
#238Banasik zwolniony z Tychów, w Polonii trenerem Mariusz Pawlak. Jesteśmy po 7 kolejkach i 5 klubów zmienia trenera.
#239https://www.goal.pl/1-liga/chrobry-glog ... -01092024/
Iby tyłki ktoś u nas nie wpadł na pomysł powrotu(z całą sympatia)
Iby tyłki ktoś u nas nie wpadł na pomysł powrotu(z całą sympatia)
#241Ktoś wie co się dzieje z Sapielakiem? W kadrze pierwszego zespołu go nie ma, w rezerwach nie gra, nie został wypożyczony.
#243Jak dla mnie to troszkę przesadzone, czy nigdy nie graliśmy gorzej? Ja tak nie uważam, nie ma wyników ale jak już pisałem ja tam będę oceniał po sezonie, najwcześniej w przerwie zimowej
#244Po meczu z Tychami dyrektor Bartnicki mówił na antenie TVP3, że negocjują transfer piłkarza (środkowego pomocnika) z innym klubem. Trochę czasu minęło, jutro zamyka się okienko transferowe w Polsce, ciekawe czy coś w tym temacie się finalizuje czy padło i zostaniemy z obecnym środkiem pola na całą rundę. Co nie napawało by optymizmem...
#245Pewnie chodziło o Huberta Adamczyka z Arki Gdynia. Był bardzo bliski dołączenia do naszego zespołu. Wtedy zgłosiło się jednak Zagłębie Lubin i Adamczyk wylądował ostatecznie w ESA.respest pisze: ↑czwartek, 5 września 2024, 10:44Po meczu z Tychami dyrektor Bartnicki mówił na antenie TVP3, że negocjują transfer piłkarza (środkowego pomocnika) z innym klubem. Trochę czasu minęło, jutro zamyka się okienko transferowe w Polsce, ciekawe czy coś w tym temacie się finalizuje czy padło i zostaniemy z obecnym środkiem pola na całą rundę. Co nie napawało by optymizmem...
Okienko transferowe zamyka się w poniedziałek 9 września.
#246Chyba w poniedziałek zamyka się okienko, więc będziemy wiedzieć. Natomiast nawet jeżeli taki transfer dojdzie do skutku, to w tej rundzie już za wiele nie pomoże - ostatnie kolejki plus przygotowanie do rundy wiosennej od początku.
Co do stwierdzenia, że nigdy nie graliśmy gorzej - graliśmy porównywalnie za Rumaka. Np. Banaszewski to dla mnie klon Błanika.
Co do stwierdzenia, że nigdy nie graliśmy gorzej - graliśmy porównywalnie za Rumaka. Np. Banaszewski to dla mnie klon Błanika.
#247Po zamknięciu okna można chyba jeszcze podpisywać zawodników będących wolnymi agentami, więc może kogoś takiego Odra szuka.
A gorzej graliśmy na pewno za Rumaka (i trwało to ponad rok), za schyłkowego Plewni, za Smyły też graliśmy futbol siermiężny, trudny do oglądania (o ile na początku tłukliśmy na tym sporo punktów, tak wiosna była katastrofalna). I nawet nie cofam się do jakichś dawnych czasów, tylko od kiedy Odra jest w 1. lidze. Także mam wrażenie, że ten list trochę na wyrost. Jest 5 drużyn punktujących słabiej niż Odra (nie liczę Wisły), sporo zawodników odeszło, sporo przyszło, myślę, że nie będzie póki co żadnej reakcji (słusznie).
A gorzej graliśmy na pewno za Rumaka (i trwało to ponad rok), za schyłkowego Plewni, za Smyły też graliśmy futbol siermiężny, trudny do oglądania (o ile na początku tłukliśmy na tym sporo punktów, tak wiosna była katastrofalna). I nawet nie cofam się do jakichś dawnych czasów, tylko od kiedy Odra jest w 1. lidze. Także mam wrażenie, że ten list trochę na wyrost. Jest 5 drużyn punktujących słabiej niż Odra (nie liczę Wisły), sporo zawodników odeszło, sporo przyszło, myślę, że nie będzie póki co żadnej reakcji (słusznie).
#248Najgorzej było w 2 rundzie smyly, ale jak po objęciu posady przez niego,.po kilku kolejkach mówiłem że nic z tego nie będzie to wszyscy mnie hejtowali że chce zmieniać trenera po 5 kolejkach.
Teraz niestety mam podobne odczucia, obym się mylił ale mam wrażenie że Sobol to ma tylko PR I managera...
Teraz niestety mam podobne odczucia, obym się mylił ale mam wrażenie że Sobol to ma tylko PR I managera...
#249Za Smyły wiosna była ciężka, ale Odra była beniaminkiem i mimo wszystko kadra była dużo slabsza.
#250Pomijając efekty i styl artystyczny mam wrażenie że pod względem koncepcji gry jest naprwno lepiej niż za smyky czy rumaka bo (czasem) widać jakiś plan.
Z drugiejnjednak strony ilość wybić na pale która wykonujemy całkowicie przeczy temu co napisałem wyżej.
...ja tam ręki trenerskiej u sobola nie widzę 😒
Z drugiejnjednak strony ilość wybić na pale która wykonujemy całkowicie przeczy temu co napisałem wyżej.
...ja tam ręki trenerskiej u sobola nie widzę 😒