Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Wynik sparingu dupy nie urywa, sama gra też. Kobusiński wygladal niezle, mansfeld kozak jak chooj, będzie z niego (przez chwile) pociecha.
Midas ładnie w poprzeczkę załadował, czapla bez zmian kiedy trzeba strzelac on podaje kiedy podawc strzela.
Ogólnie byliśmy lepsi ale wynik uratowany w 90 minucie i gra jak na roznice poziomów słaba niestety.
Bramka pa głupim faulu testowanego bramkarza i karnym.
Bramka Niziołka fartem z obrotu w dziwny sposób- ni to przewrotka, ni to wolej - jakby stojąc tyłem.do bramki kopnął piłkę pod swoją pacha 😁
Pierwsze koty za płoty, oby się zgrali i zaiskrzyło.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Tabela zaczyna się wyraźnie rozłamywać między Tychami (26) i Warrtą (20), przed nami mecz prawdy który pokaże czy będziemy w stanie powalczyć o coś więcej niż utrzymanie. Może nie baraże, ale o 10 moglibyśmy powalczyć. Przed nami seria spotkań teoretycznie do wygrania, choć np postawa termaliki pokazuje że nowa runda to często nowe rozdanie i tabela może się jeszcze mocno wywrócić. Pamiętajmy ze nasze ostatnie baraże zrodziły się z tego że niemal cała czolowka była jak ślimaki. Kotwicy utrzymał pezetpeen zakaz transferowy, ostatnio 13 w kadrze - myślę że już przygotowują się na 2l. Stalowkactez raczej nie wystrzeli, ale martwią mnie spore niewiadome pogoń i warta. Myślę że nocon może mimo przeciwności losu kolejny raz utrzeć nosa niedowiarkom (oby nie), z warta to nigdy nie wiadomo ...
Jest jeszcze rezerwowy w wyścigu chrobry, ale oni jakoś zawsze uciekają z pod topora (jak tychy). Myślę że (może nie w walce o spadek ale o 10) włączyć się mogą jeszcze LKS i Znicz.

Wszystko w naszych nogach i liczę że w końcu taktyka będzie trochę odważniejsza i zaczniemy regularnie wygrywać (rycerze wiiosny)... a jak zaczniemy punktować (np takie optymistyczne 26/39) to i baraże mogą się zdarzyć 😁

I tu niestety dochodzimy do miejsca gdzie:
- 1 mecz mogliśmy (powinniśmy!) grać u nas na nowym stadionie - może gralibyśmy odważniej i zlali słonie które jak widać szału nie robi
- z Tychami gralibyśmy u siebie co zwiększyłoby szansę na 3 pkt
- nie wiem czy ten magdebur nam w ferworze waliki potrzebny - niby zamiast przełożonego więc zgodnie z kalendarzem ale kontuzje zawsze mogą się zdarzyć a jak widać nasza kadra dalej niestabilna (tak zakładam no jak zwykle informacji o absencjach brak -zeby z komentarza w rv dowiadywać się o infekcjach w drużynie czy kontuzjach ... zenada)

Oficjalna wersja nie mówi już o murawie tylko że trzeba się przygotować do nowej rzeczywistości - zgadzam się ale stadion powstawał kółka lat więc można to było lepiej zaplanować.

Ps zobaczymy jak organizacyjnie wypadnie mecz otwarcia - ciekawe jak im pojdzie przy teoretycznie pełnym oblozeniu - obym się mylił, ale wizją kolejek ,korków, zimnych kiełbas i zatkanych kibli wydaje się być całkiem realna.

Pozostaje trzymać kciuki żeby klub podgląd organizavyjnie a drużyna sportowo !
Panie Skrobacz - daj Pan czadu !

...powiem wam że jak w sobotę nie będzie 3 punktów to naprawdę trzeba się będzie zacząć martwić...

Wszyscy założyli ze stalówka i Siedlce spadają a do tego kotwica się rozleci więc utrzymanie będzie.

Tyle ze jak będziemy przegrywać mecze o 6 punktów to szybko może się to zmienić...

I3 ostatnie kolejki gramy z równymi nam slabeuszami (choć do tego czasu wiele może się zmienic), więc jest szansa ze do ostatniej kolejki będzie wszystko w naszych mogąc ale ja bym tam jednak wolal nie dać się leszczom dogonić...

Trener Skrobacz na konferencji po meczu z Tychami "... Jeśli się nie ogarniemy, jeśli w ten sposób będziemy tracić bramki, jeśli w ten sposób będziemy wychodzić na mecz z takim brakiem koncentracji, nie wiem, może pokory, może nam się wydaje że jesteśmy za dobrzy no to będzie straszna męka żeby tę ligę obronić. Musimy się wziąć wszyscy w garść, nie szukać winnych tylko zacząć to rozliczanie rzeczywiście każdy od siebie i zrobić wszystko żeby zacząć punktować". Także Panowie piłkarze i ze sztabu do roboty.