Problemem nie są zawodnicy ktorzy odeszli a ich zastępcy a przede wszystkim "trener", wybór Sobolewskiego to był absurd.
Co do transferów jedynym udanym jest Łyszczarz, zarząd po raz kolejny poszedł po najmniejszej lini oporu, wziął spadkowiczów i mamy tego efekt.
Dlaczego od początku nie przyszedł nikt do środka pola, od poprzedniej rundy było już widac, że Niziołek nie dojeżdża a Purzycki to nie jest ten poziom. Piszecie, że walczy dajcie spokój to jest piłka nożna a nie MMA, tu się gra w piłke, a on nie ma żadnych argumentów piłkarskich, ile on zagrał dobrych meczów w barwach Odry ?
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#377A dla mnie te kontuzje to nie wygląda na przypadek, każdy pokolei się łamie, to nie jest chyba normalne... Dlaczego nikt nad tym nie panuje? Ja rozumiem każdy ma inne ciało, jest mniej/bardziej podatny na kontuzje ale chyba w takim klubie powinien być ktoś kto ich fizycznie przygotowuje, monitoruje ich stan, dobiera treningi pod zawodników? Czy dopierdalają im takie treningi że potem wychodzą na mecz i kontuzja?
Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#378To wygląda jakby źle były dobierane obciążenia podczas treningów. Okres przygotowawczy to dramat praktycznie każdy miał uraz. Obecnie jedynie Czapla i Prikryl wyglądają dobrze fizycznie bo nie mieli przyjemności uczestniczyć w cyklu przygotowawczym Sobola i spółki.gonzalo pisze: ↑poniedziałek, 28 października 2024, 13:06A dla mnie te kontuzje to nie wygląda na przypadek, każdy pokolei się łamie, to nie jest chyba normalne... Dlaczego nikt nad tym nie panuje? Ja rozumiem każdy ma inne ciało, jest mniej/bardziej podatny na kontuzje ale chyba w takim klubie powinien być ktoś kto ich fizycznie przygotowuje, monitoruje ich stan, dobiera treningi pod zawodników? Czy dopierdalają im takie treningi że potem wychodzą na mecz i kontuzja?
#379Jak informuje prezydent Wiśniewski, Adam Matysek jest człowiekiem spoza regionu, który świeżym spojrzeniem ocenia w którym punkcie drogi jesteśmy i wspiera klub w realizacji planu naprawczego.
#380O to teraz jest plan naprawxzy ...
2-3 lata naprawy, potem plan piecioletni...walka o awans 2030
2-3 lata naprawy, potem plan piecioletni...walka o awans 2030
#382...mówiłem że czytają 🤣
Wreszcie!
Wreszcie!
#383Sula od stycznia podobno wraca tak mówił ostatnio.
#384Po dzisiejszej przegranej Chrobrego posada trenera Plewnia bardzo zagrożona.
#385I Plewnia zwolniony. Zgadnijcie z kim zadebiutuje nowy trener :)
#386Po 17 meczach nadal nie jesteśmy spokojni o miejsce nad kreską w przerwie zimowej. Trzeba zagrać na maksa ostatnie dwa wyjazdy i mieć choć trochę komfortu.
#387Niezależnie od wyniku z Siedlcami, przed nami chwilą prawdy.
Albo zaryzykujemy i przerwie wyjebiemy szrot z ostatniego okienka, tym razem trafimy lepiej albo spadniemy z hukiem.
Jest stadion, koniec wymówek, czas skołować kasę i bronić się przed spadkiem już budując trzon na walkę o awans a nie liczyć że jakoś się uda, a w kolejnych sezonach dalej będziemy się bronić przed spadkiem.
Albo zaryzykujemy i przerwie wyjebiemy szrot z ostatniego okienka, tym razem trafimy lepiej albo spadniemy z hukiem.
Jest stadion, koniec wymówek, czas skołować kasę i bronić się przed spadkiem już budując trzon na walkę o awans a nie liczyć że jakoś się uda, a w kolejnych sezonach dalej będziemy się bronić przed spadkiem.
#388Ciężko się kontraktuje piłkarzy w zimie - większość ma kontrakty do czerwca. Moim zdaniem to będzie bardziej ratowanie się wypożyczeniami.
#389Nasz problem leży tu:
https://odraopole.pl/sponsorzy-i-partnerzy/
Z całym szacunkiem Zobaczcie sponsorów - po wykreśleniu z listy miasta/powiązanych i spółek Wojcika ...
Doceniam wszystkich sponsorów, jednak to nie są podmioty które dadzą nam ekstraklasę... nochyba że będzie ich 4x więcej.
Niezależnie czy chcemy budować potęgę na 100 małych sponsorach czy na kilku strategicznych nie widzę aby w tym temacie cokolwiek się działo. Mam wrażenie że od czasu awansu stoimy w miejscu jarajac się przypadkowymi barażami.
.... ale czekamy na nowy stadion.
Była chwilą rumakowania z planem 5 letnim i wtedy przyznam że na chwilę uwierzylem, ale szybko czar prysl i mam wrażenie że entuzjazm opadł i już nie wrócił.
Do tego ostatnia rundę na O51 zaczynamy ze srednimi transferami i nieudacznikiem na ławce który rozpierdala cały sezon i zostawia zespół nie przygotowany i zajechany psychicznie (te kontuzjeskads sie wziely).
Myślę że skrobacz w przerwie chciał na szybko poprawić motorykę (znany z tego że lubi dominować fizycznie) i też mógł ich dojechać.
Trzymam za chlopa kciuki
https://odraopole.pl/sponsorzy-i-partnerzy/
Z całym szacunkiem Zobaczcie sponsorów - po wykreśleniu z listy miasta/powiązanych i spółek Wojcika ...
Doceniam wszystkich sponsorów, jednak to nie są podmioty które dadzą nam ekstraklasę... nochyba że będzie ich 4x więcej.
Niezależnie czy chcemy budować potęgę na 100 małych sponsorach czy na kilku strategicznych nie widzę aby w tym temacie cokolwiek się działo. Mam wrażenie że od czasu awansu stoimy w miejscu jarajac się przypadkowymi barażami.
.... ale czekamy na nowy stadion.
Była chwilą rumakowania z planem 5 letnim i wtedy przyznam że na chwilę uwierzylem, ale szybko czar prysl i mam wrażenie że entuzjazm opadł i już nie wrócił.
Do tego ostatnia rundę na O51 zaczynamy ze srednimi transferami i nieudacznikiem na ławce który rozpierdala cały sezon i zostawia zespół nie przygotowany i zajechany psychicznie (te kontuzjeskads sie wziely).
Myślę że skrobacz w przerwie chciał na szybko poprawić motorykę (znany z tego że lubi dominować fizycznie) i też mógł ich dojechać.
Trzymam za chlopa kciuki
#390A gdyby wykreślić partnerów barterowych to byłoby jeszcze "zabawniej".
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#391Widzę potencjał na współpracę sponsorską z producentem siatek, które montuje się w bramkach. Na zasadzie, że skoro korzysta z nich Odra, to wytrzymają wszystko;)
#392Tychy, Kotwica i Chrobry ze zwycięstwami i lądujemy pod kreską. Zwycięstwo w Siedlcach wydaje się być obowiązkiem. Pomimo wszystko w Opolu zima będzie gorąca.
#393Jesień za nami. Jedno z cięższych przeżyć zafundowanych przez Odrę w ostatnich sezonach. Katastrofa trenerska, plaga kontuzji, ale też chyba źle skomponowana drużyna. To wszystko złożyło się na bardzo trudną sytuację po jesieni. I "bardzo trudną" należy czytać optymistycznie, bo brak zwycięstwa w Siedlach oznaczałby prawdziwą katastrofę. A tak, pod kątem punktowym na wiosnę trzeba zagrać lepiej niż na jesień, a więc poprzeczka nie wisi na jakimś kosmicznym poziomie. Zapewne wystarczy 20 punktów w 15 meczach. Oby Skrobacz dobrze to poukładał przez ten czas.
Nie zazdroszczę trenerowi Skrobaczowi zimy pod kątem odbudowy - zima jest zawsze trudna na kontraktowanie nowych zawodników, a tu potrzebne jest lekkie wietrzenie, bo mam wrażenie, że brak roszad tylko pogłębiałby kryzys. Przede wszystkim jednak w każdym okienku wiedziałem mniej więcej jakich wzmocnień potrzeba (na które pozycje). W tym momencie nawet nie umiem powiedzieć... W defensywie najwięcej krwi napsuły nam kontuzje, natomiast w zakresie ofensywnym, mam wrażenie że nie ma co zbierać, patrząc na grę po prostu nie wierzę, że Odra jest w stanie przeprowadzić składną akcję zagrażającą bramce. Prikryl coś gra, mam nadzieję że powrót Łyszczarza też poprawi sytuację. Nie wiem zupełnie w jakiej formie mógłby wrócić Sula. Nie chcę już pisać o poszczególnych nazwiskach w ofensywie, bo wyszłoby z tego pastwienie się, niewiele pozytywnych rzeczy dałoby się wykrzesać. Znamienne jest, że największy impuls z przodu dawał Prikryl, który dołączył późno i nie miał tego całego bagażu z przygotowań i początku sezonu, więc tym bardziej trzeba wpuścić trochę świeżej krwi.
Nie zazdroszczę trenerowi Skrobaczowi zimy pod kątem odbudowy - zima jest zawsze trudna na kontraktowanie nowych zawodników, a tu potrzebne jest lekkie wietrzenie, bo mam wrażenie, że brak roszad tylko pogłębiałby kryzys. Przede wszystkim jednak w każdym okienku wiedziałem mniej więcej jakich wzmocnień potrzeba (na które pozycje). W tym momencie nawet nie umiem powiedzieć... W defensywie najwięcej krwi napsuły nam kontuzje, natomiast w zakresie ofensywnym, mam wrażenie że nie ma co zbierać, patrząc na grę po prostu nie wierzę, że Odra jest w stanie przeprowadzić składną akcję zagrażającą bramce. Prikryl coś gra, mam nadzieję że powrót Łyszczarza też poprawi sytuację. Nie wiem zupełnie w jakiej formie mógłby wrócić Sula. Nie chcę już pisać o poszczególnych nazwiskach w ofensywie, bo wyszłoby z tego pastwienie się, niewiele pozytywnych rzeczy dałoby się wykrzesać. Znamienne jest, że największy impuls z przodu dawał Prikryl, który dołączył późno i nie miał tego całego bagażu z przygotowań i początku sezonu, więc tym bardziej trzeba wpuścić trochę świeżej krwi.
#394Marzy mi się powrót Janasika który nic nie gra w Cracovii , u nas bardzo dobry był , może wypożyczenie do końca sezonu ? Myślę że jak ogarniemy się pod względem urazów to drużyna zacznie grać lepiej , ciężko o dobrą formę zawodników z taką częstotliwością urazów. Myślę że trener Skrobacz o wiele lepiej przygotuje zespół i naprawi to co zjebał Sobolewski. Liczę na powrót Spychały najbardziej , Łyszczarz niestety może w kwietniu zacznie grać przy dobrych wiatrach niestety bo do kontuzji był najlepszym transferem w poprzednim okienku transferowym. Przede wszystkim musimy grać bardziej ofensywnie bo gramy antyfutbol i tu jest problem , brak pomysłu i powolne te akcje nasze i przewidywalne. W ostatnim meczu Nowak fajnie ożywił parę razy akcje i w sumie tyle. Myślę że nie spadniemy bo Kotwica się rozleci. Wesołych świąt.
#395Trener Skrobacz miał trudną sytuację kadrową i mu nie zazdroszczę chociaż po cichu liczyłem na ciut więcej. Generalnie w tym sezonie miało być (według zarządu) pięknie i z punktami a jest brzydko i bez punktów. Tak na szybko, my mamy 10 meczy bez strzelonej bramki (w całym zeszłym sezonie było 13). I tak jak Wojtek Tyc powiedział że tej drużynie brakuje takiego Zbigniewa Kwaśniewskiego - mózgu drużyny. A gdy dziennikarka spytała czy może Pan by się odnalazł ? odpowiedział że absolutnie nie bo obrońcy i pomocnicy grają w poprzek lub do tyłu a w takiej drużynie napastnik nie jest potrzebny. Życzę trenerowi udanego okresu przygotowawczego i mam nadzieję że na wiosnę już to będzie jakoś wyglądało.
#396A właściwie w jakim celu ten Janasik ? Ja nie ma nic przeciwko ale akurat boki obrony dla mnie to ostatnie pozycje do wzmocnienia, oczywiście przy zdrowym Spychale.Jacelinho pisze: ↑poniedziałek, 9 grudnia 2024, 14:27Marzy mi się powrót Janasika który nic nie gra w Cracovii , u nas bardzo dobry był , może wypożyczenie do końca sezonu ? Myślę że jak ogarniemy się pod względem urazów to drużyna zacznie grać lepiej , ciężko o dobrą formę zawodników z taką częstotliwością urazów. Myślę że trener Skrobacz o wiele lepiej przygotuje zespół i naprawi to co zjebał Sobolewski. Liczę na powrót Spychały najbardziej , Łyszczarz niestety może w kwietniu zacznie grać przy dobrych wiatrach niestety bo do kontuzji był najlepszym transferem w poprzednim okienku transferowym. Przede wszystkim musimy grać bardziej ofensywnie bo gramy antyfutbol i tu jest problem , brak pomysłu i powolne te akcje nasze i przewidywalne. W ostatnim meczu Nowak fajnie ożywił parę razy akcje i w sumie tyle. Myślę że nie spadniemy bo Kotwica się rozleci. Wesołych świąt.
#397Na pozycję nr 6 też się nadaje , może grać wszędzie , jest uniwersalny i przydałby się.
#398Bardzo celny jest ten komentarz Tyca. Najbardziej brakuje kreatywności w ofensywie, a jeżeli chodzi o pozycję napastnika, to i w zeszłym sezonie i w tym najbardziej przeszkadzał mi brak szybkości. Gdy się bronimy (na jesień tak przeważnie było), to nie ma komu wyjść z szybką kontrą. Ale reżyser gry w środku i kreatywny skrzydłowy mieliby szansę wyciągnąć naszą ofensywę na inny poziom.
#399Czy Janasik kiedykolwiek zagrał mecz na szóstce?
#400Czy Nowak zagrał na obronie 😁?
Nie zazdroszczę trenerowi misji -pozostaje wierzyć że coś wyskrobię....
Nie zazdroszczę trenerowi misji -pozostaje wierzyć że coś wyskrobię....