Re: 9 kolejka (2024/2025). Polonia Warszawa - Odra.

Taki trener jak Brosz zatrudniany na dwa lata przed tym sezonem to faktycznie byłoby coś, co oznaczałoby realny plan walki o ekstraklasę w przyszłym sezonie.
Tyle, że Brosz jest zapewne poza zasięgiem Odry (teraz to oczywiste, bo ma pracę, ale nawet gdyby był wolny byłoby ciężko), więc zarząd zdecydował się zatrudnić gościa, który mówi że umie być trenerem, ale w praktyce tego jeszcze nie potwierdził.

Po tych 9 kolejkach pieprzenie o planie dwuletnim wydaje się jeszcze śmieszniejsze niż wtedy, gdy te słowa padały. Pół naszej ligi na aspiracje ekstraklasowe i czasem przez lata nie mogą awansować, ale wizja przetrwania sezonu na Pikku i Banaszewskim, żeby w kolejnym pędzić po awans, to chyba tylko u nas mogła się zrodzić.

Oby ta zmiana trenera nastąpiła szybciej niż w styczniu.

W styczniu to i tak będzie dobrze bo będzie czas na ratunek.
Ja obawiam się że jak Sobolowi nie pojdzie(obyśmy wszyscy się mylili i zaskoczylo) to klub będzie do tego stopnia bronił planu dwuletniego że albo spadniemy z sobolem (i będzie awans i może nawet będzie awans zgodnie z planem tyle ze nie do tej ligi) albo decyzja ojego zwolnienu zapadnie na 8-10 kolejek przed konczem.kiedy będzie już naprawdę trzeba cudotwórcy.

W piątek kolejny mecz prawdy, tyle że jeszcze parę kolejek temu wydawało się że będziemy grać że slabeuszami, tymczasem zarówno polonia jak i znicz w meczach z nami są zdecydowanymi faworytami - to niestety najlepiej świadczy o tym jaka robotę do tej pory wykonał nasz nowy coach.
Mimo wszystko trzymam za niego kciuki (za Odre) ...

No i nie ruszyło (jeszcze ???). Myślałem że po tej przerwie pójdziemy do przodu a tu zonk. Oczywiście dalej cisza o nieobecnych. Wczoraj zagraliśmy ... w sumie to nawet nie wiem co napisać. Trener nadal rotuje składem i szuka. Niestety powoli zaczyna brakować spokoju w tabeli a to nie sprzyja. Trudny i ważny czas przed nami. Trener to jedno ale piłkarze też muszą pokazać że mają jaja.